Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Лека-полека и Южното Черноморие си заминава

Публикувано от Petar(Peter) 
Re: Лека-полека и Южното Черноморие си заминава
08-09-2010 - 22:17:41
ako въпроса е към мен аз не разбирам от туризъм и не се занимавам
Re: Лека-полека и Южното Черноморие си заминава
09-09-2010 - 18:57:46
Доброто име е по важно , ама това е дълък и сложен процес който включва много дейности -добра-отлична материална база,добра -изградена инфраструктора,обслужване,реклама .



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-09-09 19:02 от filmatoplo.
Re: Лека-полека и Южното Черноморие си заминава
09-09-2010 - 19:19:31
Хабер си нямате от туризъм, а давате мнения и съвети на ангро. Щом е българско да го оплюем, защото не е наше собствено. Къде си занимава южнато черноморие? Къде? Ама само да си чешем езиците и защото не можем да направим нищо ще омаловажим това, което другите са направили, нищо че всички живеем от него.
Re: Лека-полека и Южното Черноморие си заминава
09-09-2010 - 21:45:45
Нямам претенции да разбирам много от туризъм, но в курорти като Китен, Приморско и подобни не мога да си почина. Опитвал съм, но не става. Гмеж, идиотия, мутри, чалга, мръсно море и какво ли още.... Не, благодаря! Искам тишина, спокойствие, повече пясък и море, отколкото хора. Искам там където спя да е тихо, искам да си оставям колата където намеря и да не я мисля, искам в заведенията да не гледат на мен като на ходещи 100 лева, искам като си поръчам нещо и да го получа в нормално време и в нормален вид. Искам, искам, ама няма. Има още много неща, за които може да се пише, но няма смисъл. Просто сме много назад с обслужването, персонала и с какво ли не! Не ми се ще да правя реклама на други държави, но в съседна Гърция всичкото това го получавам почти навсякъде! Без да го искам! Хората просто го дават! Откакто се помнят правят туризъм и отдавна са разбрали, че от един сезон милионер не се става.
Re: Лека-полека и Южното Черноморие си заминава
09-09-2010 - 22:36:45
ами ти си отишъл в най ефтините курорти и очакваш да получиш качество. Неможе хем да спиш там където квартирите са по 10 лв леглото хем да искаш 4 звездно обслужване. А всичко което искаш го има и в бг стига да си платиш колкото плащаш в гърция. Иванов ела да обясниш на човека smiling smiley
Re: Лека-полека и Южното Черноморие си заминава
10-09-2010 - 03:24:04
Бате Димо, и за 5 звездно обслужване да платиш в БГ, получаваш за 2-звездно по международните стандарти, да не говорим, че като излезеш от хотелския комплекс попадаш на минус 5 звездно (не, че и вътре в комлексите не бъка от руска, нашенска и западна "сволоч"winking smiley. Имам роднина с два хотела на Св. Влас, в един от хотелите един се беше "изходил" от балкона на 2-ри етаж в-у маса на ресторанта до басейна, на която е имало клиенти...

Даваш 1200-1500 Е на чиляк за 10 дни all inclusive с полета барабар и отиваш на 4000-5000 км. разтояние на превъзходни световни плажови дестинации (има ги и на запад и на изток, еквиваленти в Европа просто НЯМА), където всеки похарчен цент си струва. Аз съм на 10 минути пеша от плажа във Варна, от няколко години на плаж в БГ не съм стъпвал, не мога да гледам водата в морето даже, за други неща изобщо да не говорим... Иначе за всеки влак си има пътници... За Слънчев Бряг, където и да съм, трябва да ми плащат много добре за да прекарвам времето си там, нещо като вредни...



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-09-10 03:41 от BulCan.
Re: Лека-полека и Южното Черноморие си заминава
10-09-2010 - 09:02:39
Броки,
Тебе някой поканите ли да почиваш в посочените места? Това са курорти, което предполага развлекателни центрове. Като искаш да почиваш отиваш или те носят в гробището.Вие сте като един приятел, дето отишъл в клуб на анонимните алкохолици с бутилка в джоба, защото мислел, че там хората се събират да си пият без да ги гледат. Искаш да ти е тихо - отиваш в Гърция, то всички с времето ще опрем до там, за нищо вече да не ставаме и да искаме да седнем на тихо, да си четем пресата и да гледаме правнуците. Аз не искам да си почивам по твоя начин, но не казвам колко е лошо в Гърция, че там нищо не струва и е пълен боклук, още по-малко, че Гърция си отива. А и не трябва да си ходи някъде място с толкова строителни парцели, още незапочнати.

Булкан,
Вероятно ходиш по заведения, където звездите са по фанелките на сервитьорките или си с неподходящо облекло и държание. Аз като ходя ме обслужват както и навсякъде по света с тази разлика, че 2 кафета с 2 коли в Хелена са 10 лв. с бакшиша, а в Хайат 30-40 долара. В хубав хотел в Сл. бряг пиеш в лукс и климатик бира за 3-4 лв., а в Гърция на някакво диво място, дето непрекъснато се оглеждаш за горски разбойници, където климатик има само в канцеларията на кмета, бирата е 6 лв. и ти я носи не девойка в униформа, говореща без диалект, а тъмен балкански субект от хасковските села, дето нищо не му разбираш. Но никой не сравнява бирата за 6-8 лв в капанчето в Гърция, гордо наречено ресторант, със заведение в България, където струва наполовина, а с някакво също така окаяно капанче, където лочиш за 1,20-1,50. Ама вие тези неща не ги днаете, защото и хлябът си купувате от метро Благоевград.
Re: Лека-полека и Южното Черноморие си заминава
10-09-2010 - 16:46:51
Абе знаят ги, ама не им изнася.
Какъв Свети Влас ми даваш за пример за курорт, това място трябва да бъде заличено от картата на България, а Диневите - позорно изгонени.
Масата не може да дава 6-7000 евро за 10-дневна почивка, така че примерът не е удачен.
Re: Лека-полека и Южното Черноморие си заминава
10-09-2010 - 18:16:57
Quote
Imotko
Абе знаят ги, ама не им изнася.
Какъв Свети Влас ми даваш за пример за курорт, това място трябва да бъде заличено от картата на България, а Диневите - позорно изгонени.
Масата не може да дава 6-7000 евро за 10-дневна почивка, така че примерът не е удачен.

Imotko, какво точно не ни изнася? Споделям това, което виждам. Колкото до цените, за които писах - за двама човека са 2400 - 3000 Е, ако сложим още две деца (в зависимост от възрастта има различни намаления). 6000-7000 Е се получава при 4-ма възрастни в две отделни стаи. За тези пари обаче получаваш продукт на ниво светлинни години над БГ курортите - изключително море (цвят, прозрачност, чистота на водата), обширни плажове, които никога не са претъпкани, без лимит изключително добра храна и напитки по всяко време на денонощието (три тематични ресторанта, 4 бара, един сладоледен бар), гмуркане (в БГ където и да се гмурнеш, нито има добра видимост, нито има какво да се види), водни спортове - каяци, "Хоби Катс" (малки ветроходни катамарани) - всичко това влиза в цената на пакета. За ниво на персонала, като се започне от летището и се стигне до хотела - всичко е топ ниво (като кацнеш във Варна/Бургас ти идва да се върнеш обратно, това е показател какво да се очаква по-нататък). Хайде сега сметни всички тези екстри ако трябва да си ги доплащаш в БГ, колко биха стрували при редовно ползване? Колко всъщност струва all inclusive за 10 дни на Сънито за двама човека в една стая и какво включва? Най-важното от всичко пак си остава мястото - гнусна вода и "гъз до гъз" плаж.

Пак повтарям - за всеки влак си има пътници - това, че за мен е малоумно да се дават пари за почивка/ваканция на Сл. Бряг, не значи, че там не се събира западната, руската и нашата сволоч и няма бизнес. То има курортисти и на централния плаж във Варна даже. Сметката просто ми е интересна - да видим за колко пари отгоре може да се отиде на топ-дестинация. Та колко струва примерно 4 звезди за двама на Слънчев Бряг за 10 дни и какво включва (сложете в сметката и пътя от София примерно - самолет, кола).?? Който е наясно да ми направи една груба сметка за топ-сезон.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-09-10 18:20 от BulCan.
Re: Лека-полека и Южното Черноморие си заминава
10-09-2010 - 18:26:29
Абе не ви ли се стяга душата на тея ол инклузиви. никога не съм ходил на такава почивка ама все си мисля че ще поседиш 2-3 дена на шезлонгите и бара на басина, ще се храниш в "столовата" на хотела за без пари и все ще ти се прииска да поизлезеш малко от кафеза. да разгледаш близките градчета я на ресторантче я на дискотечка, барче на аквапаркче. А там те чакат с едни големи секири че свят ти се завива.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход