Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

zemedelska zemia

Публикувано от observer 
zemedelska zemia
04-08-2008 - 14:37:14
Imam izvestno kolichestvo zemia v iujna BG i naposleduk imam predlojenia ot razni arengatori za renta , sumite sa nishtojni -10 tina leva na dekar taka che mi e vse taia dali shte gi poluchavam ili ne. Zemiata sum ia kupil zashtoto mislia che edin den (sled 10-20 godini) tsenite i rentite shte se izravniat s evropeiskite. Ne ia davam zashtoto se strahuvam da ne izgubia prava nad neia(moje da vuvedat naprimer zakon arendatorut da ima prava da ia izkupi preferentsialno ili neshto ot toia rod). Suvetvah se s advokat minaloto liato kogato si biah vuv vakantsia v BG no osven bukvata na zakona , koito moga sam da se procheta drugo ne mojah da naucha, toest segashnoto sustoianie go znam no me interesuvat vuzmojnite razvitia, koito moje da gi prognozira chovek koito e vutre v neshtata i moje da misli s sobstvennata si glava. Interesuva me da skliuchvam li dogovor i kak da go sklucha taka che da niama opasnost da izgubia prava da ze razporejdam sus zemiata si kakto nameria za dobre kogato srokut na dogovora izteche.
Bihte li mi dali suvet i/ili niakoi advokat koito ima pogled vurhu materiata.
Re: zemedelska zemia
04-08-2008 - 15:28:28
avatar


Ако искаш някой да прочете поста ти, напиши го на български. Тук шльоковицата не върви.
Re: zemedelska zemia
04-08-2008 - 17:02:26
Имам известно количество земя в южна БГ и напоследък имам предложения от разни аренгатори за рента , сумите са нищожни -10 тина лева на декар така че ми е все тая дали ще ги получавам или не. Земята съм я купил защото мисля че един ден (след 10-20 години) цените и рентите ще се изравнят с европейските. Не я давам защото се страхувам да не изгубя права над нея(може да въведат например закон арендаторът да има права да я изкупи преференциално или нещо от тоя род). Съветвах се с адвокат миналото лято когато си бях във ваканция в БГ но освен буквата на закона , които мога сам да се прочета друго не можах да науча, тоест сегашното състояние го знам но ме интересуват възможните развития, който може да ги прогнозира човек който е вътре в нещата и може да мисли с собственната си глава. Интересува ме да сключвам ли договор и как да го сключа така че да няма опасност да изгубя права да зе разпореждам със земята си както намеря за добре когато срокът на договора изтече.
Бихте ли ми дали съвет и/или някои адвокат които има поглед върху материята
Re: zemedelska zemia
04-08-2008 - 18:02:49
Задължително адвокат.

Знам една фирма, която предложи 15 лв. аренда на декар, за да направи оризище. Някои се съгласиха на тази аренда. Други, които решиха да не я дават си намериха по-късно нивите засяти с ориз. clap:
Фирмата е с депутатски протекции.

А сега някой да каже на хората как да си върнат замята. Става въпрос за около 100-200 декара confused smiley

Растителна защита - съвети

Склад под наем - 400 кв.м.
Warehouse for rent in Bulgaria
Re: zemedelska zemia
04-08-2008 - 18:55:37
avatar
davis Написал:
-------------------------------------------------------

> Знам една фирма, която предложи 15 лв. аренда на
> декар, за да направи оризище. Някои се съгласиха
> на тази аренда. Други, които решиха да не я дават
> си намериха по-късно нивите засяти с ориз.
> Фирмата е с депутатски протекции.
>
> А сега някой да каже на хората как да си върнат
> замята. Става въпрос за около 100-200 декара

Изпращат нотариална покана да им освободят площите до едикоя си дата. Тя трябва да е близка до времето на прибиране на реколтата. Успоредно с това, предлагат споразумение за изплащане на наем за ползване на земята. Ако не го постигнат- в съда!


Re: zemedelska zemia
04-08-2008 - 22:14:31
а бе да съберат реколтата най-добре .
Re: zemedelska zemia
04-08-2008 - 22:27:04
Аз имам към 700 дка разпокъсани земи в две съседни землища досега обработват незаконно към 50 и искат да вземат още 80 - поставят въпроса горе долу така :ако подпишеш добре ако не ние пак ще ги обработваме а ти няма да вземеш нищо. Не ми пука много че ги обработват (макар че отношението ме дразни), моят приоритет е да си запазя правата непокътнати докато цените се изравнят с европейските. Не искам да мина метър и с адвокат ще се посъветвам при всички случаи но повечето не са специалисти по тоя въпрос така че ще съм благодарен ако някои ми посочи такъв.
Re: zemedelska zemia
04-08-2008 - 22:50:40
Ами ако ти ги вземат с давностно владение, а?

Растителна защита - съвети

Склад под наем - 400 кв.м.
Warehouse for rent in Bulgaria
Re: zemedelska zemia
04-08-2008 - 22:53:49
avatar
davis Написал:
-------------------------------------------------------
> Ами ако ти ги вземат с давностно владение, а?
>
> Растителна защита - съвети
>
> Склад под наем - 400 кв.м.
> Warehouse for rent in Bulgaria

Не използвай темата, за да правиш реклама! Има си място за това!
И научи нещо за давностното владение, за да не ставаш смешен. :g:
:g:
Re: zemedelska zemia
04-08-2008 - 22:55:14
Здравеи, хората от форума знаят че не разбирам много -много от земи но ще се радвам ако пуснеш повече инфо -конретни землища и тн
Иначе относно притеснениятата ти , бих те посъветвал да сключваш едногодишни договори-срок една година - като мине ако всичко е наред преподписваш и тн ....
Според мен това е перфектния вариянт smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход