Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Младост добро място за живот или бизнес ?

Публикувано от bogbg 
Младост добро място за живот или бизнес ?
08-02-2008 - 12:45:05
Смятатя ли, че кв. Младост просперира по отношение на инфраструктурата и изграждането на все нови бизнесцентрове. Строят се нови згради, продават се стари апартаменти на безумно високи цени. Според мен Младост се пука по шевовете и не може се справи с всекидневната трудова миграция. Чудно ми е къде работят хората живеещи в Младост? Отношение към бизнесцентъра? Има планове за нови бизнесцетрове, има ли място за още един такъв бизнесценър? Има ли хора, който да работят там и как ще се предвижват. Сутрин от центъра до младост пътя ми е 1 час поне! Строят, строят и не познават граници, дали скоро ше има взрив и инвеститорите на тези чудни бизнесцентрове ще има на кого да си ги продадът?

Re: Младост добро място за живот или бизнес ?
08-02-2008 - 13:22:03
София е квартал на Младост winking smiley
Re: Младост добро място за живот или бизнес ?
08-02-2008 - 17:25:08
Къв ти е въпроса? Или просто искаш да чуеш някоя утешителна приказка за балон, срив, бутане на скъпи презастроени сгради, всенародни размирици и прочее.
Re: Младост добро място за живот или бизнес ?
08-02-2008 - 17:58:04
Живея в Младост от няколко месеца и много ми харесва. Преди съм живял в Лозенец и Иван Вазов - безспорно хубави квартали. Но в Младост ми харесва това, че пред блока винаги има къде да паркирам, не ми се налага да се провирам с колата по тесни улички задръстени от коли ... все още има градинки с пейки между блоковете...има и много симпатични квартални ресторантчета. Лесно се стига до центъра - било с кола, било с градски транспорт.
След 1-2 години ще отворят най-големия мол в София - на Цариградско шосе.

Дори самите хора които живеят в Младост са ми по-симпатични...
Re: Младост добро място за живот или бизнес ?
08-02-2008 - 23:24:06
Аз живея и съм отрасъл в Младост3 може и да съм свикнал ,но не бих го сменил с нито един квартал в София.Харесва ми че и доста бързо се излиза от София и наистина все още има каде да се паркира.Можиш да си купиш почти всичко без да ходиш до гадния център.
Re: Младост добро място за живот или бизнес ?
08-02-2008 - 23:55:21
Ами аз в младост (4) съм си израстнал и си живея тук. Да, ако се сравнява с някои квартали, тук определено има къде да се паркира (има доста бивши зелени градинки, където сега се паркира). Всеки ден се чудя тука на един комплекс "Xenia", дето се води май доста луксозен (почти до блока ми е) и не искам и да си представям какво ще стане след някоя година когато се нанесат всички собственици (защото вече всичко е изкупено от него, а той не е никак малък - има лице на 3, че за малко на 4 улици и всичко това към 7-8 етажа мисля да е). А дори и без него вече местата за паркинг се изчерпаха и блоковете около него си паркират колите по улиците от двете страни... Проспериращ? Инфраструктура? Освен метрото (което се бави вече с няколко месеца, а никой не знае кога ще заработи), инфраструктурата е 0. Факт е, че последните 5-10 години тук се построи всичко дето може да се построи, а ако нещо го няма, то ще го има скоро. Бизнес парка добре, от другата страна на околовръстното правят още доста на брой и на големина други бизнес сгради. Там в райна от едната страна ще направят residential park sofia (от същия инвеститор, от който е и бизнес парка, това ще са едно- и многофамилни къщички), а от другата (около пътя за камбаните) ще направят още едно такова затворено селце. Отделно мисля че има още проекти там за тая бивша полянка между бизнес парка и камбаните. Няма да казвам и за самите камбани, където строят в самия парк... Когато всичко това заработи, ще настане истински ад в младост (освен ако всичките тия люде не работят в сградите около околовръстното). И сега когато тръгнеш да излизаш от младост 2-3-4 към центъра и минаваш по ал. малинов, ако не си тръгнал през нощта, умираш от задръстване и ти иде да си прережеш вените в автомобила/рейса. Светофарите при шел и макдоналдс са нещо като светофара на орлов - един огромен автомобилен поток, който трябва да спре на 1 място. В края на работния ден не можеш да се прибереш даже и от дървеница, където затръстванията за въпросния светофар започват долу от реката (или там квото е това дере там).
Да обобщя. Ще ти е кеф да живееш или работиш тук, само ако правиш и двете неща тук. :-) Примерно бачкаш в бизнес парка и живееш в блока остреща... или някакви подобни комбинации.
ABC
Re: Младост добро място за живот или бизнес ?
09-02-2008 - 14:47:58
Преди 5 години Младостите бяха нещо съвсем друго. Сега и за в бъдеще ще стават ужасно място за живеене и работа. Всичко първо се построява в Младост - кво толкова има в тоя комплекс?! Хората и животните са като на всякъде другаде в цялата гнусна София. И изобщо не е верно, че няма проблем с паркирането. Колите са на всякъде - по тротоари, улици, кални крадинки - няма къде да върви човек с дете или количка - ужасно е. Не идвайте в Младост!
Re: Младост добро място за живот или бизнес ?
09-02-2008 - 16:05:59
ABC Написал:
-------------------------------------------------------
> Преди 5 години Младостите бяха нещо съвсем друго.
> Сега и за в бъдеще ще стават ужасно място за
> живеене и работа. Всичко първо се построява в
> Младост - кво толкова има в тоя комплекс?! Хората
> и животните са като на всякъде другаде в цялата
> гнусна София. И изобщо не е верно, че няма проблем
> с паркирането. Колите са на всякъде - по тротоари,
> улици, кални крадинки - няма къде да върви човек с
> дете или количка - ужасно е. Не идвайте в Младост!


clap:
Re: Младост добро място за живот или бизнес ?
09-02-2008 - 18:35:12
avatar
За паркирането в Младост:

Един приятел се нанесе преди няколко месеца в Младост 4 в новопостроен блок. 3 дена си паркира колата на улицата между новия му блок и отсрещната панелка. На третия ден му спукаха 2 гуми и му натрошиха предното стъкло с бухалка.

От мене толкова за безпроблемното паркиране и милите хорица в Младост.
Преди 3-4 години и на мен ми харесваше този квартал...
Re: Младост добро място за живот или бизнес ?
10-02-2008 - 08:49:33
ми за това само на охраняем гараж winking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход