Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

пасивна къща

Публикувано от yavorand 
R. Velchev
Re: пасивна къща
23-02-2006 - 14:14:54
Варианта с гипсофазера май отива на първоначалното съмнение на Явор за тежината, защото той май излиза по-тежък от ватата и пак трябва да се хваща с дюбели или нещо подобно.
Re: пасивна къща
23-02-2006 - 14:15:08
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> А не може ли гипсофазер да се обработи с нещо та
> да не отиде от атмосферните въздействия? Един вид
> да се направи фхазадата с гипсофазер и отгоре
> някаква хидроизолация - той ако не се мокри би
> следвало да издържи.

Ха, 4овек, взе ми думата от устата.
Вчера мислех да задам този въпрос и мислех, че ти първи ще се изсмееш.
Помислям си за двустранно латексирани (примерно) плоскости. Във вентилираната фасада двете страни са на приблизително еднакви условия и би трябвало да издържат.
Споделете, кой какво мисли да видим.
После може да сравним със сайдинга.
Re: пасивна къща
23-02-2006 - 16:26:16
Ама много те е страх. Нали това е предимството на виртуалния контакт - можеш да даваш смели идеи, без да се страхуваш, че ще те посочат с пръст.
Някой преди време беше задал въпрос какво ще стане ако си направи котле от микровълнова фурна и за мое съжаление не стана дебат - много ми беше интересно да чуя мнения по въпроса.Защото идея си нямам каква енергия харчи микровълновата фурна за загряването на 1 литър вода с 1 градус. Може пък да е по-икономично от реотан.
ТА дерзай - затова са форумите.
Относно латекса не ми се струва достатъчно като хидрозащите. И то основно срещу замръзване - това е основния проблем. ДА не влезе вода в материала и след поределне брой цикли на замръзване и размразяване материалът се руши.
Re: пасивна къща
23-02-2006 - 16:27:52
Ще я хване за бетона предимно. Скарата можеш да избираш къде да я хващат, докато фасадната вата - 10 дюбела на кв.м. става като коледна елхаsmiling smiley
Re: пасивна къща
24-02-2006 - 19:23:20
Добре де, фасаген имах предвид (ако става) или нещо друго водоотблъскващо поне отвън. Сага ги има разни - напр. от читава система с EPS. Паропропускането сигурно може да бъде само навътре към вентилационния промеждутък.
Не съм наясно обаче, дали не е препоръчително и двете страни да са еднакви заради климатичните промени (влага, температура). Също при по-тъмни бои "напичането" на външната страна. Аз си го представям с фуги (3-5мм) между плочите, без фугиране за да не се товарят снадките.
А класика с фугиране и някаква подходяща шпакровка може ли да издържи?

P.S. За микровълновата очаквах Петър да се включи - той е царя на сметките. Чувал съм, че има нещо като лампа-излъчвател, а не съм чувал за промишлени микровълнови (по-големи де). Сигурно ще трябват няколко последователно и вероятно с пластмасова "серпентина". Що пък не.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2006-02-24 19:29 от Любо.
Re: пасивна къща
24-02-2006 - 22:25:46
Нищо няма да постигнем с магнетрон. Дори и при 100% КПД, ще е съвсем малко по-добре от обикновен ел. нагревател - 95-98% КПД. Харча на ток ще е същия. За да имаме COP над 1 трябва да вземем топлинна енергия от някакво друго място и да я пренесем.
Re: пасивна къща
25-02-2006 - 15:08:57
Следя един еркер от две години - направен е то гипсокартон и не го вали дъжда - на студа издържа и няма дефекти. Затова си мисля, че като цяло нищо няма да му стане на гипсокартона от студа и жегата, ако не се намокри.
Ясно, че говориш за фасаген - не ми се струва достатъчно, дори и да е на силиконова основа. Ако някой е готово да експериментира - може да пробва. Аз не си го представям без да се запълват фугите - ще влиза вода и ще е лошо.
Доколкото си спомням националния стадион го провиха с гипсокартон - някой може да види дали има поражения. Минало е доста време. Ама и там не го вали директно. И не го грее директноsmiling smiley
Re: пасивна къща
25-02-2006 - 16:38:26
Много си прав. smiling smileyТова сор не го знам, ама за енергиите звучи логично. Прозвуча интересно, като го предложиха, но като се замисля "икономичността" на МВ идва от други ефекти.
R. Velchev
Re: пасивна къща
27-02-2006 - 10:00:47
Моя сачак също е от влагоустойчив гипсокартон, но не го вали. Няма му нищо засега, но на фугите лентата и шпакловката дадоха фира, но това според мен е от лошото изпълнение. Иначе предлагат и допълнителни изолации за върху него, може би 8+9 на Ардекс е вариант, но не знам дали може да се боядисва отгоре и дали може да е на открито. Знам че я слагат в басейни зад плочките.
Re: пасивна къща
27-02-2006 - 10:47:58
А с какво са запълвани фугите, според мен трябва да се запълват с кит за външно приложение.
Аз съм използвал една хидроизолация на циментова основа (ама не за гипсокартон, а за тераси) - двукомпонентна , ама излизаше към 15лв. на кв.м. Иначе съм много доволен. Трябва да е нещо по-евтинко.
На теб как така не ги вали дъжд външните стени? Ако е със силен вятър може и да ги намокри.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход