Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

IKEA

Публикувано от anniggg 
IKEA
17-12-2006 - 21:00:57

Zdraweite na wsichki!
Sluchaino dochuh che ot dogodina IKEA idwat w BG - wqrno li e? Zashtoto ako e taka, to ochakwam da ima namalenie w cenite na mebelite... :}
Re: IKEA
17-12-2006 - 21:52:01
Те пък едни мебели в IKEA ако взевма сам да ги правя може и по добре да изглеждат.Редко има и интересни неща.Принципът е произвеждай в страни от третият свят а продавай на бели хора на леко преференциални цени, или произведи едно диванче например в три страни (дървото в Русия, възглавничките в Китай, а кълъвките в Турция) така че да стане комплексно евтино.
Re: IKEA
28-12-2006 - 04:20:43
Gluposti!

Kachestvo i design IKEA - SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mnogo interesni neshta!!!!!

Kupuvali i v Ispanii, i v USA, i v Rusii i v Ungarii - SUPER!

Mnogo radvam ako IKEA idva v BG - zashto izbor na mebeli v BG sega mnogo losh i primitiven! spinning smiley sticking its tongue out
Не съм фенsad smiley
28-12-2006 - 12:06:11
avatar
Четох в последния брой на сп."Мениджър", че собственикът на ИКЕА е на 80г. и е милиардер, но продължава да бъде един от най-големите скъперници в света като кара 12 годишно Волво и ползва пенсионерски карти за отстъпки в ЖП-то и тем подобни ужасииsmiling smiley)) На мен това ми говори, че един толкова стиснат и прекалено практичен човек трудно може да предложи качествена продукция...
Сигурен съм, че материалите и работната ръка с които се произвеждат мебелите му са на максимално ниско ниво. Но явно съотношението цена - качество е доста добро, което прави марката харесвана и купувана в цял свят.
Както и да е - аз бих отишъл да разгледам, но едва ли бих си купил smoking smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Не съм фенsad smiley
28-12-2006 - 13:31:03
Ако е вярно това - аз му ставам фенsmiling smiley Аз не го намирам за скъперничество - или е признак на това, че някой все пак е успял да устои на силата на многото пари или е блестяща реклама - продава евтини неща и сам се задоволява с евтиното (за пред хората).
Re: Не съм фенsad smiley
28-12-2006 - 15:05:08
Без емоция.
Преди време, когато се опитвах да обясня когнитивния диссонанс трябваше да дам точно него за пример...богат, който живее както си иска и съвсем не според представите на бедните. След среща с такъв индивид, бедният е лесна плячка за манипулация и привеждане в безмозъчно състояние, в което да харчи пари, които няма за неща, които са му били втълпени като нужни.
ПП Десет пъти коригирах тези две изречения и пак не мисля, че добре го обяснявам. Нищо, който е узрял, разбира. Който не разбира - да махне с ръка и да пие едно...

Като цяло мебелите в България не са много добри. Като цени също. Надявам се видяното в нета да отговаря поне донякъде на истината - в такъв случай нека IKEA са добре дошли и у нас!
Re: IKEA
28-12-2006 - 15:17:28
Към Продавач - Не звучиш сериозно. IKEA е огромна компания с магазини и производство почти из целия свят. Нали не смяташ, че един 80 годишен старец ще избира сам материали и ще следи дизайна на стотиците артикули, които се предлагат от фирмата. :}

Дизайнерите на колекциите им са предимно шведи и италианци, а се произвеждат в страни, където работната ръка е сравнително евтина. Но това не означава некачествена. И в комбинация в това, че не правят мебели по поръчка и поръчват стотици хиляди бройки от даден артикул - ето ти ниска себестойност на единица продукт. Най-голямото им предимство са няколкото ценови категории на мебелите, както и възможността да си купиш на момента това, което си харесал т.е. складовите им наличности. Минусът е модулния принцип - ако не ти пасват размерите, не ти вършат никаква работа.
А и да не забравяме цената. Не може да платиш 500 евро за диван, а да очакваш да получиш диван от Selamore за 12 900 лв., например!!!

www.ikea.com
Re: Не съм фенsad smiley
28-12-2006 - 16:05:46
Ами то богатите са богати , защото харчат по-малко отколкото имат, а бедните са бедни , защото харчат повече отколкото имат.
Re: Не съм фенsad smiley
28-12-2006 - 17:05:39
То и обратното да кажеш, пак ще е вярно! Зависи какво купуваш, не за колко.
was
Re: IKEA
18-01-2007 - 11:03:32
ИКЕА след около 2 години ще отворят първия си магазин в района на София.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход