Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Може ли интериорният дизайн да компенсира архитектурен дисбаланс, при това без големи инвестиции?

Публикувано от trendoffice 
Как можем поне визуално да направим едно дълго и тясно помещение по-балансирано, удобно и уютно без да се правят конструктивни промени (което веднага означава с по-малко разходи)? Краткият отговор е – чрез цветовете и материалите, които използваме, особено цветовете на големите площи като стени и настилки.
Един реализиран пример за илюстрация: стая, която е почти правилен правоъгълник, ако не се смятат многобройните чупки, с дължина 10 м и ширина 3.50. Тя трябва да служи едновременно за дневна, трапезария и кухня, но има само един прозорец, заедно с врата към терсата, в единия си тесен край. В другия, тъмния край са изводите за кухнята, където е и вратата на стаята.
В дадения случай, за да се постигне обновяване без разбиване и къртене, настилките трябваше да си останат непроменени. Това намали обхвата на подходящите цветове, но остана възможността да използваме контрастни топли и студени цветове, както и по-светли и по-наситени нюанси по стените. След разговор с клиентите срещуположните дълги стени боядисахме в подходящ оттенък на светло синьо – това зрително ги отдалечава и създава впечатление за по-голяма ширина на стаята. А срещуположните къси стени ‘приближихме’ зрително с по-наситен топъл цвят – така съотношението между дългите и късите стени на стаята изглежда по-приемливо. Освен това, в трапезарната зона, която е между кухнята и дневната, с красив растителен тапет в топли цветове дългите стени се прекъсват, а мястото за хранене става много по-уютно.

Светлите кухненски шкафове, комбинирани с плот в подобен светъл цвят, помагат за зрително разширяване на малката кухня и увеличаване на светлината в най-тъмната част на помещението, а мозайката на стените в кухнята с цветовете си обединява всички останали използвани цветове.

В резултат на всичко това, помещението, което преди ремонта приличаше на дълъг тунел, сега е една приятна и удобна дневна зона, която без проблем съчетава няколко функции.

Т. Захариева
0887 974 535
www.trendoffice.webs.com
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход