Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Помогнете ми - поместване на кухня, трапезария и дневна в 22 кв.м.

Публикувано от raia 
Re: Помогнете ми - поместване на кухня, трапезария и дневна в 22 кв.м.
07-09-2006 - 20:07:38
Привет отново, Рая
Още ли не е стартирала работата по тази стая 3 в 1 smiling smiley
Виж - според фън шуй не е довре с влизането в помещението да виждаш кухнятя/а единствения начин е да я поместиш ъглово до врата в ляво/ за това предлагам рехав шкаф с който да започнеш кухненската част или решетъчна етажерка, която визуално да създаде илюзиятя зя др. стая. Тъй като пространството е малко поставянето на различни подови настилки не е най-подходящ вариант - помисли за еднотипен вид настилка на пода, за да не разделяш пространството поне в долната част на стаята, а само във височина чрез цветове на стени и мебели./този метод е изпробван и с доказан ефект winking smiley /Г - образното разпределение ти дава възможност да развиеш долен ред кухненски шкафове, мивка под прозореца и да го завършиш до плъзгащата врата с хладилника/по този начин се спазва най-удобната конфигурация - вадиш продуктите- измиваш ги - приготвяш ги на котлона/фурната/, а в същото време скриваш и мивката от погледа на гостната/предполага се, че холнта часте в срещуположния край на стаята - фронтално срещу врата/
Понеже не са дадени размери на комина, предполагам, че е по-плитък от 60см/колкото е стандарта на работния плот/ сте се наложи да застъпиш 2-та страни на г-то и да "обрамчиш горната част на комина вместо с плътни шкафове с ефирни стъклени етажерки/и е по-евтино smiling smiley или поне горния ред шкафове го направи със стъклени вратички - по-леко стоят /Ако решиш може да си направиш масата за хранене да се издърпва на колелца под кухненския плот и тогава ще можеш да я ползваш и като допълнителен плот за работа. Може да сложиш и бар-плот и под него да издърпваш масата, но мисля, че нямаш място за това...Мисля, че тv шкафа ще е добре на стената срещу терасата, за да се гледа и от хола и от кухнята и от терасата..., но пак с много стъкло - то придава ефирност и не тежи в пространството
Хей, не забравяй, че винаги можеш да се лишиш от тераса и да изнесеш кухнятя там/колко познато sad smiley / - е какво предпочиташ - въздух или готвене?или и 2-те smiling smiley
Успех
Re: Помогнете ми - поместване на кухня, трапезария и дневна в 22 кв.м.
08-09-2006 - 11:33:13
Много, много благодаря на всички!
Много време обмислям обзавеждането на това помещение.
Нарочно до сега не посочих своето виждане, защото исках да не се повлияете от него. Исках коренно различни идеи.
Като цяло няма много възможности и може би затова и моите проекти много приличат на това, което предлагате.
На стената до вратата съм разположила хладилника, фурната и котлоните.
Под прозореца мисля да разположа мивката.
Знам, че няма много място, но ми се иска да отделя кухненската част от меката мебел и за това ми се иска да сложа един плот с дълбочина 40 см. на малката стеничка между прозореца и пръзгащите врати.
За съжаление на тази малка стеничка не мога да поставя хладилника, защото е широка само 50 см.
Много държа на хубав кът за хранене, защото обичам "тертиплийското" сервиране и събиране вечер на цялото семейство. Затова леки масички, които се издърпват или са продължение на плота не ми харесват. Знам, че не е изобщо добра идеята да разположа масата точно до вратата, но не мога да се сетя къде другаде мога да я сложа. Тя ще бъде със стъклен плот, а столовете мисля да са олекотени, защото и без това ще е претрупано.
Възнамерявам да разположа не много голям ъглов диван на срещуположния ъгъл на вратата и точно остреща телевизора със много лека минималистична секция.
Качила съм скица с примерното разположение на мебелите и три 3D проекции планирани с ALNO. Понеже няма богата библиотека с мебели, всичко е избирано примерно, без да съм била прецизна.

Ще се радвам за още съвети. Все пак сега като видите моето виждне,ще ви бъде по-лесно да ми давате предложения относно разположението на мебелите, избор на материали и цветове.

smiling smiley







Re: Помогнете ми - поместване на кухня, трапезария и дневна в 22 кв.м.
08-09-2006 - 12:11:19
Привет отново, Рая
Браво на теб - точно нещо подобно се опитах да ти опиша вчера. Много се радвам, че усещтането за подредбата е подобно на моето. Скоро ми предстои да правя ап. и аз сте се допитам непреманно до теб.
Къде се научи да правиш такива хубави проекти?Мъча се да усвоя аутокад и не ми е лесно...
Не знам дали си спомняш, че в първото писмо ти предложих да си купиш маса за хранене която се сваля до височина на масичка за кафе и се разтяга на 2 пъти по-голяма - удобна е, защото я ползваш като 2 в 1, а като се замислиш всички "тертеплийската" си сядаме пред тв-то. Ползвам такава маса вече 3-та година и е страхотно - на никой не му е тясно, като дойдат повече гости просто я разпъвам, регулерам височената според сервиранто.......,е - не е евтина 600Евро беше, но пък спестих от покупка на 2 маси и трапезни столове. Ти имаш бар, пред който може да сложис 2 сгъваеми стола и да ги ползваш...струва ми се че сте ти е мн. подходяща подобна маса - италианска, качествена равота със страхотен механизъм/ не, бе, не ми плащат за да я рекламирам ) smiling smiley
Поздрави
Радост
Re: Помогнете ми - поместване на кухня, трапезария и дневна в 22 кв.м.
08-09-2006 - 14:56:40
Здравей, Рая!

У нас е същото, направихме го преди 6 год. Кухнеската част повдигнахме с подиум. Много е симпатично и раздвижено. Като квадратура при мен е по-малко, но ми е много функционално и удобно. Мисля, че ще си доволна и ще се чуствш добре. Успех!
Re: Помогнете ми - поместване на кухня, трапезария и дневна в 22 кв.м.
01-11-2006 - 09:43:39
Здравейте.
Аз имам същия проблем. Моята стая която трябва да бъде хол, всекидневна и кухня е много по-малка 15 кв.м. и се чудя как да събера всичко на толкова малко пространство.
Ако имате идеи моля пишете ми.

Re: Помогнете ми - поместване на кухня, трапезария и дневна в 22 кв.м.
02-11-2006 - 12:43:58
Моля, да ми кажете откъде да изтегля програма с която се проектира стаята, банята и т.н.
Re: Помогнете ми - поместване на кухня, трапезария и дневна в 22 кв.м.
02-11-2006 - 13:51:20
Kote, не е ли много висока тази маса за хранене 87 см? И на мене много ми харесва твоя вариант,но се притеснявам че е височко , ако направя продължение на кухненския плот в маса за хранене?Нормално трябва да е 10 см по-ниска.
Re: Помогнете ми - поместване на кухня, трапезария и дневна в 22 кв.м.
13-11-2006 - 20:48:57
Привет,
на пръв поглед е много приветливо имам единствено коментар по масата. Тъй като в момента и аз се блъскам с обзавеждане за себе си, та по разни каталози и списания въждам варианти, в които масата е част от плота. С други думи масата е наистина с 10м по ниска както е нормално за маса, на мястото на едното от 4те места влиза края на плота. Ако можеш да направиш компромис с 1то място това ще ти освободи ходовата линия и ще ти остави повече място за холна секция.
Може да търсиш и начин да се направи разгъваща част на масата, която при нужда да се вади и масата да ти става за 4-5 човека. В мебелна къща Нидо (на последния етаж в ЦУМ) видях много интересно решение за разгъваема маса. Става въпрос за една стъклена маса, която отдолу има плотове, които се изваждат със завъртане със специални механизми, но честно казано нямам представа това кой може да ти го направи.

Поздрави
Re: Помогнете ми - поместване на кухня, трапезария и дневна в 22 кв.м.
15-11-2006 - 07:02:04
Mimi, uvi ne moga da spodelia ot lichen opit, zashtoto davam zhilishteto pod naem na priatelka, a ne zhiveia v nego. Tia e s malko detentse na 5 godinki i dvamata se hraniat na barplotcheto- masa 85 cm visochina. Az se pritesniavah che shte im e visoko, na deteto osobenno, no tia kaza che sa "extra"(stolovete sa sashto sas saotvetnata visochina!!!). Tova e varoant za dvama-trima, priako sili 4 choveka. No mozhe da se polzva kato vsekidnevno miasto za hranene ot semeistvoto a za gosti da se polzva neshto raztegatelno.
Vizhdala sam variant s tochno takova prodalzhenie na rabotnia plot kato miasto za hranene na 85 cm i pod nego na koleltsa svobodnostoiashta masa s 10 cm po-niska koiato se polzva kato raftche otdolu a pri nuzhda se izteglia i zavarta perpendikuliarno na plota i stava masa za gosti. No togava e hubavo da imash niakolko sgavami stola pod raka, zashtoto stolovete sa sashto sas saotvetnata visochina.
Az lichno se spriah na tozi variant (85 cm) nai-veche zashtoto hem kombinira kat za hranene hem dava rabotna plosht v kuhniata, a i beshe na mnogo dobra tsena - 100 lv v Metro s dve stolcheta i raftcheta i stelazhi v edinia krai otdolu.
Drugia variant e kakto duudah kazva - prosto imash edno "stapaltse" s koeto plota sliza nadolu u stava na visochinata na masa - po-udobno e za hranene, no e po-neudobno za polzvane kato raboten plot.
Na rumba bih preporachala da kombinira funktsiite na mekata mebel i kata za hranene s aglov divan na visochinata na kuhnenskite - ima dosta krasivi tapitsirani modeli - i normalna masa za hranene. Inache shte mu e trudno da se razminava na 15 kvadrata ako ima i normalna masa i meka mebel i kuhnia.

Nai-vazhnoto e da se obmisliat dobre navitsite na horata, koito shte zhiveiat tam i da se vidi koe e nai-udobnia variant ZA TIAH.Za niakoia domakinia-kulinarka shte e vazhno da ima rabotna plosht, za tabietliite v hraneneto shte e na parvo miasto udobnata trapeza, a za zaetite semeistva koito gotviat v Billa kuhniata shte e tematichno zagatnata. Niama universalni reshenia spored men.
Re: Помогнете ми - поместване на кухня, трапезария и дневна в 22 кв.м.
15-11-2006 - 14:09:05
Zdraveite!
Prosto se 4udia, zasto ne si povikate specialisti, a se zahvastate da izu4avate AUTOCAD? Nisto loso, no alo imate idei i gi spodelite sas dizaineri i arhitekti, e nai dobre!
Predstavete si vie ako ste ne dai -boje tejko bolen i stanete lekar za 3 dni?.....
Mai v Balgaria ve4no vseki pravi tova koeto ne mu e rabota!
Uspeh s ideite i realizaciata im!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход