Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Дървени стълби и парапет

Публикувано от Geto 
Дървени стълби и парапет
17-04-2009 - 17:33:58
Привет,
Някой знае ли свестен производител на дървени стълбища? Искам да ми се изработи изцяло дървено стълбище от масив което е извито в полукръг.

Благодаря
Re: Дървени стълби и парапет
04-09-2009 - 14:26:55
...и аз искам, и аз искам...
Трабва ми точно дървено стълбище в полукръг /може и стъпала... площадка...стъпала/, обаче не от ония тясни вити стълби, дето ти се вие свят и не можеш да се качиш, носейки нещо... : ))
Re: Дървени стълби и парапет
04-09-2009 - 15:05:16
Изчакай Стройко. В партера наляво от статуята има обикновено няколко производители, аз си говорих с всеки един пролетта, правят от масив - дъб, бук, може и друга дървесина, 5 см са дебели стъпалата, дали за обличане или самостоятелна конструкция - разбирате се и ти оферира цена. В момента не мога да се сетя точно, но ми се върти около 170 лв на стъпало до 130 см дълго за обличане с челото, от дъб.
Ако държиш, в къщи някъде трябва да имам проспекти.
Re: Дървени стълби и парапет
17-10-2009 - 15:43:31
И аз бях на стройкото миналата пролет и наистина видях няколко производители. За стъпалата сякаш не е проблем, но с перилата не останах никак очарован.
Re: Дървени стълби и парапет
18-10-2009 - 22:13:57
И аз търся нещо такова неспешно от няколко години - остана ми да си оправя стълбището с парапет, много ми се иска нещо красиво от истинско дърво а все не намирам пълно удовлетворение в това което ми предлагат. Все още си търся ! Освен това търся производител за мебели от бук или дъб ама да си има материал че все ми искат материал.

_________________
Re: Дървени стълби и парапет
19-10-2009 - 01:52:22
Даааа, това че искат да си носиш материала е "Ноу-Хау" на нашенският предприемач :]
На мен такива "едри" предприемачи са ми искали 50 лв. да платят на хамалите за растоварване, а иначе едно самочувствие и всеки в разни "Е" класи и мн. рядко "С" :}
Re: Дървени стълби и парапет
19-10-2009 - 20:30:31
На мен ми предстои да правя стълба, модела си е моя идея, но вече няколко пъти работя с една фирма за ковано желязо и съм доволна, имам и още един вариянт.
Готовите стълби не ми харесват, така че ще си поръчам нещо като релса, на което ще има дървени стъпала.
Вече съм виждала нещо подобно, един познат си я направи по този начин и се получи добре.
Не излиза и толкова скъпо, желязото доста падна, а стъпалата - всяка фирма за мебели може да ги направи.
Бих те посъветвала да направиш нещо подобно, спиралата не е нещо сложно - една тръба, заварки, еветнуално може и към стените да се прикрепи, в зависимост от мястото.
Re: Дървени стълби и парапет
19-10-2009 - 20:40:47
... същото важи и за парапета, сега искам ковано желязо, боядисано в цвета на стените, но навремето правих дървен, с български мотиви, вариянти много ... при всички случаи здраво, трайно и много по-лично smiling smiley
Но аз по принцип не харесвам масовото производство. Смятам че компромиса от цена и качество се постига най-добре при малките фирми.
Re: Дървени стълби и парапет
20-10-2009 - 22:08:16
Патриция,
Аз съм намислил да съчетая дървени стъпала с металнен (кова) парапет. Моля те, кажи клаквото знаеш по въшроса.

Благодаря,
Re: Дървени стълби и парапет
16-04-2010 - 22:16:23
най сложното е вития парапет тази спирала докато стане идеална е голиама играчка -според мен най добре е метална стълба облечена във дърво с ковано парапетче*ok*

конструкции и изделия от метал
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход