Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Кредит за строителство срещу парцел

Публикувано от manolski 
Re: Кредит за строителство срещу парцел
06-03-2009 - 16:07:03
Благодаря за инфото. Не е много обнадеждаващо, но ще търся начини.
Който иска нещо, по някакъв начин намира изход.
Re: Кредит за строителство срещу парцел
06-03-2009 - 18:59:46
Недей да се палиш толкова. ТО всъщност проблема в момента е следния - прекалено рязко се промениха нещата. Не, че положението е лошо в момента - било е доста по-зле. Обаче кой да предполага , че от раз ще се спре кредитирането на покупки "на зелено", които всъщност никога не е следвало да се финансират.
НЕ знам защо толкова емоционално ги възприемаш нещата, като в случая аз трябва да буйствам повече. Тъкмо си създал някаква система, обучил си хора, почнали да слушат и трябва да се уволняват или изобщо да се замразява дейността. Малко кофти е, ама какво да се прави, такъв е живота за съжаление. Ще започнваме от нулата след време - пакsmiling smiley Наистина в момента има някаква логика да се подпомогне сектора по някакъв начин за да не се затрие технологичния напредък. И забележи, че лично аз не говоря за помощ на инвеститорите, а за помощ на строителите. Държа да отбележа, че има голяма разлика.
Re: Кредит за строителство срещу парцел
07-03-2009 - 01:56:35
държвата не е длъжна да помага на никои . ако не му е рентабилен бизнеса да си дири друг бизнес. подпомагането на някои значи да вземат парите от мене като данъкоплатец и да ги дадат на някои си , аз не съм съглсен . строителите със какво подпомагат държавата , може би са си платили данъците . да ама не .щото продават апартамент за 100 000 ама го осчетоводяват на 20 000



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2009-03-13 00:00 от nradev11.
Re: Кредит за строителство срещу парцел
07-03-2009 - 16:00:15
Моля те прави разлика межгду сторители и инвеститори. Строителите строят , извършват строителни услуги без които обществото не може. Като ти протече канала и трябва да се ремонтира ти трябва сторител и ако той е както обикновено калпав, защото сме го оставили на произвола на съдбата - страдаш и ти.
Този път по основние въпрос
09-03-2009 - 20:06:47
Сосиете Женерал продължават да кредитират строеж на къщи. Трябва обаче да докажеш сериозни доходи и да имаш поне 20% самоучастие.
Re: Този път по основние въпрос
24-07-2009 - 17:44:01
Относно Сосиете Женерал... Май и те не знаят какво точно правят, преди 2-3 дни питах при тях за такъв кредит, първоначално ми казаха, че не отпускат кредити за строеж, но могат да ми отпуснат нецелеви ипотечен срещу ипотека на УПИ-то, после ми се обадиха, за да ми кажат, че не могат да приемат ипотека на УПИ, а трябва да ипотекирам друго имущество. Или да се строи от определена фирма и да се отпуска на траншове - което не ме устройва (не траншовете, а значителното оскъпяване, ако трябва да възложа строежа на фирма).
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход