Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ТАКСА: "ЗАГУБА НА ВРЕМЕ НА КЛИЕНТА"

Публикувано от Servel 
ТАКСА: "ЗАГУБА НА ВРЕМЕ НА КЛИЕНТА"
22-06-2007 - 11:56:19
avatar
Време е не само за "ТАКСА ЗА ОГЛЕДИ", а е време и за такса "ЗАГУБА НА ВРЕМЕ НА КЛИЕНТА", която следва да бъде плащана от АНИ за НЕТОЧНА, понякога ГРЕШНА, а се случва и ПОДВЕЖДАЩА информация подавана от техни служители -непрофесонални и случайни брокери.
Настоящият сайт е също така "бъкан" от подобни обяви за продажба. Считам за излишно е да ви убеждавам, посочвайки с примери.
Съжалявам, ако обиждам някого от участниците във форумите, но опита ми ме е убедил.
Нищо лично, Дами и Господа, .................
Re: ТАКСА: "ЗАГУБА НА ВРЕМЕ НА КЛИЕНТА"
22-06-2007 - 12:09:30
avatar
Докато има потребители, които попадат на оферти, които според тях не са актуални или грешни без да правят нищо дори когато имат възможност за секунди от времето си да променят това кликвайки на "проблемна оферта"... ще си бъде така... Дали е типична българска черта, че нещата са зле и няма кой да ни оправи? smiling smiley

Знаете ли защо няма друг портал за имоти с по-точна и коректна база данни за имоти от imoti.net - Защото за нас качеството на базата данни е супер важно. Създали сме портала за да улеснява и спестява време. Всяка от средно 800 нови оферти и 2000 редактирани на ден се проверява от администратор, но това не дава гаранция, че след време офертата ще е валидна. Не можем да звъним на 200,000 оферти всеки ден, невъзможно е. Контролираме тези, за които имаме подаден сигнал. Точността на базата данни е грижа на агенциите и в случаи на агенции, които са дали грешни данни - на потребителите, които имат правото и възможността в imoti.net да реагират.





Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-06-22 12:16 от magic.
ТАКСА: "ЗАГУБА НА ВРЕМЕ НА КЛИЕНТА" - OK
22-06-2007 - 12:36:17
avatar
Няма проблеми за такса загубено време стига да уточниш как точно ще си загубим времето аз съм навитак.

Иначе по повод на кликванията на проблемна оферта аз го правя лошото е май, че съм от малкото, които го правят.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: ТАКСА: "ЗАГУБА НА ВРЕМЕ НА КЛИЕНТА"
22-06-2007 - 13:35:41
avatar
Явно всички сме много обидчиви,

Magic, сайта imoti.net е супер, а и не е работа, на който и да е да проверява всичките оферти в него (то ако се замислиш от 200,000 оферти реалните са максимум 50,000 поради обичайната българска практика една оферта да се предлага от няколко АНИ).

ТАКСА: "ЗАГУБА НА ВРЕМЕ НА КЛИЕНТА" следва да се въведе защото, когато отидеш на оглед се оказва в повечето случаи, както беше в оня филм на Дейвид Линч - "Совите не са това, което са..."

Търсиш регулирана индустриална земя, примерно, предлагат ти такава и .....
Отиваш ...... и се оказва, че земята е все още земеделска и трябва да правиш всички процедури.... и накрая когато архитекта ти провери се окаже, че земята е отредена за ЖС а не за индустрия. Имах и случай когато се оказа, че е за озеленяване...
Казват ти има ток и вода - а се окаже че трябва и кабел да теглиш половин километър и трафопост да се прави. Каналът пък бил за дъждовни води ....

Та аз си губя времето щото отивам да гледам обект, който са ме уверили че отговаря на търсени от мен параметри, а на място като погледнеш документите се оказва малко по различно, малко че - не ти върши работа, и после - ама той собственика ни заблудил.....

Re: ТАКСА: "ЗАГУБА НА ВРЕМЕ НА КЛИЕНТА"
22-06-2007 - 14:44:55
avatar
Е аз където мога да се включа и да кажа колкото мога пъти повече за опцията за "проблемна оферта" smiling smiley не пропускам.

Иначе smiling smiley въпреки, че такива са фактите и за съжаление има много брокери, които скапват имиджа на професията на брокера, която по принцип е една добра професия - вашия пост ми оправи настроението за целия ден smiling smiley
"Имах и случай когато се оказа, че е за озеленяване... "
то човек не знае да плаче ли или да се сме...


Re: ТАКСА: "ЗАГУБА НА ВРЕМЕ НА КЛИЕНТА"
22-06-2007 - 21:13:19
avatar
magic Написал:
-------------------------------------------------------

> "Имах и случай когато се оказа, че е за
> озеленяване... "
> то човек не знае да плаче ли или да се сме...

За рев си е.Особено,когато си проверил в ДАГ обстойно и са те уверили черно на бяло,че е за жилищно строителство.В един хубав миг приемат ОУП на второ четене,но без графичната част,защото се оказва,че там където е било за озеленяване,някой много "наш човек" си е решил да вдигне заводче.Та поради тая причина,тихомълком , озеленяването е станало за промишлено строителство.Е,понеже % на озеленяването глобално трябва да бъде спазен,съответните "отговорни" лица плюнчат моливите и определят друг квартал за тази дейност.Ама имало виза-много важно!Закона влиза в сила,визатата ти пада и ще си сееш райграс.Това е само един от парадоксите.Който не се е занимавал с материята,представа си няма.И върви по линията на най-елементарното мислене-брокерите са мошеници.......

smiling smiley
Re: ТАКСА: "ЗАГУБА НА ВРЕМЕ НА КЛИЕНТА"
22-06-2007 - 21:36:14

> > "Имах и случай когато се оказа, че е за
> > озеленяване... "
> > то човек не знае да плаче ли или да се сме...
>
>
> За рев си е.Особено,когато си проверил в ДАГ
> обстойно и са те уверили черно на бяло,че е за
> жилищно строителство.

Хайде малко подкрепа и от морето. Отличниците пък в община Балчик са решили, че за две от селищните образувания край Балчик няма да издават визи. Ей, така! Териториите са урбанизирани. Имат си определени параметри, обаче хората решили и не издават визи. И какво е виновен тоя продавач и тоя брокер, който да речем не е продавал в този район и не е запознат с местните клюки, че като е погледнал скицата на имота правилно е заключил, че земята е в урбаназирана територия с еди си какви позакатели за застрояване и че няма проблем там да се строи, обаче ... нали? Та хайде пак брокерът виновен.
wal
Re: ТАКСА: "ЗАГУБА НА ВРЕМЕ НА КЛИЕНТА"
25-06-2007 - 16:46:29
лелеее каква самореклама си направихте, и при това подвеждаща....Аз ли4но 2 пъти съм писала за некоректна обява безрезултатно !!!!! :g:
Re: ТАКСА: "ЗАГУБА НА ВРЕМЕ НА КЛИЕНТА"
25-06-2007 - 17:22:04
avatar
при условие, че автоматично стават неактивни и проблемни... не знам как би могло да е безрезултатно...
Освен това попадат в един списък, който ние следим... и конкретната оферта какво се случва след това с нея и агенцията какви други сигнали има.
Ако напишете неактуална обява и агенцията пак я активира след като е маркирана за проблемна/неактуална - ние проверяваме дали е актуална или не. Съвсем скоро ще ходим и на огледи за оферти, които са подадени като неактуални от потребител, а агенциите продължават да твърдят, че са актуални (случва се наистина рядко, но имаме и такъв случай).
Ако сте написали само "некоретктна обява" това вече не е достатъчно, защото ние не знаем каква некоректност да търсим в случай, че агенцията активира отново обявата.

Kъде сте писали? Има и една форма за обратна връзка с фирмата, това е различно.


wal Написал:
-------------------------------------------------------
> лелеее каква самореклама си направихте, и при това
> подвеждаща....Аз ли4но 2 пъти съм писала за
> некоректна обява безрезултатно !!!!!


Re: ТАКСА: "ЗАГУБА НА ВРЕМЕ НА КЛИЕНТА"
25-06-2007 - 17:43:17
И аз съм пускал. Ама нищо не сте правили. Обявите си стоят. А най-интересното е, че обявите във вашия ссайт по нищо не се различат по съдържание от тези на имот.бг. Въпреки, че се твърди обратното. Добър PR clap:
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход