Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

премиерът през смях призова от парламентарната трибуна всички българи да почиват у нас :]

Публикувано от HarryPotter 
[www.dnevnik.bg]

дошло е времето когато от парламента ще молят българите и да купуват в БГ и да не емигрират, на както знаем в БГ всичко се случва доооста доста късно...
за имотите времето дойде: мен не ме бройте
07-04-2015 - 15:24:11
[m.btvnovinite.bg]

Премиерът ме помоли да почивам лятото в България. Казвам „помоли”, защото съм българка, а той се обърна към всички българи. Да спасяваме родното. Всяка година по това време, когато лятото наближава, заетите в туризма все по-пронизително изплакват колко е трудно и как сезонът е пред провал. С цялото ми уважение към този бизнес, ще отговоря и на тях и на премиера „Не, благодаря”. Предпочитам да бия път до Гърция и Турция. И ще обясня защо.

Колкото и да е странно, проблемът дори не е в парите. Не, че в България се почива евтино, но някак си на пръв поглед изглежда доста по-икономично да отидеш за една седмица на родното Черноморие, отколкото в „далечна” Гърция. А Гърция не е нито далечна, нито скъпа. Пътува се удобно – по магистрали и широки пътища. С парите, които давам за почивка на някой къмпинг в Халкидики, си купувам много повече, отколкото у нас. Къмпингът в Гърция има модерни бунгала и каравани – чисти, напълно оборудвани. Оборудвани до вилици, лъжици и купа за салата. И барбекю в двора. Има басейн, магазини, алеи, чист плаж. Има и други „луксозни” удобства – бар на плажа с любезни сервитьори, които носят бутилка с вода до шезлонга, дори и когато не си поръчал нищо. Да не забравяме – шезлонгът и чадърът са безплатни. В малките ресторантчета наоколо работят усмихнати хора. Обикновено самите собственици сервират по масите. Заговарят туристите, запознават се. Винаги се интересуват откъде сме, колко е голямо детето, за първи път ли сме там. А когато сме за втори, вече се държат като приятели. И изобщо не ме интересува дали когато влязат в кухнята, псуват по българите. За мен е важно, че ми носят вода, хляб и десерт – комплимент. Със сигурност са калкулирани в цената, но тя изглежда напълно приемлива, на фона на приятното изкарване.



Гърция

Гърция



Борисов призова българите да не прекарват празниците в чужбина
Туристическият бранш да свали цените и да подобри качеството, апелира още премиерът
Какво ми се случва в България. Давам пример с място, съизмеримо с гореописания къмпинг. Северното Черноморие. Бивш детски лагер. Бунгала на брега на морето, построен допълнително малък хотел. Някой някога след избухването на демокрацията го е купил, инвестирал е веднъж няколко десетки хиляди лева и оттогава печели ли, печели. Съвременното название на мястото е „комплекс”. Та, в бившия детски лагер, цената на бунгалата е съизмерима с тази на бунгалата и караваните в Гърция. Но! Половината къщички са неремонтирани. Мръсни, мухлясали, с ръждиви тръби и отдавна немити тоалетни. Мирише. Обновените бунгала се дават на „чужденците”. Чужденците са семейства от Чехия и Полша, които вечер запиват пред бунгалото и пеят до зори. Това за човек с малко дете си е истински кошмар. Аха си го приспал, чужденецът запява в 3 през нощта. Романтика. А, има и жаби. Вътре в бунгалото.



По българското Черноморие

По българското Черноморие

За турското обслужване дори няма какво да се разказва – всеки, който е бил на курорт, знае. Въпреки че всеки от нас си влачи комплексите от учебника по история, няма как да не признае, че те са ненадминати в гостоприемството. „Комшу”, като кажат и се разтапят – то ти мият ръцете, носят ти люти чушки, вода. Там няма „няма” – ако искаш таратор, ще ходят две преки до съседно заведение и ще ти донесат таратор. Всичко ще ти донесат и ще си отворят магазина специално за теб, ако искаш да си купиш ябълка.



Турция

Турция

За да обобщя. В българските курорти, досущ като в половината квартали на София, е презастроено, мръсно, пренаселено. Шумно. Плажовете са пълни с боклуци, чадърите и шезлонгите струват скъпо. В частните квартири все още не те искат само за две вечери, защото не им излиза сметката да перат чаршафи. В кръчмите е скъпо, не дотам вкусно. Сервитьорите са уморени и не ме харесват особено, дори малко ме мразят, защото аз съм на почивка, а те – на работа. На никого не му пука дали ще остана като клиент или ще си отида. Затова не се усмихват, не носят безплатен хляб и сами си закръглят сметката в своя полза. Пътищата са разбити, сергиите с гащи и грозотии стоят. И нека никога не забравяме чалгата. Тя е навсякъде. И ако на „чужденците” им е екзотично да слушат воя на фолка, аз не мога да прекарам едноседмичната си почивка с тапи за уши. Всички по хотели, рецепции и паркинги мрънкат, оплакват се, сърдити са. Мерят те отгоре до долу – колко струваш, колко ще дадеш. Ти си ходеща кесия с пари и никой не си прави труда да прикрие това.

Затова – в редките случаи, когато попадна на мил сервитьор, управител на хотел или собственик на квартира, не го забравям никога и често се връщам. Но тези хора са изключения, от които никой не взема пример. За съжаление.

Затова – мен не ме бройте. Помолете „чужденците”.
Re: премиерът през смях призова от парламентарната трибуна всички българи да почиват у нас :]
08-04-2015 - 16:18:22
ami Hurvatska,Cherna gora,Abania...tva e samo okolo nas-da ne govorim za Ispania krasiva priroda i usmihnati Hora ! az ne moga da si predstavq kak nqkoi shte ide na cherno more dobrovolno da se kupe v laina...kolkoto do jiveeneteo v bulgaria ili kopuvaneto na imot tam,ami kajete mi koe e nai hubavoto koeto moje da mu se sluchi na chowek v bulgaria? ili kajete pone edno hubavo nesto koeto moje da mu se sluchi ?



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2015-04-08 16:21 от portokal.
портокалски, всичко ОК, ама вземи пиши на кирилица, че с тая маймуница никой не ти чете нещата
:}Re: премиерът през смях призова от парламентарната трибуна всички българи да почиват у нас :]
18-04-2015 - 14:29:46
http://burgas.dir.bg/news.php?id=18890807 приматиера да призове и чужденците !



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2015-04-18 14:31 от portokal.
[www.investor.bg]

На море у нас... ама друг път!

Акциите за стимулиране на вътрешния туризъм остават неубедителни


За много от българите въпросът на море у нас или в чужбина отдавна вече не е въпрос. От години бягаме... за здраве в чужбина, започнахме да бягаме... и за почивка.

Като че ли родните туроператори и хотелиери неглижираха българския турист въпреки ясната и отчетлива тенденция все повече ние да почиваме на Бяло море, а рускоговорящи – на Черно море. За цялото това време не видяхме специални мерки, ориентирани към българския турист, не виждаме и сега, когато поради обективни причини руските туристи по нашето море това лято ще бъдат доста малко.

И на прага на сезона, когато картината с руските и украински туристи се избистри съвсем, родните хотелиери се сетиха да потърсят позабравения български турист. А държавата също – самият премиер призова нацията да прекара лятната си ваканция по родните курорти. Новото министерство на туризма също започна с отчаяни мерки в отчаяна ситуация. А именно да стимулира вътрешния туризъм с билбордове в страната и с ваучери, които трябва да ни върнат на българските застроени плажове.

В крайна сметка инициативите на Министерството на туризма, към което очакванията са оправдано големи, излезе с две мерки в помощ на това българките туристи да захранват българската туристическа индустрия и така да спасим сезона. Става дума за спорната инициатива за реклама на 50-те малко познати туристически обекта и за това всяка от общините да се саморекламира с билбордове не само в рамките на самата община, а на територията на цялата страна. И до тук.

Идеята работодатели да осигуряват ваучери на служителите си за почивка на българското Черноморие също остана неясна.

Дори обаче патриотизмът у всички нас да вземе връх, едва ли билбордове, ваучери и телевизионни реклами ще подобрят туристическите ни услуги, обслужването в хотели и заведения. Едва ли ще повишат качеството на предлаганата храна, уменията на персонала, който ни обслужва... едва ли ще направят морето по-чисто и сервитьорите по-усмихнати, а бетонът на първа линия по-малко.

И вместо хотелиерите да предложат ексклузивни оферти за българи, да обявят безплатни чадъри и шезлонги (поне това лято), те поискаха нулеви концесионни такси за плажните ивици!

А българският турист продължава да чака по-качествени услуги, по-добро обслужване в хотели и ресторанти, не вносна, а българска храна, по-добри пътища до морето, приемливи условия за настаняване... И докато не извървят хотелиери и ресторантьори трудния път, едва ли българските туристи ще започнат голямото завръщане към родните курорти без лош туристически привкус!
Re: премиерът през смях призова от парламентарната трибуна всички българи да почиват у нас :]
06-05-2015 - 23:01:12
аз лично не бих се къпал в море в което няма риба !
Re: премиерът през смях призова от парламентарната трибуна всички българи да почиват у нас :]
30-05-2015 - 19:19:38
http://www.blitz.bg/news/article/339729 Не само клиентите, но и персоналът бяга от туристическия бранш !!! :}
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход