Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Кърлежите в БГ vs. брокерите в Холандия, цена, качество, отговорности, гаранции

Публикувано от Анонимен потребител 
[makelaars.tarieven.makelaarstarieven.com]

aankoop означава при покупка, Verkoop при продажба, Taxatie означава оценка, Huur означава наем
Geschatte waarde е приблизителната собствена оценка на имота
Locatie е локацията на имота (вземете Амстердам като пример)
и вижте резултатите
аз например за 100000 цена в Амстердам, получавам 605 евро (с ДДС BTW) при покупка и с 5 евро по-малко при продажба
В Холандия е забранено със закон брокитата да представляват и двете страни, може да купуваш сам (без броки) или да имаш собствено броки, но комисион и от двете страни в Холандия е нечувана наглост. Изчислявайки комисиона се вижда, че той варира от 0,5% до към 1,2%

Сега да разгледаме ситуацията в БГ:
Паразитите в БГ искат между 2 и 3% комисион, като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пробват да представляват "интересите" на двете страни, ако им мине номера това означава между 4 и 6% комисион от сделката, при 100К сделка това са 6000, брокерите в Холандия искат 600 или 10 пъти по-евтино

Сега да разгледаме труда, отговорностите и качеството на услугата:

В Холандия ти дават кафе в кантората, усмихнати са и те гледат в очите, изслушват те наистина работят в твой интерес, и като купувач и като продавач не си мърдаш пръста за нищо всичко върши брокито от А до Я, 600 -те евро за примерна сделка от 100К брокито си ги изкарва с труд

сега да разгледаме услугата в БГ:

...тук май няма смисъл да разказвам нали? Всеки знае, че единственото за което брокито се бори е "комисионното" и то с цената основно на плитки лъжи, оттам натам нито отговорност, нито гаранции, нито качество, нито някакъв положен труд, да обаче при примерна сделка от 100К брокито иска да отнесе между 4000 и 6000

Та такива ми ти работи...
Re: Кърлежите в БГ vs. брокерите в Холандия, цена, качество, отговорности, гаранции
15-01-2014 - 11:51:48
avatar
Коригирай си сам заглавието да не се налага аз да го коригирам. И не е лошо да се ограничаваш до пускането на една тема на ден, че повече от една при теб е безмислено циклиш на едно място.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2014-01-15 11:54 от Продавач.
Нищо му няма на заглавието. Ако не ти харесва не чети темата. Истината не устройва всеки и в дадения случай най-малко тебе като брокер, но това са ФАКТИТЕ. Хората трябва да знаят истината, пък оттам натам всеки да си прави сметката.

Относно колко теми на ден ще пускам си е лично моя работа, имам време и мерак - пускам, нямам - не пускам. Темите ми са в унисон с форума за цените на имотите и свързаните с тях услуги. Никога не съм започнал първи конфронтация на лична основа. Това правят твоите колеги брокери, след което си получава заслужена доза псувни заради това, че ми размиват темите и не пияат по същество. Това се отнася и за тебе - или пияи по темата или не ми давай акъл какво да правя и как да пиша. Това, че си модератор не ти дава право да раздаваш акъл, а напротив сам да се придържаш към правилата на форума и да даваш добър пример.

T.e ако имаш какво да кажеш по темата, кажи. Коментирай откъде накъде нашият кърлеж ще иска 10 пъти повече от холандският му колега за една и съща услуга, при положение, юе за разлика от колегата му, той нито си върши по-качествено работата, нито носи отговорности, нито върши повече работа?

Или с други думи казано ако си купувач и намериш имот (примерно за 100К) с помощта на броки в Холандия имаш оскъпяване на покупката около 600 евро, ако правиш същото в БГ оскъпяването е 10 пъти повече. Като трябва да се знае, че в Холандия задължително се издава фактура и така част от парите отиват в хазната, а оттам може би се подобрява улицата пред вас, докато в БГ брокито всячески гледа да не декларира нищо, оттам нищо в хазната и после се чуди народа защо няма инфраструктура, здравеопазване, образование и тн...



Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2014-01-15 13:05 от Александър Свиленов Василев.
за да подкрепя с факти последните ми думи ето ги: [www.standartnews.com]
Re: Кърлежите в БГ vs. брокерите в Холандия, цена, качество, отговорности, гаранции
15-01-2014 - 21:14:41
Quote
Александър Свиленов Василев
за да подкрепя с факти

Мараба, щурчо!
Как е лечението при бягащите лекари?
:]
Re: Кърлежите в БГ vs. брокерите в Холандия, цена, качество, отговорности, гаранции
15-01-2014 - 21:45:23
Тъпако, отдавна всички разбраха,че си грозник и затова качваш моята снимка, ама гледам и подписът ми и логото на фирмата ми харесваш . Нещастно тъпо копеле.
Саше, внимавай гледай да не пукнеш жлъчка, този път няма да те псувам за да не ми изтрият темата, която е много актуална. Затова бих те посъветвал да напишеш нещо по темата, а не да ме нападаш на лична основа. Че току виж ти сложат един бан. Та кажи ти за 2% ли си все още от двете страни или си промени възгледите. И с колко ти лично оскъпяваш сделките (ако изобщо имаш такива)?

Quote
брокер съм си
Тъпако, отдавна всички разбраха,че си грозник и затова качваш моята снимка, ама гледам и подписът ми и логото на фирмата ми харесваш . Нещастно тъпо копеле.
да не би да те е хванала слерозата и си забравил името ми, Весо се казвам да ти припомня (същия дето бачкаше като безплатен счетоводител) на оня селяндур Киро шефа на дир-а :}

Quote
брокер съм си
Тъпако, отдавна всички разбраха,че си грозник и затова качваш моята снимка, ама гледам и подписът ми и логото на фирмата ми харесваш . Нещастно тъпо копеле.
Модератори, до кога ще се толерира поведение като това на брокер съм си и на ivorad? нищо по темите само личностни нападки и обиди, подобно поведение и от колегата ви Продавач, защо им позволявате да отвличат вниманието от злободневните теми и да предизвиквт другите съфорумци?
Не е ли време за бан на ivorad и брокера които до момента с никаква полезна информация не допринасят за форума, а само дразнят хората опитващи се да водят дискусия по някаква тема?
Re: Кърлежите в БГ vs. брокерите в Холандия, цена, качество, отговорности, гаранции
16-01-2014 - 07:31:35
Що ревеш бе духльо, да ми публикуваш ЕГН-то ,да ми ползваш логото на фирмата и подписа какво е бе тъпанар ?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход