Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Внимавайте с търчи-лъжи бльокита-дичковчета! Изглежда все още ги има не само по форумите.

Публикувано от 149лв.\м2 
Внимавайте с търчи-лъжи бльокита-дичковчета! Изглежда все още ги има не само по форумите.
24-09-2012 - 19:53:49
[www.bg-mamma.com]


Здравейте,
искам да споделя какво се случва на пазара за недвижими имоти, където чевидно 90 % продажбите на жилища са през агенции за недвижими имоти.
През май 2012 харесахме апартамент в София и решихме да го купим. Обадихме се в агенция ХОУМ ФАСИЛИТИ МЕНИДЖМЪНТ / HOME FASILITI MANAGEMENT, която предлагаше съответния имот /той всъшност се предлагаше от още доста други агенции и ние го бяхме гледали с друга агенция, която каза, че собственичката не иска среща за коментар на цената/. Съответно г-жа Валентина Иванова Динева ХОУМ ФАСИЛИТИ МЕНИДЖМЪНТ / HOME FASILITI MANAGEMENT, която се представи за адвокат и брокер в агенцията ни свърза със собственика на апартамента, договорихме цена на имота, разбрахме се за такси и други евентуални разходи по покупко - продажбата, стиснахме си ръцете и подписахме предварителен договор с продавача. В срока записан в договора преведохме капаро от 3300 евро и зачакахме да получим документите от продавача, като съответно разчитахме, че така представящата се за адвокат г-жа Валентина Динева ще си свърши работата и ще ни предостави удостоверение за тежести без тежести, или поне се надявахме, че е проверила имота, преди да ни подготви договор, с които дължим 3300 евро капаро. Няколко дни след като преведохме сумата тя ни предостави удостоверение за тежести с наложена възбрана, но тъй като апартамента бил придобит от съдия изпълнител нямало проблем според нея. В банката обаче, тъй като ние теглим ипотечен кредит за апартамента, казаха че това че е придобит от съдия изпълнител не означава,че не трябва да се вдига възбраната. Започна се едно разправяне с продавача, но се вдигна в крайна сметка. И така решихме, че всичко вече е наред.....но уви. В постановлението за възлагане на имота ясно е написано, че той не е собственост на частно лице, а на фирмата на продавача, кеото "адвокат" Динева беше ропуснала при изготвянето на предварителния договор. И съответно банката изиска документ от окръжен съд, че фирмата не е в производство по несъстоятелност и не се води дело за образуване на такова срещу нея. И тук вече ударихме на камък. Оказа се че в момента се води дело срещу тази фирма. Юриста на банката и други адвокати, с които се консултирахме казаха, че няма как да се сключи тази сделка, а кредита беше отказан по вина на продавача. Сега обаче въпросната измамна агенция ХОУМ ФАСИЛИТИ МЕНИДЖМЪНТ / HOME FASILITI MANAGEMENT и представителката и Валентина Иванова Динева, представяща се за адвокат бойкотираха, Според тях те са си свършили работата, т.е. техните задължения са били да ни свържат с купувача, а не да ни проверят имота и собствеността му /забравих да кажа, че освен тези 3300 евро платихме 400 евро на агенцията, т.е. авансово за услугата свързване на купувач - продавач, а и още 450 евро на продавача допълнително, като подписахме и анекс, но вече м/у фирмата и нас/.

Сега седим и си чакаме да ни върнат парите, поне капарото като за начало, а агенцията е дим да ме няма . Нито вопъл нито стон от тях.

Искам да ви кажа, че в БГ няма никакви закони за агенциите за недвижими имоти, те по никакъв начин не ви защитават интересите, а гледат, ако могат да ви набутат и да вземат каквото могат от Вас.

И внимавайте много с въпросната г-жа Валентина Динева, фирмата и е от няколко месеца, а ако както твърди тя е адвокат от 15 години, едва ли щеше да си заложи името за 400 евро!!!!

В момента вървим към дело със собственика на апартамента, а мисля да не оставям и лъжливата брокерка безнаказана. Не е само въпрос на пари, въпреки, че не сме ги намерили на улицата, а и въпрос на морал. Не смятам, че е нормално да се обаждаш и да искаш пари, а да не си вършиш работата. Нормално щеше да е ХОУМ ФАСИЛИТИ МЕНИДЖМЪНТ / HOME FASILITI MANAGEMENT да защити интересите на клиента си, т.е. нашите,а не да се покрие и да не се интересува какво се случва.

Искам да предупредя всички, които искат да си купят жилище: Внимавайте при избора на фирмата посредник и не давайте пари без да видите, че всички документи са наред!!!!Никой не гарантира, че ще ви се върнат. .
весо, ти си само един нещастен духльо, нали знаеш ?
Re: Внимавайте с търчи-лъжи бльокита-дичковчета! Изглежда все още ги има не само по форумите.
25-09-2012 - 01:48:03
А ти не поиска ли поне нотариалния акт да видиш.там се вижда кой е собственик. аз от фирми бегам далече. един апартамент в манстирски ливади имаше изгоден ама като ми казаха че бил на фирма ги отсвирих веднага.
нрадев, ако не беше нивото ти точно колкото на счетоводителя, дето чете бгмама и като намери нещо оплюващо брокерите, бърза да ни го покаже, щеше да знаеш, че въпросът ти няма как да го отнесеш към него, не той е автора. Иначе това е поредната простотия, някой си подписал предварителен договор без да изиска документи, дал капаро, после някой друг му е виновен.
Re: Внимавайте с търчи-лъжи бльокита-дичковчета! Изглежда все още ги има не само по форумите.
25-09-2012 - 14:44:41
счетоводител е доста по-престижно от брокер.освен това се иска висше образование аза брокер може и с начално
Re: Внимавайте с търчи-лъжи бльокита-дичковчета! Изглежда все още ги има не само по форумите.
25-09-2012 - 15:44:20
Да си кажа пак мнението...
Купува се само от собственик - човек дето има 1-2 имота и прави сделката си на живота.
С търгаш/фирма ако се занимаваш - ще те излъже.
И СЕ ПРОВЕРЯВА ВСИЧКО ПРЕДИ ДА СЕ ДАДЪТ КАКВИТО И ДА Е БИЛО ПАРИ.
Re: Внимавайте с търчи-лъжи бльокита-дичковчета! Изглежда все още ги има не само по форумите.
25-09-2012 - 16:27:47
avatar
Целият проблем винаги произлиза от това, че повечето хора надценяват знанията си и си мислят, че всичко в една покупко-продажба на НИ си е бошлаф работа, с която лесно ще се справят.
Чудно ми е, как изобщо човек може да има вяра на "адвокат" на заинтересованата страна срещу него?

Като те съмнява нещо, ами провери - кой те спира?
Още повече, че една проверка за тежести отнема минути!

- Как е, как е, продават ли се имотите?
- ... миииии продават се ..., ама не се купуват нещо?!!
Re: Внимавайте с търчи-лъжи бльокита-дичковчета! Изглежда все още ги има не само по форумите.
25-09-2012 - 19:57:16
Проверката на тежест не знам как е! Въпреки, че бързо схващам! А не знам как е, защото като изпържа някой длъжник започва да обжалва след един вагон време, което ми навява мисълта, че когато от съдът изпратят в Агенцията по вписванията заповедтта за забраната минава бая време, докато тази заповед започне да излиза като "вписана".
Ама вие по ги разбирате нещата от мене, не ви се бъркам!
нрадев, кажи нещо по темата, че умираш да се заяждаш знам. Това не те прави нито по вещ, нито по - интелигентен. А ти никак не си в позиция да определяш кое е по-престижно , факт, че тук не спираш да се излагаш.
Re: Внимавайте с търчи-лъжи бльокита-дичковчета! Изглежда все още ги има не само по форумите.
26-09-2012 - 14:29:24
Написания пример е много показателен за манталитета на купувачите и продавачите ... и то обикновено именно на хората които правят 1-2 сделки в живота си .... така ,желаните от БОТА156 договарящи от "противниковата страна" .

Когато даваш 30 хил. Евро (която е ориентировъчна цена по тази сделка доколкото разбирам) ... с много "тежкарско" да спестиш 100-200 ЕВРО за адвокат, който да те консултира по сделката и защити именно твоя интерес clap: Е обикновено после ти излиза х 5 ако не и х 100 но в случая е важното, че не си се "минал" за 100 Е winking smiley

Посредниците по сделките дори и да имат желание ... нямат необходимия капацитет и познания по право за да Ви защитят пълноценно интереса, Да не говорим че тяхната основна цел е да стане някак си сделката и да си вземат комисионната а не да защитят парите Ви независимо дали ще ги давате или ще ги получавате *huh*

Предварителния договор след като въобще не е с лицето собственик (физическото лице и фирмата не са едно и също лице според правото) е недействителен ... т.е. сключен е предварителен договор с НЕСОБСВЕНИК ... от там на сетне ... по общия ред ... след 2-3 години ако имате късмет и ако има какво да вземете на прибралия парите Ви ... след като сте изхарчили 120 ЕВРО за държавна такса (ако търсите само 3-те хиляди ЕВРО "капаро"winking smiley, адвокатския хонорар (който надали ще е под 300 ЕВРО ако адвоката става за нещо) , последващите разходи по запори (ако има какво), разходите по съдя изпълнителя (таксата на съдя изпълнителя, разходите за проверки за налични сметки по банките, справките за имоти, опис на имотите ако има такива) и т.н. и то само ако можете да докажете, че сте ги дали тези пари winking smiley


На всеки, който следващия път реши че знае всичко по сделките с имоти ... или че брокерката/брокера ще му защитят неговия интерес ... *drunk*

Р.Р. За да няма заблудили се ... не съм адвокат ... просто съм направил достатъчно сделки с имоти ... и съм имал неудоволствието да се запозная с голяма част от "дупките" в Имотния Регистър, Различните съдилища и служба вписвания winking smiley


Само че тук, не беше ли раздела на Форума за цените на имотите .... а не за правната част *book*
Когато намерите имот, който е със супер изгодна цена .... ама толкова изгодна, че чак не трябва да го изтървете .... в 99 % от случаите .... има нещо, което страшно много искат да скрият от Вас ... и в 80 % ако се появите със собствен адвокат .. няма да стигнете до сделка и дори и няма да видите "продавачите" или ако пропуснете да ги уведомите, че ще дойдете с юрист ще си заминат страшно "обидени" че им нямате доверие :]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход