Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Иде ли ново имотно дъно?

Публикувано от Р.Станоева 
Re: Иде ли ново имотно дъно?
10-06-2011 - 19:30:59
avatar
Quote
paio
Камелия!

Аз също не Ви желая това. Но то е неизбежно и е последица от пренасищането на пазара+липсата на финансов ресурс в населението+страх от бъдещето.. Продажби под себестойност в момента са факт, говоря за ново строителство. При старото мисля да не използвам думата себестойност. И правете разлика между продажбата на сирене и кашкавал от една страна, и имотите от друга. Те не са от първа необходимост, точно обратното. Могат да бъдат в тежест.

Не всички се страхуват, това се опитвам да кажа, но страхуващият се, не може да го разбере.
Отново се измества въпроса, а ми омръзна да припомням какво дискутираме.......:)
Във всеки случай, не съм твърдяла, че имотите са неща от първа необходимост, като храната, нито че при кризисна ситуация не може да се продаде и за жълти стотинки, ако трябва да се спасиш...............е, няма да повтарям, който иска- да продължи по темата.
Re: Иде ли ново имотно дъно?
10-06-2011 - 19:44:07
така мислят само хора,които не са наясно с икономика или бг икономистите,които са учили в поточната линия за промиване на мозъци,наречена УНСС....
-----------------------
Такова излечение пък може да спретне само някой , взел се за "небългарски икономист", т.е. взел се прекалено насериозно, а това е характерно за комплексарите. Нищо лично.
Re: Иде ли ново имотно дъно?
10-06-2011 - 20:03:43
avatar
Quote
valsodar

Обучени са и тримата по системата на Павлов, колчем някой се опита да светне лампата в тоя форум и толкова пъти те дружно почват да лаят срещу нея, в очакване да им се сипе по нещо в паничката. А паничката си остава празна и така ще е доста години напред.

Радвам се, че въпреки тоя цирк пишеш в този форум, нека простотията да не те спира да го правиш.

Радко, хайде да ти обясня каква глупост си написал!
Ако чакам някой да ми сипе нещо в паничката срещу олайване на " ламБата ", а тя- паничката, остане празна, дали пък ще се хабя за тоя, де клати гората?:]
Колко пъти съм ти казала- първо чети, после се опитай да разбереш какво си прочел, а накрая- да схванеш какво искаш да отговориш.
Ама, полза никаква- ръсиш дебилщини безспир.
Re: Иде ли ново имотно дъно?
10-06-2011 - 20:14:31
avatar
Quote
drakkar
ivorad каква е себестойността в момента на 2- стаен 40 годишен панел в центъра на София, 64 кв.м. закупен за 10 000 лв с ипотека от ДСК с 1,5 % годишна лихва и изплатен преди 15 години.

ПП: панелния блок е строен от трудови войски

Жокер: имай в предвид, че сградите се амортизират за период 25 - 50 години

И каква му е пазарната цена на същия панелен апартамент и каква е връзката между себестойността и пазарната цена ?

ivorad още чакам да ми отговориш за себестойността !!! И най - вече каква точно е връзката между себестойността и пазарната цена на даден продукт ? Ако може формула да приложиш или функция някаква ще е добре. Но БЕЗ СПАМ ! Искам точни и конкретни отговори с числа и доказателства !

Има три вида загуби: малки, големи, и загуба на всичко. Който го проумee - печели !
Re: Иде ли ново имотно дъно?
10-06-2011 - 20:18:10
Quote
ivorad
Quote
paio
Quote
ivorad

Е, опитът Ви да изклиничте в удобна посока е очевиден, защото себестойност и пазарна цена азбучно са различни параметри, но това по никакъв начин не означава, че между тях няма връзка, или че единият е "без значение", както конфузно сте сглупили насред селския площад.
[b

Смях в залата[/b]:]
Драга Иворад! Какво още не ви е ясно с тая себестойност, та повтаряте едно и също? Сигурно ушите Ви искат да чуват само собствените Ви думи!
Себестойност е имало до приключване на производствения цикъл. От там нататък му казваме свободен пазар.
Ако някой произвеждайки нещо не се е съобразил с пазара на даденото нещо, проблема си е негов. Рискът от движенията на пазара се залага при производството. Когато нещата излязат извън контрол, както сега, се понасят загуби.
По мъжки, без лигавене и рев по форумите като недоклатени вдовици!

И всичко това как променя фактът, че се опитахте да подмените твърдението си, белким мине номерът? Белким се забрави, че черно на бяло сте написали, че между себестойност и цена няма никаква връзка? Че себестойността е "без значение"?
Само за протокола - горните две Ваши твърдения са очевидни глупости. А опитът за подмяната им с удобно за Вас трето твърдение - помиярски акт!
Иворадке. Вие сте много разконцентрирана! Правете редовно секс, това помага. Себестойността касае само произвелия "нещото" . Купувача какво искате, да пита това ли:
"Извинете господин инвеститор, на вас колко ви стъпи тая топлюкейшън дето сте я дигнали на таз поляна, че да умножа по две и да ви направя играч като ви я платя?"
Имате ли такива "мокри" сънища?
Re: Иде ли ново имотно дъно?
10-06-2011 - 20:25:37
avatar
ИмаШЕ :)


239% или 3.39 пъти повече е нарастнал броят на обявите с цена 400-600 евро/м2 в последните 3 месеца, сравнено с предпоследните три месеца

„Четвърти километър – на всеки километър”
Re: Иде ли ново имотно дъно?
10-06-2011 - 20:38:01
И ще има още дълго! Абе, Додо, да познаваш случайно една пловдивска фирма майна, баща и син са, Модар 1, Хинови са по фамилия? Продават къщи в едно селище в с.Лозенец край морето. Що за птици са?Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-06-10 20:39 от darkside.
Re: Иде ли ново имотно дъно?
10-06-2011 - 20:58:37
avatar
Quote
darkside
И ще има още дълго! Абе, Додо, да познаваш случайно една пловдивска фирма майна, баща и син са, Модар 1, Хинови са по фамилия? Продават къщи в едно селище в с.Лозенец край морето. Що за птици са?

Откъде очакваш да ги познава?
Додко2 е виден теоретик..........
Re: Иде ли ново имотно дъно?
10-06-2011 - 21:01:47
А ти познаваш ли ги? А Кемъл?
Re: Иде ли ново имотно дъно?
10-06-2011 - 21:13:00
avatar
Quote
darkside
А ти познаваш ли ги? А Кемъл?

Не, бих ти казала, ако знам нещо.
Питай filmatoplo на лични- той монтира слънчеви колектори по южното черноморие и доста неща знае.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход