Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Иде ли ново имотно дъно?

Публикувано от Р.Станоева 
Re: Иде ли ново имотно дъно?
10-06-2011 - 21:18:35
Quote
камелия
Quote
darkside
А ти познаваш ли ги? А Кемъл?

Не, бих ти казала, ако знам нещо.
Питай filmatoplo на лични- той монтира слънчеви колектори по южното черноморие и доста неща знае.
Благодаря!
Re: Иде ли ново имотно дъно?
11-06-2011 - 01:36:30
Quote
paio
Иворадке. Вие сте много разконцентрирана! Правете редовно секс, това помага. Себестойността касае само произвелия "нещото" . Купувача какво искате, да пита това ли:
"Извинете господин инвеститор, на вас колко ви стъпи тая топлюкейшън дето сте я дигнали на таз поляна, че да умножа по две и да ви направя играч като ви я платя?"
Имате ли такива "мокри" сънища?

Благодаря за ценните съвети, но аз приемам такива единствено от практикуващи специалисти, а не от беззъби воайори с твърде далечни спомени за точния характер на дейността.
Що се отнася до идеята Ви, че щом две икономически велични са свързани, то купувачите непременно трябва да се интересуват от тях, намирам я за много интересна. Още утре ще обърна внимание на това дали Вашите музи - бабичките, питат на касата в супера за борсовите цени на захарта и останалите хранителни стоки, защото няма никакво съмнение, че цените на дребно и борсовите цени са свързани, което неминуемо, според Вашата теория, трябва да породи и бабиния интерес към актуалната борсова ситуация.
До утре, когато ще споделя впечатленията си от Вашите борсовите бабички!
Re: Иде ли ново имотно дъно?
11-06-2011 - 01:45:35
Quote
acen1975
Quote
Imotko

П.П. Само не разбрах дали трябва да изколим всички кокошки и кога.

разликата между кокошка и човек с кокоше мислене е в това,че кокошката няма избор-тя е отглеждана за да бъде заколяна-съдбата и е предначертана.
а човек с кокоше мислене,никой не го коли,абсурда е в това,че сам се заколва-той не е жертва на няква "конспирация" ,нито има екзекутор,нито някой ще го готви на тиган или на супа..... той е жертва на на самия себе си...на кокошия си мозък!
дакар ви казва,че има няколко вида загуби- малка,голяма и тотална......
дали ще се самозаколиш е нищо повече от прихически ефект,който в случая се материялизира монетарно.....
ефекта на отричане на действителността.....
да видим логикта на брокери/строители/инвеститори точно преди пукането на балона:
теорията им бе,че въпреки че цените са високи,те няма как да паднат,а само ще се качват.... куха логика,но все още не водеща до фатални последици......нормално е хора,които не разбират от маркет отношения да са в грешка...... до тук те са кокоши мозъци,но все още имат шанса да не станат жертва като кокошката!
после балона почва да пука- вижда се видимо намаляне на цените,които до сега НЕ СА ПАДАЛИ...... и тук идва момента на това дали ще се самозаколи кокошия мозък,или ще се спаси с малка печалба,или малка загуба.... проблема е логически:
щом като лансираната теория е,че цените са скъпи но въпреки това вечно се качват,при първи случай на падане на брокера/инвеститора/строитела требе да му светне ламБата,че ТЯХНАТА ТЕОРИЯ Е ГРЕШНА!!!!!!!
не е опасно да сбъркаш,опасното е когато отричаш грешката си и ставаш жертва на нея!!!!!!!!
да вземем оунъра,теб или който и да е друг с имотни инвестиции- ако 2008 си могъл да продадеш на 1100 в дружба, но не си продаш,защото цените още са се качвали,но при първо падане до 900 веднага е трябвало да продадеш-защото теорията ти вече е доакзана грешна..... и тук ако не отиграеш правилно картите си,ей тогава вече сам ставаш жертва на себеотрицанието си.....
и вече времето го доказа-сега вече си се самозаколял- и на 500 евро няма на кой да продадеш.......ДОРИ И ДА ИСКАШ..... шанса да намериш купувач на квато и да е цена вече е минимален,защото все повече продавачи се трупат и все по малко купувачи..... ами след 2 години? ами след 5 години?
лалетата в холандия?колко са стрували след като балона е гръмнал?мислиш,че с имотите е различно,защото имаш "себестойност" ?
ами в бг винаги имотите са били под себестойността си,защото населението намаля....... знаеш ли защо между 1995 и 2002 НИКОЙ НЕ СТРОЕШЕ В БГ????
ами защото имаше повече имоти,отколкото техни потребители ...съответно цената на имота бе по ниска от себестойността си,съответно никой няма да строи на загуба!
и после се почна абсурда..... сега имаш много повече имоти от периода 1995-2002 ,поради балона,отделно имаш още по малко население от тогава....... и въпреки това цените още са по високи?
кво заключение моа да направиш от това?
едното ще е кокошето-ще си намериш няква абсурдна причина,обясняваща сегашните цени и как дъното е стигнало вече ,че да живееш в отрицацие на действителността ...... или няма да бъдеш кокошка и ще си направиш извода,че и при 150 евро може да не се удари дъното,защото 2002 цените са били такива, а е имало повече хора,и по малко апартаменти-или еластиситито говори за по ниски цени от периода 1995-2002 .......
дали ще си кокошката или не зависи само от теб и никой друг...... колкото повече време ставаш жертва на кокошето си мислене,толкова повече се рпиближаваш до съдбата на кокошката....... че дори в бг чувам за сериозен ръст в самоубийствата в следствие на финансови проблеми......ей тук вече имаш 100% равенство между съдбата на кокошката и съдбата на инвеститора/строитела.....

Мерси за вниманието. За лалетата знаем.
Но ето какво ме дразни в твоите писания и предизвиква несъгласието ми - очакването на апокалипсис в България. За което няма никакво сериозно основание. Защото ако познанията ти в другите сфери на икономиката са като в строителството, жалко. Два пъти повтаряш, че през периода 1995-2002г. в БГ "НИКОЙ НЕ СТРОЕШЕ". Напълно невярно. Строеше се с по-малки печалби и в по-малки обеми, поради, елементарно, по-малкото пари в системата. Строеше се от много по-малко хора, повечето професионалисти. Даже мога да ти кажа приблизителната печалба на кв.м. новопостроена площ - между 100-200-250 долара. После, в бума - 300-1300, особено в ненавижданото от мен Банско, в смешния Свети Влас и в мръсния Слънчев бряг.
Сега, от 2011г. до 201.....г. ще стане и става същото като през 1995-2002г.-строи се в по-малки обеми и с по-малки печалби, останаха само професионалисти, способни да доведат даден инвестиционен /строителен/ проект до печалба.. Животът продължава, пари има, нали знаеш - като има печалба, пари се намират винаги, даже и банките участват милите, нали са основните виновници и печеливши от цялата комедия. Та моля да отложиш малко края на света като цяло и в България в частност. Сериозния ръст в самоубийствата ще го приема като шега, макар и тъпа.
За 100% равенството между съдбата на кокошката и /тъпия/ инвеститор ще се съглася напълно, като все пак няма да ги караме да се самоубиват, нали? Може само да се върнат в панелата или на село, тъкмо селското стопанство има нужда от работна ръка.
Re: Иде ли ново имотно дъно?
11-06-2011 - 01:56:37
avatar
Боже, колко глупост имало на тоя свят.
Тя къщата му гори, той вика - мирише ми нещо на изгоряло.
Идиотко, ти досега ако не си се усетил, какво се случва в тая държава, то значи си сред безнадежните случаи, на които им викат Идеален електорат.

За лалетата било вярно, а за имотите - не?
Че кое е различното в двата случая?
И в двата примера имаме срив на спекулативен пазар, какво повече искаш да ти се обяснява?
Колкото са по-надути спекулативни цените, толкова по-болезнен е ударът в земята заради ресурсът който е похабен в стока за която няма пазар.
Едва ли можеш да намериш някой друг, който да ти обяснява по толкова елементарен и достъпен начин, колкото Асен, но след като и него дори не си разбрал... мъка-мъка.

Поне не казвай пред хората, че имаш завършено образование над основното, че ще ти се смеят на акъла.

- Как е, как е, продават ли се имотите?
- ... миииии продават се ..., ама не се купуват нещо?!!
Re: Иде ли ново имотно дъно?
11-06-2011 - 02:02:00
Моляяяя.
Щом не правиш разлика между ХVІ и ХХІ век и между лалета и апартаменти, твоя си работа. Като стане един кв.м. с цена колкото китка лалета, ела ми се обади.
Наздраве и до утре.
Re: Иде ли ново имотно дъно?
11-06-2011 - 02:08:06
avatar
Историята има неприятния навик да повтаря уроците си за всички, които не са си извлекли нужната поука от нея.
Дали ще са лалета, кафе, злато, нефт или просто имоти - разлика между спекулативните пазари няма, навсякъде има пикове с последващи сривове на цените. Погледни графиката за Дау Джоунс в дългосрочен аспект, там има ясно очертани поне 4-5 такива.
Ти луната му сочиш, той в носа си бърка и земята в краката си гледа. Дебелоочие инфантилно.

- Как е, как е, продават ли се имотите?
- ... миииии продават се ..., ама не се купуват нещо?!!
Re: Иде ли ново имотно дъно?
11-06-2011 - 03:34:24
avatar
Quote
acen1975
Quote
Imotko

П.П. Само не разбрах дали трябва да изколим всички кокошки и кога.

разликата между кокошка и човек с кокоше мислене е в това,че кокошката няма избор-тя е отглеждана за да бъде заколяна-съдбата и е предначертана.
а човек с кокоше мислене,никой не го коли,абсурда е в това,че сам се заколва-той не е жертва на няква "конспирация" ,нито има екзекутор,нито някой ще го готви на тиган или на супа..... той е жертва на на самия себе си...на кокошия си мозък!
дакар ви казва,че има няколко вида загуби- малка,голяма и тотална......
дали ще се самозаколиш е нищо повече от прихически ефект,който в случая се материялизира монетарно.....
ефекта на отричане на действителността.....

Поприклекнал на горната пречка в курника, не мога да открия каква е действителността.Построили са ни курника, хранят ни, яйцата ги събират редовно от колежките, с колегите правим каквото е нужно, за да има от всяка кокошка достатъчно и живота си върви.Знаем какви сме, къде живеем и що годе живота ни е предвидим.Не сме магарета, за телета да не говорим.И не отричаме действителността.Тя е днес, вчера и утре.Имаше един дето се мислеше за куче, но го излекуваха с гореща вода и нож.Замениха го с едно оперено петле, ама е разбрано.Да се самозаколим не е лесно.лудост се иска за тая работа.Ако ни пратят в някой далечен курник може и да се случи.

да видим логикта на брокери/строители/инвеститори точно преди пукането на балона:
теорията им бе,че въпреки че цените са високи,те няма как да паднат,а само ще се качват.... куха логика,но все още не водеща до фатални последици......нормално е хора,които не разбират от маркет отношения да са в грешка...... до тук те са кокоши мозъци,но все още имат шанса да не станат жертва като кокошката!

Питам се от къде дойдоха тези МНОГО пари за да раздвижат надуването на балона.Лесно е да се каже че са от кредитиране.Ама не е верно.Кредитите бяха после.За доплащане и изхвърляне.Че от първата сделка парите се разпределят лесно, от втората се поотклоняват, а от третата се захранва самочувствието на големия инвеститор.Че като ги поразгледахме ЧУЖДЕНСТРАНСКИТЕ ИНВИСТИИТУРЕ се оказа че ни продават стари търговски номера.И купиха пущиняците, трънки и глогинки, камъняци с ВЮ, че и дългосрочно го смятаха. Аферим на здравата част на от българското инвестиционно общество.БАБИТЕ. На едно друго място бях говорил за Баба Цонка.
И дойдоха банките.С парици посъбрани от тук и там по лесния начин, и с обещанието за големия удар.Е първите удариха, но предимно дошлите след това.Стадото пенсионирани сержанти от албиона, пощенски служители от испанските пустини, обикновени прошляци говорещи езици различни от шопския.Че и знаещи и поучаващи.Като как да се случат нещата.Попродадоха на третата вълна, харчеща пенсионните си вноски и истината блесна.Злато няма.Пачки също.Затова се пукна и балона.


после балона почва да пука- вижда се видимо намаляне на цените,които до сега НЕ СА ПАДАЛИ...... и тук идва момента на това дали ще се самозаколи кокошия мозък,или ще се спаси с малка печалба,или малка загуба.... проблема е логически:
щом като лансираната теория е,че цените са скъпи но въпреки това вечно се качват,при първи случай на падане на брокера/инвеститора/строитела требе да му светне ламБата,че ТЯХНАТА ТЕОРИЯ Е ГРЕШНА!!!!!!!
не е опасно да сбъркаш,опасното е когато отричаш грешката си и ставаш жертва на нея!!!!!!!!
да вземем оунъра,теб или който и да е друг с имотни инвестиции- ако 2008 си могъл да продадеш на 1100 в дружба, но не си продаш,защото цените още са се качвали,но при първо падане до 900 веднага е трябвало да продадеш-защото теорията ти вече е доакзана грешна..... и тук ако не отиграеш правилно картите си,ей тогава вече сам ставаш жертва на себеотрицанието си.....
и вече времето го доказа-сега вече си се самозаколял- и на 500 евро няма на кой да продадеш.......ДОРИ И ДА ИСКАШ..... шанса да намериш купувач на квато и да е цена вече е минимален,защото все повече продавачи се трупат и все по малко купувачи..... ами след 2 години? ами след 5 години?

Все повече продавачи се трупат казваш.Че нали има теория за крайните числа.Нали не смяташ че всичко построено ще се продава.Това не е склад, със заредена стока. 500, 400, 200, 100, 12 евра на квадратен български метър.И накрая ще сменяме апартамент за близалка. Ами някой ще вкара контейнер близалки и ще купи държавата.Ама кой ще ближе близалките.
Имота не е лист хартия.Трябва да го отключиш, да го живееш, да се грижиш за него.Борсите и надлъгването с права на собственост са друга бира.С мишката местиш бъдещи надежди и прогнози, а на къщата трябва да смениш керемидите.Че и да го полееш с приятели.



лалетата в холандия?колко са стрували след като балона е гръмнал?мислиш,че с имотите е различно,защото имаш "себестойност" ?
ами в бг винаги имотите са били под себестойността си,защото населението намаля....... знаеш ли защо между 1995 и 2002 НИКОЙ НЕ СТРОЕШЕ В БГ????
ами защото имаше повече имоти,отколкото техни потребители ...съответно цената на имота бе по ниска от себестойността си,съответно никой няма да строи на загуба!
и после се почна абсурда..... сега имаш много повече имоти от периода 1995-2002 ,поради балона,отделно имаш още по малко население от тогава....... и въпреки това цените още са по високи?
кво заключение моа да направиш от това?
едното ще е кокошето-ще си намериш няква абсурдна причина,обясняваща сегашните цени и как дъното е стигнало вече ,че да живееш в отрицацие на действителността ...... или няма да бъдеш кокошка и ще си направиш извода,че и при 150 евро може да не се удари дъното,защото 2002 цените са били такива, а е имало повече хора,и по малко апартаменти-или еластиситито говори за по ниски цени от периода 1995-2002 .......
дали ще си кокошката или не зависи само от теб и никой друг...... колкото повече време ставаш жертва на кокошето си мислене,толкова повече се рпиближаваш до съдбата на кокошката.......
че дори в бг чувам за сериозен ръст в самоубийствата в следствие на финансови проблеми......
Абе ти и бизнес с ковчези щеше да почваш. И по 30 лева декара щеше да купуваш.
ей тук вече имаш 100% равенство между съдбата на кокошката и съдбата на инвеститора/строитела.....

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Подбрани статии за собственици на имоти.За купувачи и продавачи си има други места.
[www.sobstvenik.com]
Re: Иде ли ново имотно дъно?
11-06-2011 - 09:25:14
95-та една гарсониера в махалата струваше към десет хиляди долара.
Търсене имаше колкото си искаш,но нямаше пари.Сега същата гарсониера струва 25 хиляди евро.Пари-бол.Търсене също.Но като погледна обявите,виждам точно ОСЕМ гарсониери в продажба,като на прилични места и състояние са не повече от три.
Така,че...теорията с кокошките в случая не е вярна.
Re: Иде ли ново имотно дъно?
11-06-2011 - 09:46:50
Quote
salvador
95-та една гарсониера в махалата струваше към десет хиляди долара.
Търсене имаше колкото си искаш,но нямаше пари.Сега същата гарсониера струва 25 хиляди евро.Пари-бол.Търсене също.:]Но като погледна обявите,виждам точно ОСЕМ гарсониери в продажба,като на прилични места и състояние са не повече от три.
Така,че...теорията с кокошките в случая не е вярна.
Не струват толкова майна! Толкова им искат! Когато се продадат ще разбереш на ВСЯКА ЕДНА цената, и тя ще е различна.

Продавам GSM Nokia N73 за 8000лв. Засега нямам клиент, ще изчакам 3 месеца и ша сваля малко......и пак ша чакам.......с имотките същата работа....
Re: Иде ли ново имотно дъно?
11-06-2011 - 10:02:34
Quote
ivorad
Quote
paio
Иворадке. Вие сте много разконцентрирана! Правете редовно секс, това помага. Себестойността касае само произвелия "нещото" . Купувача какво искате, да пита това ли:
"Извинете господин инвеститор, на вас колко ви стъпи тая топлюкейшън дето сте я дигнали на таз поляна, че да умножа по две и да ви направя играч като ви я платя?"
Имате ли такива "мокри" сънища?

Благодаря за ценните съвети, но аз приемам такива единствено от практикуващи специалисти, а не от беззъби воайори с твърде далечни спомени за точния характер на дейността.
Що се отнася до идеята Ви, че щом две икономически велични са свързани, то купувачите непременно трябва да се интересуват от тях, намирам я за много интересна. Още утре ще обърна внимание на това дали Вашите музи - бабичките, питат на касата в супера за борсовите цени на захарта и останалите хранителни стоки, защото няма никакво съмнение, че цените на дребно и борсовите цени са свързани, което неминуемо, според Вашата теория, трябва да породи и бабиния интерес към актуалната борсова ситуация.
До утре, когато ще споделя впечатленията си от Вашите борсовите бабички!
Вие на касата в супера ли работите? Мога да Ви съдействам да си намерите по-добре платена работа. Говорете с бабичките! Те са много по-добре ориентирани от Вас даже и с имотите. От балона спечелиха именно банските баби.....и някои други баби.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход