Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие

Публикувано от OwnerBG 
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
21-11-2010 - 22:30:10
Кирие Георгиакисе,въртиш пак византийски номера! Ромеите на са само гърци,даже гърците са били сигурно и най-малката съставляваща империята народност,но пиниза на мегали идеа-та е гърците да врътнат историята така, че да извлекът ползи и както е видно при тебе са успели! Ти си типичен пример за новогрък ,резултат от манипулацията!Но е верно,че гърците са били най-омразната част от ромеите,макар и най-малка, както са наричали нашите хора поданиците на източната римска империя.Сега в новата римска/брюкселска/империя пак са най-мразените заради традиционните си номера,един от които ти собственоръчно въртиш тука и това е антигерманската и антибългарската кампания,при това с голяма злост!
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
22-11-2010 - 08:00:41
Quote
Imotko
Батко, ти освен от задници, от нещо друго разбираш ли?
Аз не разбирам от много неща.Не разбирам и от действията на фалирали брокери с големи заеми.
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
22-11-2010 - 09:28:26
Хм...
zlostyrчо,
Хвърлих един бегъл поглед на линка който си постнал.
Този юнак просто си е позволил произволен (тълкувателен) превод на изворите (друг е въпросът, че изглежда не познава всичките).
Quote

Ключовата невярно преведена дума, която коренно променя смисъла на текста, е proles. В латински нейното основно значение е: потомък, син, дете. Производно на това значение е: поколение, потомство, род. А има и още по-разширено: млади войници.
.......
Изглежда сякаш същият лукав дух, който някога е подстрекавал боилите на бунт, хиляда години по-късно продължава делото си с други средства...
След което Юнака си е позволил да коригира Златарски, а и не само него в превода отдавайки приемането на точния превод като дело на Лукавия вгнездил се в душите на историците!

Не че робувам на авторитети, но... Просто е смешно и несъстоятелно...

Но да допуснем, че Иричек, Златарски, Мутафчиев и др. не знаят как да тълкуват и превеждат изворите, а нашия юнак знае и е прав.
Ти като човек програмист и на точната логика би следвало да можеш сам да намериш несъответствията в твърденията му стига да разгледаш несъмнените исторически факти в един по широк диапазон.

Ако сме получили химичното съединение вода от това следва, че сме имали на разположение и двата елемента водород и кислород.
Ако единият от елементите липсва, няма как да получим вода.


Да разгледаме фактите в тяхната историческа хронология.
Един век по рано и веднага след Тервел България изпада във вътрешно-политическа криза. На престола се изреждат владетели от различни прабългърски родове - след Дуло, Вокил, Угаин и т.н. Държавата е несравнимо по-малка, както на територия така и на ресурси и многократно атакувана от Византия. И въпреки вътрешните раздори, убийства и предатлества, всеки път когато нейното съществуване е критично застрашено, прабългарската аристокрация успява, макар и временно да излъчи владетел който да я консолидира и отстрани византийската опастност. И така до Телериг, Кардам и Крум, когато постепенно се слага окончателен край на борбата за върховната власт и страната е централизирана.
Една много по слаба България, разкъсана от вътрешни размирици успява да устои на Византия.

Един век по-късно по времето на Симеон и сина му Петър България е огромна на размери империя опираща на три морета, с огромни ресурси и военни възможности. Нейният владетел, е първият владетел в света чиято съпруга е ромейска принцеса и му е призната (по византийски) кесарска (царска) титла. Петър е описван от съвременниците си като слаб и безволев владетал. Държавата и централната власт западат.
Как така не се появиха претенденти за престола от наследниците на старата българска аристокрация? Ама нито един! Нещо повече. Единствените, които поемат съпротивата срещу Византия са далече от държавния център на страната - синовете на комит Никола, а Самуил не се коронясва за цар докато има живи наследници на Петър. Страх лозе пази.
Така ли не се намира поне един енергичен и смел претендент за престола от средите на старата прабългарска аристокрация в близост до столицата който да оглави съпротивата. Тези прабългарски боили, които само век преди това са толкова войнствени и непокорни включително и спрямо собствения си владетел? Така ли не се намери един да отмъсти на Борисовия род за убийството на неговия дядо?
Quote
Мутафчиев - История на Българския народ
Но Борис не се задоволил само с това: той имал всичкото основание да се бои, че недоволството, подклаждано от мисълта за отплата, не ще престане да гори у близките на погубените. Поради това заповядал да бъдат изтребени и децата им....


Една огромна по територия и ресурси империя, с изчерпването на творческия импулс на Борисовия род, рухва само за няколко десетилетия. Единствената сериозна съпротива се оказва там където сред останките на Куберовите прабългари са оцелели и остатъци от прабългарската аристокрация - Македония.
За колко прабългарски аристократични рода знаем след Петър?
Отговорът се набива на очи сам по себе си. Една страна без или с недостатъчен военен и управленски елит не може да оцелее, ако бъде сериозно атакувана. А такъв елит трудно се създава за две поколения.
Да приключим с историята!


Quote
Ф.Л.О.
Ромеите на са само гърци,даже гърците са били сигурно и най-малката съставляваща империята народност ...Но е верно,че гърците са били най-омразната част от ромеите...
Сега в новата римска/брюкселска/империя пак са най-мразените заради традиционните си номера,един от които ти собственоръчно въртиш тука и това е антигерманската и антибългарската кампания,при това с голяма злост.
И по тази причина римляните кръстили града си "Рома", по името на древногръцката богиня на силата. Първоначално пишели и учели само на гръцки, после на гръцки и латински (гръцкият винаги е бил задължителен за аристокрацията). Пък накрая цялата източна империя научила гръцки... Защото ги мразели... :]
Ф.Л.О. ти германче ли си, гермаска подлога или чист българин? :]
Апропо... немците, по него време, негодни за цивилизованИе, никога не са били част от Римската империя, от Юлий Цезар насетне, често и до късно ядели бой. От време на време били наемани за войници и мръсната работа. Вероятно затова впоследствие направили, което е по силите им за разрушаването на Пакс Романа. Същите деяния продължиха и през ХХ век, продължават и днес.
Вандали!* с една дума.
Вън немците от Европа! :]

Ф.Л.О.!
За днес си изкарах заплатата от гръцкото министерство на пропагандата. До довечера, ако има интересни новини!
Можеш да продължиш със смешките. Но... не се напъвай - при и. (а и при всяка) недостатъчност няма какво да излезе от много напъване... :]

--------------------
* Вандали! - немско племе прочуто със своята разрушителност и варварство. От там и термина вандализъм!



Редактиран 4 път(и).Последна редакция на 2010-11-22 09:48 от goro.
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
22-11-2010 - 18:48:02
Quote
goro


* Вандали! - немско племе прочуто със своята разрушителност и варварство. От там и термина вандализъм!

Не вярвай на данайците/гърците/ дори когато даряват!В този случай ,когато цитират!Това пак е данайски мурафет,да се пресилва историята със свободна интерпретация! Вандалите са племе обитавало Северна Африка.В Рим ги е пуснал съвсем мирно папата по договор,който вандалите са спазили и не е имало никакви варварства и разрушения,просто на излизане са си взели някоя и друга ценност и оттам целия рев,подзет от римляните и по-късно от гръцката пропаганда.На войската трябва да се плаща все пак.Римляните и после ромеите са ползвали вандалите често в междуособиците си и кажи-речи всеки мераклия за император на Византия е търсил съдействието им докато най-накрая при Юстиниян през 533г един много способен византийски полководец Велизарий им видял сметката. Велизарий е роден в България, днешна Сапарева баня, България. Вероятно е бил от тракийски произход. Кир Георгакис прави пряка връзка между северноафриканското племе,г-жа Меркел и берлинчани съвършено тенденциозно на принципа да кажа аз, че сестра ти е такава и такава ,пък ти после иди обяснявай,че нямаш сестра! Като изпечен новогрък кир-ето владее старата лукава византийска школа да си върти гъза във всички посоки ,без да отчита старата ни поговорка по този случай,че колкото и да си върти гъза -все ще му е отзад!Но при гърците съществения елемент на тъй-наречената гръцка любов е именно задника и Жорето е дъбоко привързан към нея както се вижда:]
*drink1*Ясоооо паликари!:]

Между другото не е лошо да разкопаме камъните на родната къща на Велизарий в Сапарева баня и да направим музей,за целите на историческия туризъм на този най-велик военачалник за цялото съществуване на Византия ,който на всичкото отгоре не е бил и грък и да се пукат през гърба такива като Жорето,дето манипулират ,че ромей било равно на грък!*book*
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
22-11-2010 - 20:15:44
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
22-11-2010 - 20:33:41
Quote
goro
За ограмотявани на Ф.Л.О.
Не е много, но за неговия капацитет - достатъчно! :]

Вандали (лат. Vandili) -съюз на източно-германски племена, близки до готите, който влиза в състава на Римската империя през 5 век и създава в Северна Африка държава със столица Картаген. Подразделяли се на две -силинги и асдинги.
Допуска се, че вандалите са живели първоначално в Скандинавия (Норвегия, Швеция, Дания). Към 2 -1 в. пр.н.е. те се преселили на юг, по Балтийското крайбрежие и на изток от река Висла, а към 3 в. стигнали до Дунав. Заедно с други германски племена нападали римски владения.

The Vandals were an East Germanic tribe that entered the late Roman Empire during the 5th century, perhaps best known for their sack of Rome in 455. Although they were not notably more destructive than other invaders of ancient times, Renaissance and Early Modern writers who idealized Rome tended to blame the Vandals for its destruction. This led to the coinage of "vandalism", meaning senseless destruction, particularly the defacing of artworks that were completed with great effort.

Иначе най-голямата напаст е бил Атила (наричан "бич божий"winking smiley ). Последният е рушал и убивал не по малко от някой Вандалски вожд. *book*
Link 2



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-11-22 20:39 от antoninus_pius.
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
22-11-2010 - 21:25:21
Quote
goro
За ограмотявани на Ф.Л.О.
Не е много, но за неговия капацитет - достатъчно! :]

Вандали (лат. Vandili) -съюз на източно-германски племена, близки до готите, който влиза в състава на Римската империя през 5 век и създава в Северна Африка държава със столица Картаген. Подразделяли се на две -силинги и асдинги.
Допуска се, че вандалите са живели първоначално в Скандинавия (Норвегия, Швеция, Дания). Към 2 -1 в. пр.н.е. те се преселили на юг, по Балтийското крайбрежие и на изток от река Висла, а към 3 в. стигнали до Дунав. Заедно с други германски племена нападали римски владения.

Жоре,г-жа Меркел сега от силингите ли е или от асдингите? Дали няма живи роднини в Тунис? И като и вандалите и византийците са били в състава на Римската империя гърците какъв х--й търсят като наследство, а? Ти май си двупластов или двуутробен като троянския кон-отвънка Горо, отвътре кир Георгиакис:] Троянския кон е прочутия коварен подарък на данайците /гърците/! Да твърдиш,че съвременните германци са в пряка връзка със северноафриканските вандали не е кой знае каква мръсотия и затова подсилваш с внушението за вандализма, като разрушение и унищожение,което по рождение носят германците, за да е съвсем мръснишка ,типично по данайски тази историческа манипулация! И защо? За да не плащат сега гърците за яденето ,пиенето и счупените чинии от последните години! Германците им били виновни,че си искат парите и затуй са вандали/унищожители демек/. Българите и те трябва да имат чувство за вина,за да си затварят очите и да не гледат как се лапат европари. И затуй кир Георгиакис маа яростно с антигерманската и антибългарска пропаганада!
Жоре,не можеш да ме обидиш на неграмотност! Напълно просветените сигурно са единици в шестмилиардното човечество,но бих се обидил, ако ме обвиниш в неморалност,в липса на родолюбие,в родоотстъпничество дори тоест в тези грехове,които са твой етикет и образ! Хайде сега със здраве и да не си забравиш гъзомазника ,щото сигурно гръцката любов без него е болезнена!:}
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
22-11-2010 - 22:11:38
Quote
фло
...
Жоре,не можеш да ме обидиш на неграмотност! Напълно просветените сигурно са единици в шестмилиардното човечество,но бих се обидил, ако ме обвиниш в неморалност,в липса на родолюбие,в родоотстъпничество дори тоест в тези грехове,които са твой етикет и образ! Хайде сега със здраве и да не си забравиш гъзомазника ,щото сигурно гръцката любов без него е болезнена!:}

Неграмотността не е порок!
Когато еврото обаче от 1 към 1 стигна 1 към 1,40 без европейската икономика да е нараснала с 40% спрямо щатите и това е. мамата примерно на износителите на зеленчукови консерви сирене вина и пр. (българи и гърци) за американския и руския пазар, тия дето защитават германците ги наричам ГЕРМАНСКИ ПОДЛОГИ
И как да ги наричам като подобен курс е изгоден единствено за наследниците на древните вандали - същите вандали миналия век а и сега!
Та нали след Гърция, Ирландия и пр... идва реда и на България (всъщност, той може да е и по-напред)! Да не си мислиш, че подлогите ще се спасят, само защото са неграмотни?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-11-22 22:13 от goro.
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
23-11-2010 - 08:34:46
За печалба,гърка и евреина са готови да продадат и майка си! Разликата е,че гърка няма да я достави!

Кога бе Жоре курса евро -долар е бил 1:1,че ги плещиш тия:"Когато еврото обаче от 1 към 1 стигна 1 към 1,40 без европейската икономика да е нараснала с 40% спрямо щатите" ?

Не вярвайте на гърците......за каквото и да е!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-11-23 08:41 от фло.
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
23-11-2010 - 11:32:15
Фло,
без да взимам отношение по темата, само да уточня по повод на последния ти пост;

от 1999 до средата на 2002 еврото е под 1 долар, като най-ниско пада до 0.8225 долара за едно евро през 2000-та година. Е тогава хамериканците се видяха в чудо - не е лесно да правиш износ като валутата ти е скъпа. Но те и без това са държавата с най-голям дефицит в света...
След 2002 най-високата му стойност е 1.6038 долара за евро - през 2008 год, откъдето до днес е в нисходящ тренд на годишната графика. Теоретично би следвало да стигне 1.19 и оттам отново да поеме нагоре, но проблемът е че цял свят гледа едни и същи графики, а като всички са в една посока, тя често не се случва....
А и пазарът не е само икономика и фундамент, често е и чиста политика...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход