Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Дянков: Банките седят на парите и чакат

Публикувано от OwnerBG 
Re: Дянков: Банките седят на парите и чакат
28-11-2009 - 13:54:37
Да се споменават Асен и Куку,когато става въпрос за бълграска икономика е пълен нонсенс.Това е все едно да се опитваме да докажем теорията за относителноста с цитати от Корана.
Давайте го малко по-сериозно...
Re: Дянков: Банките седят на парите и чакат
28-11-2009 - 18:05:32
avatar
Quote
salvador
Да се споменават Асен и Куку,когато става въпрос за бълграска икономика е пълен нонсенс.Това е все едно да се опитваме да докажем теорията за относителноста с цитати от Корана.
Давайте го малко по-сериозно...
--------


може и да съм грешал в мнението си за теб,но сега адмирирам поста ти (независимо от съображенията ти за метафората-удачна е clapsmiling smiley
-----------
колкото до същността на заглавието на темата..........[www.capital.bg].............и по спец. ПОДзаглавието...........
вживеем ли се в същността си , започнем ли много да се харесваме-значи е време да сгрешим !
а въпросното подзаглавие-Банките НЕ очакват по-добри времена - те са ги "засадили" предварително и сега пак ще реколтствуват успешно (рекултивирванье на декултивираните)...................уфсе
%
Re: Дянков: Банките седят на парите и чакат
28-11-2009 - 18:30:32
avatar
Защо ли всички в БГ, министри, банкери, икономисти, парламентаристи и прочие се надпреварват да тръбят, че проблеми в банковата ни система няма без изобщо да им е задаван този въпрос? Дали гузен негонен бяга“
Практиката показва, че точно преди фалитите за всички фалирали досега банки е пята същата песен: "Няма проблеми"

====================================================================
А портрета ми от аватара строго ви следи. Кой съм аз, че да се съмнявам в себе си? ====================================================================
Re: Дянков: Банките седят на парите и чакат
30-11-2009 - 09:49:17
Преди да стане шеф в СИбанката Петър Андронов беше главен директор в надзора, при Миланова и е човек с широк поглед, за разлика от други директори, не гледа на парче. Прав е като го е казал това за леонията, но смисълът е не, че леонията не е релевантна, а че тя не може да бъде индикатор, а нещо, което върви и показва екс-пост, след събитието, което е ясно принципно, тя показва нивата на овернайта от предишния ден.
Неслучайно споменавам не само леонията , вижте и кривите въобще, 3,6, девтмесечния депозит, вижте котировките на репата, все пак БГН паричният пазар е що-годе ликвиден и в този смисъл представителен.
Не знам банка по света която да е раздала кредити по-малко от пасивите си, освен ако не е част от холдинг в който използват събраните пари за дейност в индустрия с доходност сравнима или по-голяма от банковата. Иначе няма смисъл, кой ще плати масрафа.
Колкото до песента, че баките изнасят парите в чужбина - това може да гокаже само човек, дето идея си няма от управление на ликвидност. Да, изнасят ги, защото евра още не може да се държат в БНБ, освен по МЗР сметки, а и те реално са в Германия, тук само се води записа. Просто доларите на банките са в САЩ, еврата в Европа, йените в Япония, в БГ са само левовете и вече предвид факта, че всяка банка си преценя чрез управлението на риска което е обикновено в централата - при майката, каква част от пасива да държи в левове каква в евро или друга валута, както и оценката на валутния риск, конкретните операции, нуждите за актив изобщо, вече се решава кое къде да стои.
Че резерва да не стои на Луната? Да, в безрискови книги е, да, по сметки е, но тези сметки не са в МФ, а в Лщксембург, просто защото там е къстодиара на европейските ценни книги, факт. Ако професора иска да ги държат в мазето - ами не е познал...
Тук усещам че пак залита дискусията към вечния въпрос за борда и има ли и докога и дали. Е, не ви ли писна от едно и също, колко години вече.... То не бяха срокове за падане, то не бяха дати и събития, то не беше чудо... Явно е, че много интереси има в тая област..
Re: Дянков: Банките седят на парите и чакат
02-12-2009 - 16:12:55
Стефане, не смятам че валутния борд е под заплаха но и не смятам че банките стоят на камари с пари. според мен банките не са средносрочно ликвидни, тоест нямат достатъчно депозити и сигурни доходи от раздадени кредити които да покрият задълженията им към външни кредитори с падеж около 1г.
говоря за времеви хоризонт от 6-18месеца а не за ликвидност в смисъла на краткосрочни пари. както и цитирания автор казва истинския ресурс на банките са депозитите а не парите които могат да получат краткосрочно на междубанковия пазар.
Re: Дянков: Банките седят на парите и чакат
03-12-2009 - 14:22:36
Ново доказателство! Кампанията продължава!
Борисов:Кризата не засегна спестяванията!
Не се притеснявайте спестители! Не си теглете депозитите... Може и да им се размине на банките...
Re: Дянков: Банките седят на парите и чакат
04-12-2009 - 12:08:23
http://banks.dir.bg/2009/12/04/news5487239.html
Oт цялата гимнастика аз разбирам, че правителството ще дава пари на банките... Защо са им, като си имат?
И защо баш проскубаното ни финансово министерство , трябва да дава на банките, дето "седели на парите си"?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход