Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Качество на новото строителство - заслужени ли са високите цени?

Публикувано от 74ydur 
Качество на новото строителство - заслужени ли са високите цени?
12-02-2008 - 15:29:34
Как ще коментирате репортажа по "Здравей, България" от днес, за качеството на новото строителство? Беше излъчен между 8.38 и 9.00, запис можете да видите тук: [www.neterra.tv]

Показаното беше покъртително - "луксозно" ново строителство, което година и половина след получаването на акт 16 изглежда като след бомбардировка, ронещи се, кухи подове, течове (от лампата?!), падащи тавани и мазилка, разместен паркет и изкривена дограма, разнебитени парапети, раздалечаващи се или пропаднали плочи... Няма хидроизолация, дренажи на мазетата, дори колоните на са вързани! От ДНСК се изплъзват с мотива, че това било проблем на надзорниците, строителите се надяват сградата да издържи 5-6 години, колкото е гаранцията.

Ако и новите жилища са бомба със закъснител, както панелките, какво ни чака? Сигурно има 5-10% добри сгради, но на общия фон това е нищо. Ама какво да очакваш от комбинацията между алчни лумпеняци, каквито са възложителите/строителите и продажни корумпета, каквито с чиновниците в по-голямата си част? Засега съобщиха нещо от сорта “Продаването на жилища на зелено, срещу снимка и получаването на съвсем друг резултат е нарушаване на “Закона за защита на потребителите”. Какво ли ще последва като забранят продажбите на зелено и като не могат да финансират строежите на многоетажните коптори с парите от тях?
Re: Качество на новото строителство - заслужени ли са високите цени?
12-02-2008 - 19:56:05
Единствения ми коментар е "хак да им е".
Щом са били толкова луди да купуват ново строителство, че и "на зелено".

Особено в "Ман. ливади" и "Южните райони".

Не се учудвам изобщо. Веднъж ходих да гледам една кооперация за измазване с турбозол. Когато обявих цената си на предприемача, той ме обяви за луд и каза че има оферта с 5 лв/м2 по ниска от моята. Това може да се постигне само с най долнокачествени материали и с бърза и некачествена работа, за да могат да се дадат квадрати и работниците да хванат надници.
Както може да се сетите всичко това е за сметка на качеството. И то не само при мазането, а при всичките други операции. Така че не се учудвайте че качеството е лошо и кооперациите се разпадат.
Re: Качество на новото строителство - заслужени ли са високите цени?
13-02-2008 - 17:42:53
По мое мнение всичката база която се строи сега, максимум до 10 год. ще е за основен ремонт

Само като си спомня как на Банско зариваха основите на хотелите без дренаж ,без хидро изолация
Ужас
Abu
Re: Качество на новото строителство - заслужени ли са високите цени?
13-02-2008 - 18:33:04
Верни неща показаха, ама и много се изложиха! Никой ли не забеляза как каката ръчкаше перлита и твърдеше, че това трябвало да е бетон??? И абсурдният въпрос "какво сте завършили" към работниците... Човека й обяснява от колко години все това работи, тя пак - "какво ви е образованието"! Големи професионалисти станали, като завършили журналистика - то има ли една тема, по която да могат да направят компетентен коментар?!?
Re: Качество на новото строителство - заслужени ли са високите цени?
13-02-2008 - 20:15:22
avatar
74ydur Написал:
-------------------------------------------------------

> Ако и новите жилища са бомба със закъснител, както
> панелките, какво ни чака? Сигурно има 5-10% добри
> сгради, но на общия фон това е нищо. Ама какво да
> очакваш от комбинацията между алчни лумпеняци,
> каквито са възложителите/строителите и продажни
> корумпета, каквито с чиновниците в по-голямата си
> част? Засега съобщиха нещо от сорта “Продаването
> на жилища на зелено, срещу снимка и получаването
> на съвсем друг резултат е нарушаване на “Закона за
> защита на потребителите”. Какво ли ще последва
> като забранят продажбите на зелено и като не могат
> да финансират строежите на многоетажните коптори с
> парите от тях?
>

Ами,да забранят! Куцо и сакато се писа инвеститор. Не свърши прането на пари!
За панелките не си прав-паднала досега няма. Нищо,че първите са строени преди повече от 40г. Тия,като ги гледаш,не те ли хваща уплах?
Re: Качество на новото строителство - заслужени ли са високите цени?
13-02-2008 - 22:06:13
Мислех да пускам подобна тема след предаването. Бах чувала за мошеници строители, но чак такова безобразие не очаквах. Май е по-добре да се заложи на старо строителство, че иначе при всеки земетръс ще опъваме палатки пред "луксозния ни блок". :]
Re: Качество на новото строителство - заслужени ли са високите цени?
14-02-2008 - 11:27:03
Качествено ново строителство?!Не повече от 10% от предприемачите са сериозни и строят качествено.Останалото ужасс....И някои от тях са толкова нагли и неграмотни,че просто не се коментира..Договор за обезщетение на собственици -ИЗМАМА,договор с Инвеститори -ИЗМАМА.На оглед съм срещал "чудеса".Луксозен мезонет в Бели брези с течове .Неправилно изпълнен покрив-класика.СТИРОДУР и битумни кермиди,без хидроизолация..Освен това на практика невъзможно да се обзаведе..Малки коридори и тесни,прозорците- като амбразури.И кран да наемеш няма откъде да вкараш мебелите.Виждал съм и водомери в спалнята.?!Като чуя строителни фирма" ....х.. "и като ми обяват оферта за продажба на ЦЕНА от ............и лукс общи части ,само се смея...Нито искм да ги чувам ,нито да ги виждам.Освен,че са тъпи и нагли за нищо не стават.Работниците са им като Самуиловите войници-на всеки 100 има един зрящ,останалите са "слепи" и пияници. Така,че който е решил да "цака с валето"за нова тухла и без посредник да очаква и най- неочакваното,освен ако не става въпрос за сериозните фирми.За съжаление не повече от 30 поне за София.А за Банско..кретенизъм краварите си продадоха земята и бъдещето на измамници,построиха се толкова хотели,че ако решат да се из.....рат едновремено ще се удавят в смрад....Така ще бъде още малко идват еврозакони,така че господа" строители"скоро търсете друг бизнес или влизайте в ЧАС,за да не се видите "у триста чуда" Ще има доста работа за прокуратурата smoking smiley eye popping smiley :g:
Re: Качество на новото строителство - заслужени ли са високите цени?
14-02-2008 - 11:48:16
До Застате-мАКАР И ДА НЕ ХАРЕСВАШ БРОКЕРИТЕ КЪДЕТО СИ ПРАВ СИ ПРАВ.Колко от Инвеститорите ,работят със специализирани фирми под изпълнители-МАЛКО.Повечето са измекяри и само гледат да "лапат"и наемат по критерий ниска цена и тен...Какво ти качество..да не са луди ,като има будали да му работят на полвин цена и други да купуват "ще творят".Най ми харесват дефектите по ВИК покриви и фасади ,а също така и "качеството" на дограмата,НЕ БИВА ДА СЕ ПРОПУСКА и напукване на гипсокартон,монтиране на санитарен фаянс и т.н.За бетони и замазки моля без коментар..Но все още измамниците виреят е надявам се не за дълго.. :g: :g:
Re: Качество на новото строителство - заслужени ли са високите цени?
14-02-2008 - 13:47:12
Един познат ме покани да видя апартамента му - ново строителство в Борово.
Жилището се оказа таванско, с площ общо не повече от 25кв.м, баня 1,5кв.м и нещо като кухненски бокс. Там се събираше само малко кухненско диванче, две скромни етажерчици и походно легло. Атракция представляваше един измазан с латекс бетонен куб със страна 1,50м в средата на жилището - оказа се, че това бил горният край на асансьорната шахта...
Когато собственикът пусна парното, след 5 мин.дойде съседката и се оплака, че това пускане е причинило наводнение в нейното жилище. След едночасови спорове стигнаха до извода, че парното е свързано "хоризонтално", каквото и да значи това.
Поинтересувах се за цената - това нещо струвало 40 000 Евро. Емоционално извиках:"Продавай немедленно!" Собственикът се обиди и посещението ми набързо приключи...
moody smiley
Re: Качество на новото строителство - заслужени ли са високите цени?
14-02-2008 - 15:59:30
Sagitta, не може да бъде - асансьорна шахта в средата на жилището ... направо не мога да повярвам! Не виждам как някой архитект би го проектирал. Това са го строили без да е в проекта. Или пък това да не е някаква стая в общите части, която са му я продали за апартамент?
Това е трябвало да го снимаш. Наистина е нещо невероятно.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход