Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ИЗМАМАТА КАТО БИЗНЕС

Публикувано от kkkkkk 
ИЗМАМАТА КАТО БИЗНЕС
16-10-2009 - 12:26:50
Здравейте!
В средата на месец май 2009 г. получих предложение за покупка на апартамент от г-жа Вяра Кирилова – брокер на имоти във фирма ЕТ “ЕМЕРАЛД – Христина Ненова” гр. Плевен за покупка на апартамент на стойност 62 000 евро. Бях заявил желанието си за закупуване на такъв пред г-жа Вяра Кирилова и вече бяхме правили оглед на друго жилище. Цената от 62 000 евро беше над възможностите ми и отказах. След няколко дни получих от нея ново предложение за същия апартамент но вече на цена от 50 000 евро. Първоначално отново отказах, но в последствие решихме със съпругата ми да направим оглед.
По време на огледа г-жа Вяра Кирилова ни обясни, че апартамента е собственост на приятелка на собственичката на агенцията за недвижими имоти Емералд – г-жа Христина Ненова. Беше ни обяснено, че собственичката на апартамента има финансови затруднения и затова продава, но жилището не е ипотекирано.
След еднодневен размисъл решихме, че апартамента ни харесва и ще го закупим. Информирахме за това г-жа Вяра Кирилова, която се ангажира да организира среща със собственичката. След два дни тя ми се обади и съобщи, че има кандидати, които дават по-висока цена, но ще ползват кредит за закупуването.
След около седмица г-жа Вяра Кирилова отново ми позвъни. Обясни ми че кандидат купувачите не могат да си осигурят кредитиране и ако все още имаме желание можем да пристъпим към сделка. Уговорихме среща със собственичката в апартамента.
На срещата присъстваха г-жа Вяра Кирилова, г-жа Христина Ненова и собственичката г-жа Нели Иванова Николова /собственик и управител на фирма СИРМА ООД – бивше Сердика Плевен/. Г-жа Нели Иванова Николова ни съобщи, че върху имота има учредена ипотека в полза на “БАНКА ДСК” ЕАД за отпуснат кредит на трето лице – ЕТ “Емил Найденов”. Увери ни че след сключване на предварителен договор той ще направи необходимото за да се свали ипотеката. Г-жа Христина Ненова потвърди, че такава сделка вече са правили с друг апартамент, който е служил като обезпечение по същия кредит. Договорихме се на следващия ден да подпишем предварителен договор за покупко продажба.
На 27 май 2009 г. в офиса на агенция ЕМЕРАЛД се срещнахме отново. Тогава се оказа, че г-жа Нели Николова не е фактическия собственик на апартамента тъй като по нейни лични причини го е прехвърлила на свой приятел Иво Розенов Андреев. От него тя имаше пълномощно заверено същия ден при нотариус Савина Иванова, заедно с изискваните декларации за сделка с имота. Представи ни и копие от нотариалния акт с който той става собственик.
Сключихме с г-жа Нели Иванова Николова, като пълномощник на г-н Иво Розенов Андреев, предварителен договор изготвен от г-жа Христина Ненова, със срок 15 юли. С г-жа Христина Ненова сключихме и Договор /за купувач/ с който ЕТ “ЕМЕРАЛД – Христина Ненова” се задължава да подготви сключването на сделката от моя страна. В същото време тя представляваше и продавача.
Преведох по банкова сметка на г-жа Нели Иванова Николова изискващата се предплата по предварителния договор в размер на 9 800 лв. По мое настояване заплатих на г-жа Христина Ненова само 1 300 лв. от исканата комисиона 2 450 лв., като остатъка щях да платя в в деня на изповядване на сделката и прехвърляне на собствеността на апартамента.
Когато подписвахме предварителния договор казах на г-жа Нели Иванова Николова, че същия ден съм видял апартамента обявен за продажба чрез друга агенция. Тя заяви че ще го свали от продажба. След няколко дни обаче офертата на сайта @#$%& беше подновена. Потърсих контакт с агенцията която го предлагаше – ЕЛИКА и по-кокретно с г-н Здравко Стоянов с желанието да им обясня, че за жилището има сключен предварителен договор и да спрат да го предлагат. В отговор получих следния e-mail:
Razgovarql sum s prodava4a. Za sega nqma takuv dogovor, pone taka razgovarqhme, no ako ima takuv vseki si ima otgovornosti i zaduljeniq, taka 4e vsi4ko e ok.

Pozdravi

И в последствие:
Kakto Vi kazah ve4e sum govoril s prodava4a. v4era se 4uhme i utre dori imam ureden ogled s klienti. ako imate seriozni namereniq, ostavete telefona si i imeto za da se 4uem predvaritelno.

Pozdravi

Уговорих си среща с г-н Здравко Стоянов и продавача за следващия ден, за да разбера наистина ли се търси друг купувач. Все пак се обадих на г-жа Христина Ненова за да я уведомя за ситуацията. Тя ме увери, че това са “номера’ на агенцията и всъщност срещата няма да се състои или продавач няма да дойде тъй като дори г-жа Нели Иванова Николова не е в града, а тя единствено има ключ.
След няколко часа г-н Здравко Стоянов ми се обади с обяснението че е станала грешка – вече беше наясно че аз съм сключилият предварителен договор. Въпреки това агенция ЕЛИКА продължи да предлага апартамента и в следващите няколко дни, като се качваха оферти на сайта @#$%& дори по няколко пъти на ден. Въпреки уверенията на г-жа Христина Ненова останах с впечатлението, че се търси друг купувач евентуално с по-висока цена, още повече че се оказа и че г-жа Вяра Кирилова е бивш брокер от ЕЛИКА.
След няколко дни г-жа Христина Ненова ми се обади с предложение да подпишем анекс към предварителния договор по искане на г-жа Нели Николова, в който да се споразумеем парите от продажбата да се преведат по банкова сметка на трето лице. Категорично отказах.
На следващия ден г-жа Нели Николова поиска да се срещнем както се изрази тя – “за добро”, в кантората на ЕМЕРАЛД. На срещата на която присъства и г-жа Христина Ненова, г-жа Нели Николова ми поска още 10 000 лв., защото баща и бил болен, а така или иначе след няколко дни сделката щяла да стане. По време на всичките разговори и с продавачката и с представителите на агенцията получавах уверения, че се работи по свалянето на ипотеката, като се цитираха и суми които остават за погасяване и срокове в рамките на няколко дни до седмица. Отказах да давам други парични суми.
На 19 юни ми се обади г-жа Вяра Кирилова със съобщението, че около 25 юни ипотеката ще е свалена и ще можем да направим сделката. Тъй като тогава щях да отсъствам от града със семейството си се уговорихме да изповядаме сделката на 7 юли.
На 6 юли отидох в офиса на агенция ЕМЕРАЛД. Г-жа Христина Ненова се обади на г-жа Нели Иванова Николова и се разбрахме сделката да е на 9 юли, защото г-жа Нели Николова била възпрепятствана. Увериха ме че всичко е наред с ипотеката, а на питането ми по останалите задължения на апартамента /ток, вода, парно, данъци и т.н./, че ще бъдат платени. Предварително знаех че такива има от близо една година, а апартамента не е прехвърлен в Данъчната служба на името на г-н Иво Розенов Андреев, които беше фактически собственик.
На 8 юли отново получих уверение че всичко е наред и дадох данните от личната си карта и тази на съпругата ми на г-жа Нели Иванова Николова, за да може нотариуса да изготви нотариалния акт. Сделката щеше да се изповядва при нотариус Савина Иванова, като получих уверения от агенцията и г-жа Нели Николова, че има записан час за 13:00 часа на 9 юли.
Поисках отново да видим състоянието на апартамента преди сделката и се уговорихме да се чакаме пред входа на блока към 12:30 часа.
На 9 юли със съпругата ми бяхме пред блока. Дойдоха г-жа Христина Ненова и г-жа Вяра Кирилова въпреки че преди това бяха казали че ще ни чакат направо при нотариуса. След около час чакане и опити да открием г-жа Нели Николова тя каза че вади данъчната оценка и ще дойде всеки момент.
Когато дойде с нея имаше двама мъже. Качихме се в апартамента. Г-жа Нели Николова каза че ипотеката все още не свалена. Двамата мъже /по-късно разбрах че се казват Сергей и Киро/ твърдяха че също имат предварителен договор за покупко-продажба на апартамента от месец февруари, но не се интересуват от него. Г-жа Нели Николова им дължала пари и искаха парите от евентуална продажба да се платят по тяхна сметка. Така или иначе със съпругата ми си тръгнахме.
На следващия ден разбрах от нотариус Савина Иванова, че г-жа Нели Николова не е уговаряла с нея никаква сделка, а за агенция ЕМЕРАЛД или за брокерките на недвижими имоти не се сещаше кои са.
Същия ден Сергей и Киро бяха ходили в БАНКА ДСК с г-жа Нели Николова за да видят състоянието на ипотеката. Със Сергей разговарях по телефона и той ми каза, че ипотеката е твърде голяма, по заема нищо не е правено и те нямат интерес към апартамента, а ще си търсят от други източници парите.
След няколко дни /16 юли/ се срещнахме с г-жа Нели Николова и неин счетоводител. Тя ми даде някакви обяснения за случилото се. Потвърди че е подписвала празни предварителни договори за покупко продажба.
Срещнахме се в БАНКА ДСК със служителката отговаряща за кредита. Тя обясни че апартамента гарантира 20% от взетия от г-н Емил Найденов кредит и има оценка от около 140 000 лв. Стана ясно че по кредита досега са плащани само лихви – около 3 години. От края на месец август до края на октомври предстои погасяването му, но най вероятно ще се предоговори.
При така стеклите се обстоятелства и вече изтеклия срок на предварителния договор поисках от г-жа Нели Иванова Николова да ми върне предплатата. Получих уверение от нея, че това ще стане в началото на следващата седмица.
От разговорите ми с г-жа Христина Ненова стана също ясно, че няма желание и възможности да върне взетата от нея сума за оказаната “услуга”, а и нищо не може и няма да направи за да си получа обратно капарото.
В предварителния договор агенцията не беше защитила наравно интереса на продавач и купувач. Аз дадох 9800 лв. и отговарях с тях за неизпълнение от моя страна, а продавача отговаряше само с неустойка от 10 % от предплатата и с разходите които съм направил по сделката, а не както позволява ЗЗД с двукратен размер на задатъка.

Последваха многократни отлагания кога с ден кога с два и уверения от г-жа Нели Иванова Николова, че ще плати всичко каквото съм дал заедно с неустойката, но и до ден днешен освен лъжи друго не съм видял.

Към настоящия момент агенция ЕМЕРАЛД вече е затворена. Г-жа Христина Ненова работи в агенция КАМЕКС гр. Плевен.
Апартамента е прехвърлен на трето лице и все още доколкото знам е ипотекиран.
Имуществото на г-н Иво Розенов Андреев – тогавашния собственик и човекът който е задължен по предварителния договор, е обявено за публична продан.
[www.sales.bcpea.org]

Ще предприема всичко каквото мога за да си върна парите. Защо написах всичко това? За да може всеки да види що за хора са това и които има работа с тях да бяга далеч. За да могат имената им да изкачат в Итернет и хората да се пазят.

Не давайте пари по никакъв повод на:
г-жа Нели Иванова Николова собственик на 70 % от капитала на СИРМА ООД гр. София /бивше Сердика Плевен/ чрез фирма НИМКО ООД – не връща доброволно пари, лъже.
г-жа Христина Ненов - собственик на агенция за недвижими имоти ЕТ ЕМЕРАЛД Христина Ненова, понастоящем работеща в агенция КАМЕКС гр. Плевен – не върши работа, прикрива истина.

Имайте едно наум за:
г-жа Вяра Кирилова – брокер на недвижими имоти.
г-н Иво Розенов Андреев – собственик на много неща къде действително негови, къде не, но силно задлъжнял.
г-н Емил Найденов – приятел на останалите по техните думи.

Re: ИЗМАМАТА КАТО БИЗНЕС
21-11-2009 - 17:30:13
Лоша работа, ей затова сме на тази хал, дано успееш приятелю желая ти успех а тия ако можеш ги накарай да съжаляват че са се родили. На никои не пшожелавам такава случка.
viv
Re: ИЗМАМАТА КАТО БИЗНЕС
09-12-2009 - 23:37:44
Цялата ситуация е супер гадна. Но навсякъде чета "те казаха". Вие документи не гледахте ли? Като капарирахте нотариален акт не видяхте ли? Оригинален при това? Като подписвахте договора не го ли четохте, за да видите че тяхната отговорност е на стойност едва 10%? Справка за тежести не се ли прави и вие не я ли видяхте? Неможе така "ама те ми казаха"! Вие сте страната която получава само документи и сте заинтересовани да бъдат повече от изрядни. Това разкатаване не ви ли накара да се осъмните? След като разбрахте че има ипотека в ДСК, защо не отидохте с предварителния договор в банката и да ги изясните с тях нещата? Уверявам ви, че има начин как банката да направи така нещата, че да си получите чист имот, дори и задължението да е по-голямо и да има повече от един имот, които да са гаранция за кредита, се прави частично заличаване на ипотеката. Вие внасяте парите в банката, задължително след нотариалното прехвърляне и след като сте взели писмено съгласие от банката при какви условия ще направи частично заличаване на ипотеката. Ако остане нещо за получаване, се получава от продавача. Още нещо - ако си бяхте направили устна справка за тежести в служба вписване, щяхте да видите въпросната ипотека и тогава нямаше да плащате капарото на продавача, а се внася в банката кредитор под условие. Така тя става вашия гарант. но нещата са минали вече. Сега си заведете гражданско дело и внесете иск за запор на имот или каквото има въпросния собственик, ако изобщо нещо му е останало, за да може все пак да получите нещо. В противен случай дори и да го осъдите и няма какво да му вземете, ще си чакате.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход