Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

тревни чимове и поливане

Публикувано от vavy 
тревни чимове и поливане
08-09-2007 - 07:56:15
Здравейте! Интересувам се от мнеието на някой, който е озеленявал двора си с тревни чимове - на каква разфасовка се продават (като форма и количество) и каква е средната им цена?
Интересуваме също кой вид поливна система е по-хубав(по-практичен): капковото напояване или автоматичните ситеми с разпръскватели - как вървят горе-долу цените на поливните системи?
Благодаря ви предварително!
Re: тревни чимове и поливане
08-09-2007 - 23:13:39
виж ТУК за тревен чим

а ТУК за поливни системи

а ТУК за цялата Градина

жив и здрв
Re: тревни чимове и поливане
09-09-2007 - 10:35:48
Благодаря savour! Аз вече бях в този сайт и си свалих доста полезни неща. Със сигурност когато започна с градината ще потърся специалист, НО преди това трябва да имам макар и приблизителна представа за финансите, за да съм подготвена... Как да се обърна към някого и после да се окаже, че нямам достатъчно пари... Затова ми беше важно да знам горе-долу цена на кв.м. тревен чим и приблизителна цена на една автоматизирана поливна система със всичките й компоненти и монтаж? smiling smiley
Re: тревни чимове и поливане
09-09-2007 - 16:03:55
Бюджет необходим за изработване на Градина в парцел 700 кв.м с къща 200 кв.м

Създаването на декоративна Градина е творческа работа състояща се най-общо казано от 3 етапа. А именно проектиране, изпълнение, поддръжка, а и те са взаимно свързани помежду си. В този ред на мисли мога да ви кажа, че една Градина може да е гола ливада, може и да е препълнена с различни растения, камъни, езера, а от там и цената, както на материали, така и на чисто физически труд, силно варира.
Но преди да започнете изграждането на вашата Градина все пак бихте искали някаква цена. И въпреки че не се подхожда типово към всяка Градина, а стремежа е да се направи неповторима със собствен стил и дух, защото тя не е неодушевен предмет и е уникална във всеки двор, може да се направи приблизителна разбивка за придобиване на общ поглед върху инвестициите. Като се има предвид тяхното вариране в конкретен случай. Ето я и нея:







Re: тревни чимове и поливане
09-09-2007 - 16:25:56
За точна оферта не би трябвало никой да ти иска пари... а решението дали ще изпълнят предложеното е изцяло твое без значение причината.

прати мейл със запитване и ще получиш оферта.

иначе цена на тревен чим:
6-8 лв. / кв. - чим
100 - 200 лв. транспорт и товароразтоварни
5-7 лв. /кв. - монтаж

подготовка на терен:
:-) ... зависи от терена и неговото състояние

поливна система:
Една професионална автоматизирана поливна система с монтаж и гаранция от 3г. излиза към 3 000 лв. Разбира се и тук е строго специфично спрямо терена, това какво и как ще полива.

Тревен килим се полива с потъващи разпръсквачи.
Re: тревни чимове и поливане
09-09-2007 - 18:33:50
Уаууууу! Невероятен отговор! Наистина нямам думи да благодаря! Живот и здраве напролет се надявам да съм готова с паричките и с терена най-вече и ще се обадя... Аз се бях настроила за сега, но за съжаление строителната фирма още не завърпила къщата и е малък ад в парцела ми... :g:
Още веднъж - БЛАГОДАРЯ!
Re: тревни чимове и поливане
29-09-2007 - 12:49:16
asdgfgsfdagfdsfd
Re: тревни чимове и поливане
07-03-2008 - 19:07:34


savour каза:
Тревен килим се полива с потъващи разпръсквачи.

Категорично казано, но заблуждаващо. Да ме прощаваш драги, но дори в Канада прословутите "Канадски ливади" си ги поливаме на ръка с маркуча winking smiley
Ако си професионалист бъди добър да бъдеш коректен с потенциалните си клиенти и да не ги подвеждаш или премълчаваш важни неща като например подръжката на една такава авт. система за поливане. Кажи на Вави какво трябва да прави преди началото на зимата и колко ще и струват твоите услуги по продухване, зазимяване и т.н. на системата. Също и кажи колко парички ще и струва когато 3-те годинки на "гаранцията" свършат! От друга страна щом мъжлето на Вави е толко кекаво и изтънчено, че не може да си нацапа или намокри ръчичките с маркуча то давай смело, за всички трябва да има хляб winking smiley

Поздрав
Re: тревни чимове и поливане
07-03-2008 - 21:56:56
:-) Да, когато става въпрос за Автоматизирана поливна система, тревният килим се полива с разпръсквачи.
Да, такъв е случая с 99% от тревните килими на всички стадиони, дори и тези в Канада. Да, такъв е случая с 90% от градините на Испания, Италия, Гърция, въобще всички средиземноморски Държави, Както и 90% от Градините на Америка, Израел и др. Дори и уличното (общественото) им озеленяване. Сигурно защото и тях са ги прекарали :-) За градините в Канада не знам, не съм бил там.

Гаранцията от три години е за монтажа.. едва ли има толкова добри монтажници които да направят така, че точно след 1 096 дни да се разпадне от самосебе си :-) А на отделните части гаранцията зависи от производителя им ... някои са и повече ... а времето им за живот е доста по-голям.

Както всичко в дома, а и не само в дома се нуждае от поддръжка...
а какви са предимствата, икономиите на поливането с автоматизираната ... прочети в нета

Относно мъжа на vavy,както и на други, които могат да си позволят луксът да имат професионално изградена градина, със сигурност не са кекави... просто са заети да ръководят компании, които осигуряват хляба и сигурността на хората, които не са избягали в Канада...
Re: тревни чимове и поливане
09-03-2008 - 04:41:34
Savour,
Прав си, давай смело с бъданарката, както казах за всеки трябва да има хляб. Още нещо, разбира се ако съпруга на Вави е от онези достойни българи които работят на полза роду няма да ги караме да се хващат за маркуча я. Еее холан, защо не каза веднага каква е работата.

Савор, имай си самочувствието, но моля те не мисли, че е почтено "да продадеш фризер на ескимосите" winking smiley

С поздрав и успех!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход