Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какви дървета за ...

Публикувано от georgebg 
Какви дървета за ...
23-09-2008 - 13:09:01
Поради факта че от изток на парцела имам на около 300м. път , а обичам максималната тишина, кой вид дърво би ме защитило най-добре от шума т.е. би убило най-успешно шума, естествено над 2 м ограда smiling smiley ...

и парцела е доста открит - на края на нас.място е и е застроено само от изток, та откъм север какви дървета да засадя че да поспирам поне северните ветрове smiling smiley

Благодаря за помоща предварително !
Re: Какви дървета за ...
23-09-2008 - 15:42:30
Липа, орех.
Re: Какви дървета за ...
23-09-2008 - 16:16:22
точно орех-не става.
Трябват ти дърво, чиято коренова система расте и се развива в дълбочина, а не на широчина (има опастност да навреди на верт.планировка, ограда и т.н.)
Re: Какви дървета за ...
23-11-2008 - 11:45:33
Липата е едно от най-разпространените дървета за градските местности поради издръжливостта, високото поемане на прах и прахови частици има красив външен вид и размери, които могат да достигат до 5-6 етаж на жилищен блок. Приятен за някои хора аромат на цъфнала липа и създавайки илюзия за горска местност. Това са предимствата на това растение, но за шума не знам дали ще ти помогне ако на въпросното място не минават жици за ток ти препоръчвам именно липа

[lechitel.info] [tq-jenata.com] [testovebg.com]
Re: Какви дървета за ...
22-02-2009 - 10:27:04
Освен вида на дърветата важно е и на какво разтояние са едно от друго,ако са прекалено близо се получава обратния ефект абсурбират шума.
Re: Какви дървета за ...
23-02-2009 - 02:12:43
Конски кестен.Стария ни двор граничеше с натоварен булевард в София,а отпред имаше две плътни редици кестени.Покрай самия булевард един ред,после имаше тротоар и от другата страна още един ред кестени.След още 2-3 метра ни беше оградата на двора,а къщата...примерно 10 метра навътре.Това дърво доста добре се справя с градските шумове.
Re: Какви дървета за ...
23-02-2009 - 21:42:21
Ако още не си вдигнал оградата, имаш шанс и нея да я използваш.
Външната й плоскост може да се направи 3D , т.е. така да се оразмерят декоративни елементи по нея, които да поглъщат шума. Консултирай се с специалист по акустика за размера на 3D елементите! Щом е от изток не пречи на слънцето! Все пак звуковите вълни са разпространяват над повърхността, а не на високо!
Re: Какви дървета за ...
24-02-2009 - 23:00:26
То смятането там е на-лесната част.Ма как се изработват тия комбинации между отразяващи и разпръскващи модули...



ДВГ-тата генерират шум в много широк спектър,а и е трудно да се направи чак толкова висока ограда.И се получава това:




Има едни кашпи...декоративни бетонови оградни елементи...ама на тях дали им е спазена геометрията...в БГ се съмнявам,че и производителите знаят...за нещо такова става дума,ама тука всичките елементи са изпълкнали...иначе са шахматно-вдлъбнати и изпъкнали.








Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-02-24 23:12 от salvador.
Re: Какви дървета за ...
24-02-2009 - 23:14:51
Някой може ли да даде кординати на специалисти по акустика. Аз за пръв път чувам за такива-признавам си без бой.
Бях чувал за някакви мрежи и интерференция на звуковите вълни, обаче ми изглеждаше доста нереално и несериозно...
Re: Какви дървета за ...
24-02-2009 - 23:33:32
За интерференцията...можеш да забравиш...много е скъпо.Правят го по летищата и нещо напоследък и там са го отсвирлили,защото им идва дебело за поддръжка.
[www.vbox7.com]

Тук демонстрацията е със свелина...със звука е същият принцип.

Проблемът...предполагам се подразбира...нещо трабва да следи силата и честотата на звуковите вълни и след съответните изчисления,да генерира други такива срещу тях.Това изисква много прецизни сензори,поради което е приложимо само за промишлени цели.Така заглушават разни тежки машини,които генерират един постоянен шум.Колите определено не са такъв генератор.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход