Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Може ли , да се оспори дарение след смъртта на дарителя ?

Публикувано от The Crown 
Може ли , да се оспори дарение след смъртта на дарителя ?
20-06-2016 - 09:48:50
преди да починат майка ми и баща ми дариха на по големият от мен брат етаж от къща.
след смъртта на майка ми / баща ми е починал преди това / - брат ми и аз поделяме остатъка от имота без дареният етаж.
4 години след смъртта на майка ми с брат ми се изпокарахме и сега / брат ми / възнамерява да си вземе полагаемото , което в случая е част от другият етаж .
Как да предотвратя това му намерение и имам ли вариант в който да оспоря завещаното от майка ми и баща ми преди смъртта им.
Благодаря предварително за помощта и съвета .
тел : 0894077729
Re: Може ли , да се оспори дарение след смъртта на дарителя ?
20-06-2016 - 14:26:41
не е завещано а дарено. ама то е подобен казуса. значи ако са дарили всичко имаш право да оспориш. ама ако си получил нещо което е над запазената част не може. запазената част е мисля 25% в твоя случай ама за всеки случай провери в закона или ако не се оправяш питй адвокат. срока е 5 години от откриване на наследството,после губи давност. а как брат ти мисли да си земе другите идеални части.то требе делба да се направи.ако не стане доброволно ,което е доста вероятно имайки предвид че се карате,ще трябва да иска съдебна делба. ако имота е неделим се продава от съдия изпълнител и се делят парите. става много бавно, така че може да протакакаш известно време но в крайна сметка ще го продадат ако брат ти иска делба. най- добре е да си го разделите доброволно хем бързо става хем без разходиРедактиран 2 път(и).Последна редакция на 2016-06-20 14:31 от nradev.
Re: Може ли , да се оспори дарение след смъртта на дарителя ?
20-06-2016 - 14:43:05
Разбрах.Дарено е един етаж което в случая прави брата притежател на 75% жилищна площ от къщата а двора е по 50% на двама ни .
възможно ли е да го излъжа / законно разбира се , с много заобиколки и заблуди , да вземе от двора за сметка на жилищната площ ?
Re: Може ли , да се оспори дарение след смъртта на дарителя ?
20-06-2016 - 15:38:15
Re: Може ли , да се оспори дарение след смъртта на дарителя ?
20-06-2016 - 16:26:55
по принцип всичко може да се споразумявате. даже може и да се откаже от наследство и ти да гушнеш цялото.въпроса е дали ще се навие. зависи къде е парцела и колко е голям, ако говорим за справедлива делба. ама то като е застроен парцела то за какво му е. ако имаш предвид да го изклатиш по съдебен ред едва ли ше станеРедактиран 1 път(и).Последна редакция на 2016-06-20 16:32 от nradev.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход