Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Няма ли друг вариант.. !?

Публикувано от kiddyz 
Няма ли друг вариант.. !?
17-02-2016 - 20:54:20
Здравейте :)
Имаме малко наследствено местенце със стара къща. Искаме да я съборим (стар керпич, който ще падне от самосебеси това лято) и построим нова. Като задание на проекта го дадохме на наша приятелка, като "младши" архитект да има поле за изява. От месец се опитваме обаче да позиционираме къщата и все не успяваме. Моля да дадете мнение дали нещата според вас стоят така, както ни се представят.
В единия прикачен файл е местенцето с къщата (предложението на архитектката), а на втория файл е новата и старата къща. Понеже в селото нямало устройствен план , за намалените остояния трябвало да се прави РУП. Ние искаме да е максимално в дъното на парцела. Имаме устното съгласие на всички съседи, че може и на калкан да е, така че проблем с тях нямаме.
Вярно ли е, че максимално в дъното може да е на 1/3h т.е 2.09метра :?: Същото и за страничните съседи... В никакъв случей не може да е на по-малко, така ли ? Или трябва да е калкан или 2.09метра...
Виждате ли някакъв друг вариант, тъй като тя ми предлага да е в средата на имота, който всъщност е доста малък и някакси не ме устройва..
Ще съм Ви благодарна ако споделите мнение

[kiddyz.snimka.bg]

[kiddyz.snimka.bg]
Re: Няма ли друг вариант.. !?
10-03-2016 - 21:29:56
По закон отстоянието е 3м. от страничните граници на имота и 5м. в дъното. За лицето също е 3м., но там има и малко други подробности - напр. гараж може да го поставиш на уличната регулация, както и при страничните граници.Отстоянието отпада само ако имаш нотариално заверено съгласие от съседа.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход