Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Покупка на дворно място без постройка и без ток и вода

Публикувано от dimi_dimov 
Покупка на дворно място без постройка и без ток и вода
03-12-2015 - 12:47:07
Здравейте,

имам желание да закупя парцел в близко село с цел строителство на малка къщичка (масивна или не, още не съм решил). Намерих един парцел от 640 кв.м. Имам доста въпроси, но тъй като не съм наясно с нищо общо взето, ще ви опиша почти пълната история на имота и ще се радвам някой да каже къде и какви подводни камъни може да има.

В началото имотът е представлявал двор от 1280 кв.м. като в него има и къща и е собственост на мъж, който умира и наследниците получават съответно: майката 3/6 от имота, а дъщерята и двамата братя по 1/6 от него. Собстветността им е уредена с нотариален акт от 1993 г. за собственост върху недвижим имот, придобит по наследство и давностно владение (не знам какво значи това).

Същата 1993 година, майката и дъщерята даряват своите 4/6 части от имота на другите двама братя и последните вече владеят целия имот.

През 2005 г. двамата братя чрез договор за доброволна делба разделят имота на две равни части по 640 кв.м., като в едната част остава къщата, която взема единия брат,а другия получава другата половина от мястото, в което няма нищо застроено. Двата нови парцела имат някакви УПИ-та, на които римските цифри са различни и непоследователни,а арабските са еднакви за двата парцела (простете за лаишкото обяснение).

Та имотът, който аз искам да закупя е този без къщата, т.е. чистия парцел! Той граничи от пред с път, отляво с бившия съсобствен парцел с къщата, отдясно с друг парцел с къща и отзад също с парцел с къща.

Не знам дали по собствеността може да има някакви проблеми, но по-големите ми чуденки са дали имота има възможност за застрояване?

Какви са изискванията? Какви особености има и как да разбера дали няма да бъда изненадан неприятно в бъдеще? Някъде прочетох, че лицето на имота трябва да е минимум 16 метра. Но кое се смята за лице? Границата към пътя ли? И как да разбера дали има 16 метра или не? На скицата не са упоменати никакви размери? Отстояние от съседи? Ще успея ли да построя малка къщичка в имота, като се има предвид че имота е правоъгълен и със съотнощение на страните (поне по моя преценка, гледайки скицата) повече от 3 към 1 в полза на страните на парцела, които са граници със съседите от ляво и дясно, т.е. границата към пътя е доста тясна!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход