Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Казус по търг от ЧСИ

Публикувано от pitamse 
Казус по търг от ЧСИ
01-09-2014 - 20:52:54
Здравейте,

Миналата седмица участвах в търг за имот продаван от ЧСИ. На търга участваха четирима човека като писменото наддавателно предложение с най-висока цена беше предложено от човека X, и така човека X беше вписан в протокола като купувач. После аз и човека Y наддадохме устно едновременно с 10%, теглихме жребий и човека Y спечели. В резултат ЧСИ-то създаде протокол за жребия, на който се подписахме аз и човека Y, след което човека Y беше вписан като купувач в протокола по проданта. След което човекът Z наддаде с още 10% и спечели търга. Няколко дни след търга човекът Y (този който спечели жребия от мен) си изтегли задатъка, а изглежда, че човекът Z който спечели търга не успя да преведе парите в срок и така загуби задатъка си. Въпроса ми е дали аз ще бъда обявен за купувач в тази ситуация? Притеснението ми е, че никъде в протокола на проданта не съм записан като купувач, но реално наддадох устно повече от човека X (записан съм реално само в протокола на жребия). Сблъсквали ли сте се с подобен казус?

Предварително благодаря.

Поздрави
Re: Казус по търг от ЧСИ
21-10-2014 - 22:48:29
по закон Y неможе да си изтегли парите предварително :
Кога трябва да се доплатят останалите пари?
В седем дневен срок от датата на търга и обявяването на купувача в Районен съд следва да се доплати разликата в цената по сметка на съдебният изпълнител, т.е. останалите 90 % от продажната цена. Ако спечелият търга се откаже и не заплати остатъка, за купувач се обявява следващия участник наддал най-висока цена. В случай, че сте обявен за купувач след отказ на друг купувач, следва в 7 дневен срок от деня на обявяването ви да внесете цената. Срокът започва да тече от датата на обявяването ви за купувач от съдебния изпълнител.
Кога се връща внесеният депозит /задатък/ за участие?
След плащане на цената от наддавач, обявен за купувач, внесеният задатък се връща на наддавачите, които не са били обявени за купувачи. В случай, че сте обявен за купувач и не внесете предложената от вас цена губите внесеният за участие депозит/задатък/.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2014-10-21 22:50 от barbatronik.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход