Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Задължение на Общината?

Публикувано от dr.hristov 
Задължение на Общината?
28-02-2014 - 19:10:11
Имотът ми (бивш земеделски имот, впоследствие с променено предназначение, понастоящем УПИ) граничи с общински селскостопански път (другите три граници са с частни имоти) За да се свърже имотът с първокласен републикански път (РП) трябва да се пресече този общински път (ОП). За целта проектирах и получих строително разрешение за пътна връзка за своя сметка. Но проекта и строителното разрешение са на името на Общината.

Освен това Общината ме принуди да подпиша декларация, че няма да предявявам искания към Общината по отношение изграждането на пътна връзка за достъп до притежавания от мен имот.

Въпросът ми е: Задължена ли е Общината да осигури достъп до имотите на гражданите, в т.ч. и чрез проектиране и изграждането на пътни връзки за своя сметка и кои са нормативните основания за това й задължение - ЗУТ, ЗМСМА и др.

И отказът от право (тази декларация) не е ли недействителен?

Благодаря предварително на отзовалите се.
Re: Задължение на Общината?
06-03-2014 - 14:02:10
Задължена ли е Общината да осигури достъп до имотите на гражданите, в т.ч. и чрез проектиране и изграждането на пътни връзки за своя сметка и кои са нормативните основания за това й задължение - ЗУТ, ЗМСМА и др.
----------------
Да,задължена е.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход