Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

сила на клаузите в предварителния договор след сключване на окончателния

Публикувано от bubinko1 
Добър ден,въпросът ми е каква стойност имат клаузите в предварителния договор след сключване на окончателния при покупко-продажба на недвижим имот.И какво следва от частичното неизпълнение на една от тях(неналичие на канализация при декларирано наличие в предварителния договор).И какви могат да бъдат последиците за двете страни при евентуално съдебно дело(разваляне на окончателния договор).Благодаря предварително.
Предварителния договор адвокат ли го е съставил или е готов формуляр от АНИ ? Там е заровено кучето ! Ако си купил имота, трудна работа.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2013-06-07 14:51 от briko.
хапнал си дръвцето да не си спал като си купувал
Предварителния договор е договор като всеки друг, в него има срокове, неустойки и т.н. , всички спорове между страните се отнасят към съда, а тези глупости -"Предварителния договор адвокат ли го е съставил или е готов формуляр от АНИ ? Там е заровено кучето ! " може да сътвори само злобчо,който не знае, че договорите на АНИ са съставени от юристи, че са проверени и изчистени през годините и по тях няма какво да се добави или измисли.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2013-06-10 08:41 от spgufi.
Не съм "злобчо", Вие може да сте перфектен в своята професия, но пред мен адвокат на брокер написа предварителен договор в който фигурираше само единия собственик на имота, защото другия бил в затвора. Според брокера за предварителен договор "това не било проблем". Обаче хонорара на брокера и капарото трябваше да бъде платено, за това поисках нот. заверка и какво мислите, че стана нотариуса отказа да подпише докато не се яви другия собственик или пълномощник. Идеята е следната- Предв. договор гарантира, че сделката ще се случи в бъдеще, но ако не е написан както трябва и поради ред причини не се случи, купувача изгаря с капарото и хонорара.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2013-06-10 09:43 от briko.
Това,че се е случила такава случка с тебе и някакъв адвокат или брокер не е бил в час, не значи да обобщаваш, нали ? Виж пак какво си написал, това не е ли плюене по АНИ -тата по принцип ? Колкото до изгарянето на купувача, той може да изгори само по две причини - ако продавача е некоректен, или ако той се откаже, къде е вината на някой друг в договор ,подписан между купувач и продавач ?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2013-06-10 14:16 от spgufi.
" Вие може да сте перфектен в своята професия..................." Не сте прав. Аз съм попаднал на некоректен брокер и адвокат, не плюя на ляво и дясно.
Успех !
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход