Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Законен ли е "закона" , когато не се спазва от Областния съвет и Столичния Инспекторат и Общинска полиция ?

Публикувано от 0001 
Законен ли е "закона" , когато не се спазва от Областния съвет и Столичния Инспекторат и Общинска полиция ?

Ето ви пример , когато инстанции, длъжни да спазват законите , правят точно обратното и то с години . В Столична Община , при Областния общински съвет и в Столичен инспекторат има юристи , получаващи заплата . В Общинската полиция в София също следва да има юридически грамотни лица , които да спазват коституцията и законите .Но не е така . И какво да правим ?
Моля за съдействие , тези факти за нарушаване законите и правата на гражданите в София и страната , да придобият гластност , да бъдат санкционирани от прокуратурата /макар че гарван гарвану око не вади / Не е редно Общинска полиция да участвува активно в изнудването и подвеждането на невинни граждани , тяхното глобяване за заплати на чиновници и полицаи :

ДО Областния Управител на
Област София
ул. „Алабин” № 22

КОПИЕ: Вестник „ТЕЛЕГРАФ” на вниманието на Главния Редактор

С И Г Н А Л

от Любомир Димитров Мулетаров,
ЕГН ххххххххх ; София 1309; Зона Б 18; бл. 1; вх. А; GSM – 0888710202


ОТНОСНО: Незаконосъобразни АУАН от „Столичен инспекторат” за три милиона лева


Всеки ден стотици общински инспектори "тръгват на лов", за нищо неподозиращи граждани , съставяйки им Актове за административни нарушения. Инспекторите нямат право и законно основание да съставят тези актове . АУАН /актовете/, са нищожни, съставени не по закон , а по НАРЕДБИ НА ОБЩИНИТЕ -подзаконови нормативни документи - неподкрепени от закон .
Задължения и права на граждани , са формулирани в КОНСТИТУЦИЯТА законите . Такива задължения не могат да бъдат създавани с други подзаконови актове и наредби на общините.
Нарушен е конституционния принцип : „Всичко което не е изрично забранено от закона , е разрешено”.
"СТОЛИЧНИЯ ИНСПЕКТОРАТ" София е събрал 3 милиона лева за година, без наличието на закон за рекламната дейност , а по наредби , които нямат законова тежест .

Ежедневно инспектори преследват и сакционират възрастни хора по пазарите, продаващи собствената си селскостопанска продукция . В нарушение на Закона за административни нарушения и наказания им съставят актове , въпреки изричния запис в този Закон :
Чл. 2.(1) Деянията, които съставляват административни нарушения, и
съответните за тях наказания, се определят със закон или указ.

Столичния инспекторат изнася и публикува , за събрани от глоби в размер на три милиона лева , без законно основание и без инспекторите да имат право на това .
Рекламата не е криминално деяние, преследвано от закона .

Производството и реализацияна на продукти не е криминално деяние .

Криминално деяние е, инспектори да глобяват граждани , без правни и законни основания .

По определение , "Глоба е парично обезщетение, изплащано като наказание обикновено на правителствена организация при извършване на незначително престъпление или друго нарушение на закона."
ГЛОБАТА се налага при нарушение на Закон , а не при нарушение на Наредби , по несъществуващи закони .
Глобите са пример , как общинските инспектори и чиновници, определят КОЕ Е ЗАКОННО И КОЕ НЕЗАКОННО и съставят нищожни по основание актове , без да имат правна квалификация за това .

По правилник , СТОЛИЧНИЯ ИНСПЕКТОРАТ , е второразряден разпределител на средства на общината . Същият обаче ,е ПЪРВОСТЕПЕНЕН ИЗТОЧНИК НА ДОХОДИ ОТ "ГЛОБИ" , от които се издържа инспектората .
Чл. 2 на този правилник гласи :
"чл. 2 (1) Столичен инспекторат, наричан по-нататък "Инспектората", е звено на общинска бюджетна издръжка при Столична община, второстепенен разпоредител с бюджетни средства."

Няма закон упълномощаващ инспектората да извършва такава дейност , но ето чяст от заглавията на публикациите :
- " Иво Пенев от Столичния инспекторат: Глоби до 50 000 лева за незаконна реклама в София "

- "3 млн. лв. от глоби за незаконни реклами"

-"В София демонтират незаконни рекламни табели "

-" 350 незаконни рекламни пана в Софийско" .

Освен че няма "ЗАКОН ЗА РЕКЛАМАТА" , няма и законово определение за думата "реклама" .Това не е всичко :
- "40 незаконни сергии за месец прибира Столичната община "

Няма законов текст и "ЗАКОН ЗА СЕРГИИТЕ" , определящ кои сергии са законни и кои не ?

Излиза , че сергиите , за които общината събира рекет са "ЗАКОННИ" - в противен случай - не .
Излиза че рекламите , за които общините събират пари , са законни - другите не ?
Тези действия на общинарите , са подкрепени и от полицията , въпреки абсурдната си правна необоснованост :

"Полицията и Столичен инспекторат срещу 2 незаконно монтирани Стоп Паркинг колчета на тротоара "

Дали има "ЗАКОН ЗА КОЛЧЕТА НА ТРОТОАРА" , не е важно , важното е да има глоби , важното е да се пълни бюджета на ОБЩИНАТА .

Обърнах се писмено към г-жа ВЕСКА ГЕОРГИЕВА - директор на Инспектората, но тя не ми отговаря .
Същото става и с ТЕРЕЗА ДЕСКОВА - Главен Юрисконсулт на Инспектората .
"ГЛОБАТА" се налага при нарушение на Закона, а не при нарушение на наредби в София или страната .
Това обаче е тайна, за санкционираните граждани и тези , на които получават заплата от тези глоби .
Господин Областен Управител , Сигнализирам Ви за наличието на организирана група лица , които в рамките на служебните си задължения , злоупотребяват и съставят незаконосъобразни и нищожни АКТОВЕ за административни нарушения. Това се прави с цел - осигуряване на лични и общински доходи .

Тези нищожни АУАНН - /актове / нарушават законните права и ощетяват хиляди граждани годишно . Освен това , същите /поради нищожност по основание / , са документи съдържащи невярни обстоятелства и факти , по чл. 311 от НК:

Чл. 311. (1) Длъжностно лице, което в кръга на службата си състави официален документ, в който удостовери неверни обстоятелства или изявления, с цел да бъде използуван тоя документ като доказателство за тия обстоятелства или изявления, се наказва с лишаване от свобода до пет години, като съдът може да постанови и лишаване от право по чл. 37, ал. 1, точка 6 .


Актовете са съставени от длъжностни лица , често с помощта на ПОЛИЦИЯТА , без инспукторите и полицаите да са упълномощени по закон , да извършват такава дейност . Цитирам по ЗАНН - /Закон за административни нарушения и наказания /:

" Чл. 37.(1) Актове могат да съставят длъжностните лица:
а) посочени изрично в съответните нормативни актове;
б) (изм. - ДВ, бр. 59 от 1992 г.) определени от ръководителите на ведомствата, организациите, областните управители и кметовете на общините, на които е възложено приложението или контрола по приложението на съответните нормативи "

Инспекторите от общините в София и страната Полицаите , не са и не могат да бъдат упълномощавани , да съставят актове извън законите на тази страна .



Господин / Госпожо Главен Редактор,

Бих желал , след като се убедите лично във верността на изнесеното, да сезирате като медия компетентните органи , че неупълномощени по Закона служители , създават АУАНН с невярно и нищожно съдържание , с цел – да получават заплати и пълнят бюджета на общината .
Господин Областен Управител ,
Моля да използувате правомощията си по Конституция и да спрете действията на тези наредби и съставянето на АУАН по тях , защото създават задължения на гражданите на София, които не са упоменати в закона .
Надявам се да изпълните правомощията си .


София, 02.06. 2011 г. Любомир Мулетаров:
Има ли отговор на настоящото писмо?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход