Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

проблеми с алуминиева дограма на панел

Публикувано от svetla 
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
17-03-2006 - 12:47:26
Такъв е ефекта - голяма разлика в температурите в стаята. Това съм го виждал - отоплително тяло на срещуположната стенаsmiling smiley Изобщо неприятно става за обитаване.
Дончо
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
17-03-2006 - 13:43:41
Здравейте,

без да бъде премахната причината за проблема, санирането е безсмислено.

Причината най-често е лоша термоизолация и липса на вентилация. При старите

прозорци вентилацията се осигуряваше от самосебе си, понеже не бяха добре

уплътнени. При нова дограма трябва да топлите и да проветрявате.

Поздрави: Дончо
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
17-03-2006 - 15:53:59
Ако обяснението е, че се цели да се направи някаква топлинна завеса, каквито си спомнам на входа на ЦУМ, мога да го приема на доверие.
Иначе нещо ме дразни, защото край прозореца, където е най топло (щото там е източника) по не точна статистика пресарвам около 0,5 min/ден. smiling smiley
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
17-03-2006 - 15:56:06
Ами може и това да е обяснението - завесата. Но поределено ако не го сложиш там става дискомфортн ов помещенито
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
17-03-2006 - 16:10:49
Аз се питам дали това не е остаряло схващане покрай възможностите на старите дограми (пък тя и темата е за дограма).
Камини, огнища и прочее древни отоплители май са изключително на противоположната стена. Само за по-дълъг комин ли е тая работа?
Приемам, че обдухването на прозореца с най-топлия въздух е някакво решение на "проблама конденз". Чувал съм, че при топли стени "субективно комфортната " температура в помещението пада с няколко градуса.
Ама като енергийна постановка на нещата нещо ме смущава. Що не са го открили прадедите?
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
17-03-2006 - 16:51:03
Не е - повярвай ми. Не ти говоря за сметки - на място съм го виждал изпълнено, защото човекът си е решил, че му е по-удобно и има големи проблеми.
Скоро си купих обезвлажнител. Консумацията му на ток е супер ниска,а за 6х събира 2л вода в помещение 20м2. Оттогава не наблюдавам нито мухъл , нито влага по прозорците.Препоръчвам го силно, цената на уреда не бе висока - около 250лв
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
19-03-2006 - 11:10:01
Браво. Аз откога пиша, че това е едно много добро решение, защото отстраняваш причината за мухълаsmiling smiley
Абе хорица.Слагайте си новите дограмици спокойно.Не пестете и кинтите за целия ремонт около прозорците.Монтажа на прозорците по закон се извършва с хидроизолация по цялата периферия на прозореца,само дето никой не го прави.Аргона вътре в пакета е яка гъзарийка и има много добър ефект за топлоизолацията говоря само дето е за около година,две,щото се изнизва тихомълком.Молекулите са му тъй дребни че се изнизва през междомулекулните разстояния на "силикона"който запечатва стъклопакета.А и на всичкото отгоре ако ти кажа че в джоба ми има шепа аргон е лесно да разбереш че те лъжа,ама ако ти кажа че съм затворил прословутия газ в пакета на дограмата ти ... просто трябва да ми повярваш и толкова .
Според мен проблема с конденза е проблем на жилището,а не на дограмата.Полагайте усилия да я изкарате от дома си,ако е толкова висока влажността,че да кондензира по дограмата и прозореца,мисля че е вредна за организма.За стъклото-3мм стъкло последно съм използвал за една витринка 20 на 20 см.По-малко от 4мм стъкло не става за прозорци според мен.Шумоизолация ли казахте.Предлагат хората троен стъклопакет.Демек правят го от три стъкла.Има и друг начин ама е по-слаб-продава се триплекс.Това е стъклото,дето като се счупи става на паяжина и не пада от рамкара,в която е монтирано.Още се казва и ламинирано стъкло.Вкарайте триплекс като едно от стъклата в стъклопакета и шумоизолацията се повишава.
Още нещо.
Много е ВАЖНО!
Погледнете дали на дограмата отвън по долния хоризонтал имате отвори,ако ще и да са само дупки 5,6,8 мм няма значение.Вътре в профила има кондензна влага,която има за цел да ви скъса нервите.Ако тези отвори ги няма-тя ще има успех и ще ви извади и от маса кинти.Тогава водата от конденза влиза през ъгловите сглобки на алуминия а на PVC-то все успява откъде да се внедри в дома ви на стената и да граняса там.
Аз лично предпочитам голяма фирма да ми направи дограмата,ама не тия с милионите реклами по вестници,билборди радиа и други такива.
ХОРАААААА,ПРОВЕТРЯВАЙТЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!! Това е спасението!
Успех на всички и не си вземайте дограма без термомост,освен ако не смятате да отглеждате рибки под прозореца си.
Хайде чао!
Пропуснах да кажа че тези неща дето изпонаписах тука са по мое мнение.Не ангажирам никой с тях.Ако искате се съобразявайте.ЧАО!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход