Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Система за проветряване!

Публикувано от marinkata 
Система за проветряване!
21-08-2007 - 15:56:02
Здравейте, попаднах на този форум и тъй като имам време ....нали вече приключих с ремонта , реших да споделя нещо. Попрочетох нещо за прозорците тук, много се пише май, ама нали на всички ни е проблем с тези прогнили стари джамове.....Много ме плашиха с този конденз, мухъл и такива работи, а нали имам и малко дете, та затова хич не се зарадвах на картинката в дома на моята приятелка, стената беше цялата плесенясала, а уж нова дограма , изолация и т.н.....Та затова се уплаших , нали алергии се развиват от този мухъл, иначе пари се дават.....Тази зима изкарах след ремонт и понеже имам много цветя в стаите, реших че напролет пак ще правя ремонт....но не стана така....Миналата година, есента , смених дограмата, красив профил, стабилен изглежда, Тисен, но не това беше важното. Фирмата ме посъветва да сложа едно нещо, викат му Аеромат, вгражда се някакси към дограмата и струва пари, но щяло да ми помогне при влагата зимата. Фирмата не ми беше известна дотогава, въпреки че много се рових, докато поръчам, Фенстер май се казваха, но успяха да ме убедят да си сложа в хола такъв Аеромат, да пробвам първо в едната стая. Така и направих....много бях скептична, ама ...се реших и слава богу, никакъв конденз нямаше, може би на това се дължи...Сега добавих и на двете спални, пък ще видим какво ще стане тази зима! Та реших да споделя с вас, защото никъде не бях срещнала информация за този Аеромат, въпреки че много четох.....Дано помогна на някого с информацията. Успех на всички с ремонтите!
Re: Система за проветряване!
21-08-2007 - 16:07:39
Нямам такива системи и нямам никакъв проблем с влага и конденз, а инче съм чувал за системите за вентилация на дограмата. Дори нямам познати с конденз, а почти всички са с нова дограма. В къщи е алуминиева, в офиса е пластмасова и вече две зими няма проблем. Не ми е ясно каква е тази дограма дето ще прави конденз, при това имало и топлоизолация. Единствено може, ако сградата е нова и не е изсъхнала. Сега нали се строи бързо и няма време строителната влага да излезе. При стари сгради обаче няма проблеми с конденза.
Re: Система за проветряване!
21-08-2007 - 16:26:16
Не е така, тази влага се получава отвътре....а не отвън наътре.....ако не се проветрява и не се изсушава въздуха в стаята ......нищо не те спасява, чукни на дърво , че не ти си е случвало....в офиса сигурно имате климатици.....а вкъщи просто нямаш влага.....я нека жена ти нареди 10 огромни саксии в стаята, където си запечатал с дограма и изолация.....да опънеш да сушиш дрешките на детето....и да те видим нямаш ли тогава конденз, то не идва от дограмата или стените, а от тропика, който сам си направил вкъщи.....а и като се пести парното.....
Re: Система за проветряване!
22-08-2007 - 17:39:29
Маринка,
Я, ако може една снимчица на изделието да видим, че Гугъл обажда различни картинки, а текстовете край тях са под всякаква критика. Впечатляващо е, че при тежките условия при теб има ефект.
Re: Система за проветряване!
22-08-2007 - 20:45:19
Любо, здравей !
И аз съм доста любопитен да видя за какво става дума.
От обясненията до тук клоня към нещо, което може да наречем условно Вентилационна клапа. Знам ли ??
Такова нещо аз още не съм виждал на произведена у нас дограма, но и не съм се потапял практически и дълбоко в тази тема.
Re: Система за проветряване!
23-08-2007 - 12:18:28
Здравейте
ами ще трябва да потърся договора........с фирмата.
Понеже беше миналата година, когато поставяхме дограмата, но мисля че фирмата се казваше Фенстер, малка фирма....тогава ми направи впечетление сайтът им, там мисля че имаше доста писано за проветряването .Системата се нарича Аеромат, само това си спомням със сигурност.....поровете се в интернет, мисля че фирмата още съществува....
Re: Система за проветряване!
23-08-2007 - 15:38:21
marinkata, в къщи имаме над 95 саксии с цветя - изобщо джунгла. Детски дрешки не сушим, но цветя колкото щеш и няма проблеми. Не съм против тези системи, но ако апартамента е стар няма проблем. Пак твърдя, че основно конденз се получава от строителна влага при нови апартаменти или ако си правил мокри процеси - нови мазилки или замазки. Ако нямаш топлоизолация, а смениш дограмата също може да стане - студени стени, топла дограма=конденз. Кажи колко струват тези системи. Ако не оскъпяват много О.К.
tio
Re: Система за проветряване!
23-08-2007 - 17:18:27
Zdraveite na vsi4ki!Sistermata mozete da vidite v saita na firma Pfenster www.rrpfenster.bg
Minalata godina poiskah oferta ot firmata ,no taka i ne mi odgovoriha ot tam si napravih zaklu4enie, 4e ne sa seriozni i pove4e ne sam im pisala.
Re: Система за проветряване!
24-08-2007 - 15:15:40
Конденза се получава на студени тени /повърхности/, като зависи от температурата на въздуха в стаята, относителната влажност и температурата на стената. Цветя, пране, готвене и т.н. повишанат относителната влажност, което пък повишава температурата на оросяване /кондензация/. Основния проблем е намаляването на влажността, което се постига с гореспоменатите аеромати, но има и други устройства, които улавят влагата във въздуха. Погледнете си управленията на климатиците и може да откриете функция DRY например. Ами ползвайте я! Защо да давате допълнителни пари ако вече я имате.
Конденз и мухъл при изолация нещо не ми се връзва. Изолацията трябва да е правена от пълни идиоти и да са формирали солидни термомостове при изграждането й. Само това е обяснението. Или пък да е сложен 2-3 см ЕПС, което не е никаква изолация.
Re: Система за проветряване!
24-08-2007 - 15:25:16


В добавка към предишния ми пост. Не открих нищо за тези аеромати, но само съм чувал за подобни системи. Всяка система за вентилация повишава загубите за отопление.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход