Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Искам да си построя басейн

Публикувано от gogopi4 
Искам да си построя басейн
13-03-2007 - 15:03:53
Искам да си построя басейн около 40кв.м. и около 60кубика. Някой може ли да ми даде идея за някакъв по-евтин вариант. Всъщност как мога да мина най-тънко. smiling smiley
Re: Искам да си построя басейн
13-03-2007 - 15:28:13
Аз бая рових покрай басейните докато се откажа.... Ако е външен си приготви най-малко 10000 евро, това е минимума на минимума, общо взето изкоп, бетон, желязо, изолации, комуникации, проект и техническото изпълнение от кадърни хора, защото там ако не се отлее свястно ще ти излезе по-евтино да го зариеш и да отлееш нов, отколкото да го разбиваш и правиш наново - няма гаранция че пак няма да спука....
Има много неща писани за това как се прави, ако ти се чете и връзваш руски виж на www.iwd.ru там е обяснено подробно. На български не съм срещал такива технически подробности.
Самото оборудване също е скъпо, като аз се отказах главно защото реших, че не си струва да чистя басейн всяка седмица. А се налага.
Зимата го изпразваш и зазимяваш. Покрива се, само покривалото може да струва над 1000 лв.
Но - ако си се навил - има фирми в София, които са специализирани. Мини, разпитай, ще ти дадат оферти. Може и да ти докарат съда, само да го вкопаеш, така е по-тънко, отколкото да го лееш и обличаш.
Най-евтини са тези, които са върху поляната, влизаш в тях със стълбичка. Но не изкарват много.
Другата седмица се разходи по Стройкото - там ще имаш избор.
Успех!
Re: Искам да си построя басейн
13-03-2007 - 18:21:05
*



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-02-28 13:46 от Naskata.
Re: Искам да си построя басейн
13-03-2007 - 20:54:56
zdravei
izkop,kofraj,armirovka,beton,trud tuka cenata e iasna
cenata zna4itelno se promenia v izbor na pre4itstva6tata cirkulira6tat aparatura
tova vliae i na cenata na stroeja pri nalivane na betona ednite se praviat po nai obiknoven na4in s niakolko magistralni trabi i sifoni
a drugi 6ahti, vdalbani kanali po brega otdelni 6ahti za otdelni ne6ta kato hvanem za podrajka na ph do .........
taka 4e tova e kato obzavejdane na apartament moje i za 10 hiledi moje i za 100 000.
uspeh.....













Re: Искам да си построя басейн
15-03-2007 - 07:04:24

Миналата година цените започваха от 250 лв за кубик без никакви екстри. За тази немога да ти кажа.
Успех и пиши като го завършиш.

Поздрави
Иво
Re: Искам да си построя басейн
13-04-2007 - 19:53:56
Някой може ли да каже нещо за


Филтрация
Оборудването за филтрация на водата в басейна е на френската фирма “Jean Desjoyaux“. При тази система не се налага изграждане на инсталационен коридор, както и техническо помещение за поместване на филтри и помпи. Не се изгражда и тръбна разводка около коритото на басейна.
Филтърната система е комплексно съоръжение, което се монтира на борда на басейна на предварително определено място. Съдържа в себе си: филтъри, помпа, подводен прожектор,трансформатор,система за хидро и точков масаж, автоматика и дефектнотокова защита.
Чрез системите “Jean Desjoyaux “ се осигурява отлична филтрация на водата и се избягват т.нар. “мъртви зони”. Филтърният елемент ползва по-малко химикали в ежедневната експлоатация и е “практически вечен” – след замърсяване се промива и монтира отново.
Системите, фабрично са пригодени за обеззаразяване с хлорни таблетки.
Re: Искам да си построя басейн
28-04-2007 - 06:28:56
Ето и още прясна информация взета точно преди седмца.
Както по нагоре споменах миналата година цените започваха грубо от 250лв на кубик и затова се разколебах тогава. Сега съжалявам но вече е късно. Тази година след поредния семееен съвет пак хукнахме да събираме оферти. Различното бе че миналата година получих оферта от фирма която включваше всичко от изкопа до полагането на съоръженията а тази са поотделно. А и цените са коренно различни.
Та значи. Размерите са 9:5:1.65. Става въпрос за реланите вътрешни размери на басейна. Филтрация чрез скимери и подводно советление като облицовката е от обикновените стъклокерамики. Никакви други екстри. В офертата влиза хидроизолацията; облицовката плюс стълбите, полагането на тръбите и филтрите с помпата и препарати за един сезон.Цената до тук е 12000лв.Което според мен е приемливо. Фирмата ми се стори супер коректна и ако реша да правя някога басейн то задължително ще е с тях. Може да прозвучи като реклама но евала на хората очаровани сме.
Проблема е в изкопа. На терена неможе да влезе машина за да направи изкопа. Офертата която получих от майстор (не строителна фирма) бе 8000лв само за работа (не спомена дали е с ДДС или без ). Което включва изкоп на ръка изкарването на пръстта (без извозвнето за него трябва да се погрижа отделно) армиране и кофриране както и отливането което както се досещате трябва да е с помпа. Значи към тези сметки не съм сложил цената на арматурата; готовия бетон и превоза му както и бетонпомпата която трябва да "поканя" на обекта. Просто не съм ги изчислил още. Със сигурност ще има и непредвидени разходи за които не съм мислил и не съм се сблъсквал още.

Омувам върху варианти да бутна част от оградата за да вкарам машини за изкопа а после да възстановя оградата. Със сигурност ще спестя някой лев от ръчното копаене по този начин.

Но както изглежда засега май ще се разминем с басейна както миналата година но догодина пак ще пиша:-) :-) :-)...

Хайде със здраве и успех.

ПС: Пропуснах да спомена че местонахождението е Пловдив.

Поздрави
Иво
Re: Искам да си построя басейн
30-04-2007 - 16:38:55
Здравей Иво.Би ли ми пратил координатите на тази фирма.
Благодаря превдварително.
Re: Искам да си построя басейн
03-05-2007 - 08:30:50
Здравей gogopi4,

Пуснал съм ти координатите на лични.

Поздрави
Иво
Re: Искам да си построя басейн
10-05-2007 - 09:20:57
здравей иво,

ще може ли аз да попитам за кординатите на фирмата защото от няколко месеца и вкъщи дискутирахме проблема с наличието на басеин и трябва да ходя да поразпитам и огледам ....

освен тях и нола7 други фирми ходи ли ?
мерси предварително smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход