Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

зидария с тухли Wienerberger

Публикувано от rado 
зидария с тухли Wienerberger
15-01-2007 - 09:30:20
С изненада установих, че моите строители са "импровизирали" ПАК. Налепили са тухлите винербергер с теракол вместо с вар. Те са преградни 10см и ме притеснява, че се е получила голяма бутафория. Тези тухли се зидат откъм дупките moody smiley Някой има ли идея дали може така, защото на сайта им четох че се зидат с вар, нищо не пишеше за теракол.
Re: зидария с тухли Wienerberger
15-01-2007 - 11:04:54
Не се притеснявай, Винербергер се зида с лепило по технологична карта, за да приляга плътно, може и с разтвор, там в табличката на сайта им дават подробности...
Как им е дошло на ума да зидат с теракол, вероятно ги е било страх че ще пада в дупките... Моят майстор глед, чете, гледа чете и накрая каза - абе мани тия работи... И аз помислих и ги манах, реших, че 40век е прав в дългите разсъждения в постинга по тоя повод тогава (май тухли беше темата - виж назад), че при новите материали плащаш 50% от парите си за да се чеше майстора и да импровисира. Реших да наблегна на изолацията, а тухлата да я оставя българска четворка - Драговищица.
Ако за нещо съжалявам, то е, че не настоях да изнеса външните стени с 4-5 см пред колоните - така тосле лепиш на бетона ХПС и вече изцяло отгоре заедно със стената обличаш с вата или стереопор - предвидената изолация. Аргумента на майстора ми по този повод тогава беше, че отвътре ше се получи двойно ръбче и какво ще го правя... Приех го, но като се замисля сега, все щях да го реша, а ефекта при това допълнително обличане на колоните и бетоновите елементи е очеваден.
Re: зидария с тухли Wienerberger
15-01-2007 - 12:02:07
Истината е, че моят майстор се кълнеше, че "в Германия само с такива сме зидали" ... Просто ще я подложим на тест тая стена и ако падне не знам как ще се разправяме... Изрично се разбрахме за вар, отивам, те ги нашляпали с теракол, по-точно някакво лепило за керамични тухли, което ползваха за външната зидария - тя ми е с гръцки тухли... Специално гръцките много здраво са хванали, защото тези, които потрошиха с махането на кофража се счупиха, но не се отлепиха, но те не се зидат откъм дупките ... :ami:
Re: зидария с тухли Wienerberger
15-01-2007 - 12:06:37
НЕ съжалявай. По-добре направи по-дебела изолация изцяло. Иначе наистина щеше да се чудиш как да запълваш чупките при колоните.
Re: зидария с тухли Wienerberger
16-01-2007 - 00:18:53
Аз също скоро зидах с Винербергер 10 см вътрешни стени. Наистина се зидат с варов разтвор, като се навлажняват предварително. Но мисля, че няма да имате проблеми...Особено ако над стените има греди. Винербергера е як. Дано съм права...smiling smiley
Re: зидария с тухли Wienerberger
16-01-2007 - 10:45:52
Всъщтност проблем ли е ако не се навлажнят тухлите? Споменах, че съм го чел на сайта на винербергер пред техническия на моя строеж, той първо се учуди после каза че сега времето било такова, че нямало нужда от мокрене.. Става дума за външни 25см тухли и за вътрешни 10см.
Иначе ги зидат с нещо бяло.. мислех че е хоросан, ама може и да е вар. Изглежда здраво като изсъхне.

И аз се надявам да е здрав като тухла.. въпреки че има доста счупени ъгълчета още в палетите.
Re: зидария с тухли Wienerberger
16-01-2007 - 13:15:05
Не си виждал гръцките тухли да видиш какво значи чуплива... Винербергера е светлинни години напред. Не само това ами са и идеално равни и еднакви.
Тествахме стената, здраво са се хванали с това лепило, изобщо не съжалявам, че ги избрах.
Re: зидария с тухли Wienerberger
16-01-2007 - 14:48:11
Не че оспорвам качествата на Винербергера, но по неволя зидам с Драговищица, нямам забележки, не знам другите български как са, но счупени няма...
ej
Re: зидария с тухли Wienerberger
16-01-2007 - 15:34:29
Здравейте, предстои ми започване на строеж на къща и съм пред дилема с избора на тухли. Вече няколко познати ми препоръчват Wienerberger, но все още не съм убеден в предимствата им, дали наистина си заслужава разликата в цената. Ако някой е строил с такива тухли, нека сподели малко опит.
Също така ме интересува тухлите от Драговищица къде могат да се видят?

Благодаря предварително smiling smiley
Re: зидария с тухли Wienerberger
16-01-2007 - 20:09:25
rodnite tuhli kiremidi ciment i armatura sa nesporimi dobri!!!!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход