Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Външна топлоизолация

Публикувано от smok 
Re: Външна топлоизолация
18-11-2005 - 16:50:54
Желаем, разбира се, нали затова ни плащат ;)
Второ предложение: дай един мейл-адрес на office@isover.bg и ще получиш всички данни които те интересуват.
Re: Външна топлоизолация
21-11-2005 - 12:31:27
За да се предпочете някой материал за изолация предлагам да посетиш www.rockwool.bg , като дървената конструкция действително е добър избор за строително решение, с 20 см. изолация. Действително всеки проект сам за себе си е уникален и имаме нужда от директен контакт с вас за да решим конкретно какво е най добре.Ватите ROCKWOOL
Янко
Re: Външна топлоизолация
21-11-2005 - 14:35:51
Благодаря на Явор Андреев, че се ангажира да ми изпрати информация!

Относно RockWool - г-н Вълов, посетих сайта, но не открих информацията, за която писах по-горе - собено данни като обемна плъност, цена, и подходящи изолации за външна стена на къща с дървена конструкция.

Та точно за това отправих тези въпроси.

Знам, че е най лесно да ме препратите към сайта си, но там, например пише, че
"ROCKWOOL
предлага голямо разнообразие от продукти за покривна изолация, фасадна и подова изолация, пожарозащита и техническа изолация"
...
но нищо за стени за къща с дървена конструкция.

Ако все пак можете да ми дадете такава информация, ще съм щастлив да я получа. ;)
Re: Външна топлоизолация
09-12-2005 - 23:58:10
В такъв случай очаквам вашият мейл адрес за да изпратя нужната информация. Моят мейл : valentin.valov@rockwool.bg
Re: Външна топлоизолация
14-01-2006 - 17:59:09
Привет на всички форумци,

Бих желал и аз да задам моите вапроси след като обиколих всички изказвания включително и от стария форум. Да си призная малко се пообърках.

Предстои ми поставянето на изолатция на нова монолитна къща която е в Пловдив. На 3 етажа е като последните 2 са мезонет използваики и подпокривното пространство.

Реших че задължително ще използвам външна и вътрешна изолация. За вътре съм се спрял на вата +гипс картон. За отвън се чудя фибран или неопор а може би вата но каква? Какви трябва да са дебелините? Минерална или стъклена? А под покрива?

Дограмите още не съм ги поръчал но съм се спрял на алуминий със прекъснат термомост и К-стъкло поради факта че прозорците са много и големи.

Изобщо пазара в БГ е голям и предлагането е голямо но незнам кое ще е по удачния вариант за мен. Попитах приятели вече използващи някои от материялите но отвсякъде получих различни отговори . Един казва фибран, другия че съм бил луд, трети хвали неопор, четвърти ме прати да уча що е то стеропор. А пък веднъж се дават пари а те пък трудно се печелят.

Пропуснах да спомена че смятам преди изолацията да положа хастар 3-5см от външната страна на тухлата.

Бихте ли ме посъветвали накъде да тръгна? Къде мисля правилно и къде греша?

Благодаря ви много предварително.

Поздрави и весел уиикенд
Иво

Re: Външна топлоизолация
15-01-2006 - 10:44:00
най добрият вариянт за външна топлоизолация е с каменна вата - мин 5см...."Фибран" и Неопор са търговски марки ,а не материали - така че най добре се консултирай със специалисти какъв полистирол да използваш - ако си решил да е по евтино
Re: Външна топлоизолация
20-01-2006 - 01:58:08
Най-добро за външна топлоизолация е доказано каменна вата, по възможност от реномирана марка напр. Rockwool, за да няма проблеми след това.
Неопор- това е сив обикновен стиропор, ако си решил с такъв материал ползвай белия стиропор, един и същ материал са, но Неопорът е с доста по-висока цена , необосновано , даже е по скъп от ватите и фибрана. Ако си решил да правиш нещо смислено бих ти препоръчал да не ползваш пластмасови изделия по фасадата
Клиент
Re: Външна топлоизолация
20-01-2006 - 10:21:26
Малко повече информация за Неопор - това е графитен материал на БАСФ, който се купува от производителите на EPS, този сивия който сте виждали е прозводство на гръцката Styrofoam, но се продава в България от фирма Неопор България (името е неправомерно регистрирано) на доста висока цена, още повече че съдържанието на неопор в този продукт е малко, а цената е висока - около 9 лв на м2 за 5 см дебелина. Аустротерм има продукт, който е правен от Неопор, казва се EPS+, който е с много по-добри качества от обикновения EPS като изолация, и най-вече сублимиране. Аз купих такъв от Аустротерм на цена от 6.20 лв на м2 без ДДС за 6!!! см дебелина, защото в ЕС по-ниски дебелини не се произвеждат за външна изолация.
Re: Външна топлоизолация
26-01-2006 - 07:02:43
До Клиент,

Да и аз имам ценова листа на Austrotherm и цените им са приемливи.

Но говориш за Austroterm + а аз срещнах Austrotherm F. Което те препоръчват за фасадна изолация и е EPS. Виж тук

[www.austrotherm.com]

Ти сложи ли го вече и какви са ти впечатленията?
Моля те сподели.

Благодаря ти предварително.


Благодаря и на Г-н Манев и Beerdrinker за изказаните мнения. PVC по фасада никога не съм си и помислял да използвам. Просто не ми допада като материал.
А за Ватите разбира се е най-доброто решение но като си сметна квадратурата по необходимото количество вата което ми е необходимо и като го видя като крайна цена нещо ми пролошава.


Поздрави
Иво
Клиент
Re: Външна топлоизолация
26-01-2006 - 10:05:01
Малка корекция, продукта е EPS F+, ето го и линка


[www.austrotherm.com]

впечатленията са ми отлични за него, и го взех на много хубава цена. Даже ми остана известно количество от него
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход