Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Теч от тераса -права и начини на действие

Публикувано от zaia 
Теч от тераса -права и начини на действие
03-01-2007 - 22:04:34
Здравейте
Става въпрос за следният проблем
Май 2006 се нанесохме в новият си апартамент на 3 етаж.Над нас има 2 тераси на 2 различни апартамента.Терасата която е над спалнята е проблемната.
Още през Юни когато бяха големите дъждове се появиха течове.Тъй като сграда е все още в гаранция фирмата дойде и силиконираха плочките по терасата.Сега преди Коледа 2006 отново протече но този път доста страшно на много нови места .
Отново си измиха ръцете със силикона и това че сега е зима и нищо немогат да направят.От днес теча е още по голям и нервите ми вече неиздържат.След много разправии и заплахи от моя страна се разбрахме да покрият терасата с още един пласт плочки под който да има хидроизолация.
Въпросите ми са следните:
1-Без къртене според мене нещата няма да се оправят да се навивам ли изобщо на тази идея
2-Гипскартона може ли да падне на главите ни след тези непрекъснати течове
3-Какъв е съдебният ред или законов къде да се оплача

Re: Теч от тераса -права и начини на действие
04-01-2007 - 11:07:27


Ч Е С Т И Т А Н О В А Г О Д И Н А !!!

ЗДРАВЕЙТЕ
СЪЖАЛЯВАМ ЗА ВАШИЯ ПРОБЛЕМ !
ДНЕШНОТО СТРОИТЕЛСТВО Е СУПЕР НЕКАЧЕСТВЕНО И МНОГО СКЪПО ТАКА ЧЕ НАЙ- ВАЖНОТО Е ДА НЕ СПИРАТЕ ДА ГИ ТОРМОЗИТЕ ДОКАТО НЕ РЕШАТ ПРОБЛЕМА!
КОГАТО НАД ЧАСТ ОТ СТАИТЕ ИМА ТЕРАСИ ( ТОВА СА ЕТАЖИТЕ НАД КОИТО ЗАПОЧВА ПРИБИРАНЕТО НА СГРАДАТА) ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРЕДИ ОБЛИЦОВКАТА НА ТЕРАСИТЕ СЕ ПОСТАВЯ ИЗОЛАЦИЯ, АКО СА Я ПОСТАВИЛИ И ПАК ТЕЧЕ - БЕЗ РАЗБИВАНЕ НЯМА ДА СЕ РЕШИ ВЪПРОСА. МОЖЕ ВЪРХУ ТОЗИ ТЕРАКОТ ДА СЛОЖАТ ИЗОЛАЦИЯ( СТИОПОР ИЛИ ГИПСКАРТОН ) И СЛЕД ТОВА ДА СЕ НАПРАВИ НОВА ОБЛИЦОВКА.
НАИСТИНА СЕГА ВРЕМЕТО НЕ Е МНОГО ПОДХОДЯЩО !
МНОГО ВАЖНО Е ОТНОШЕНИЕТО НА СЪСЕДИТЕ ВИ ПО ВЪПРОСА. АКО НЕ СА СИ ПОКРИЛИ ТЕРАСИТЕ И СА ОТКРИТИ ВОДАТА МНОГО ЛЕСНО ПРОТИЧА МЕЖДУ ФУГИТЕ. АЗ ЖИВЕЯ В СЪЩИЯ ТИП АПАРТАМЕНТ - НАД ЕДНАТА СПАЛНЯ ИМАМ ТЕРАСА , НАД ДРУГАТА ПОКРИВ. НЯМАМ ПРОБЛЕМ ВЕЧЕ 6 Г. , НО СЪСЕДИТЕ НАД МЕН СА МНОГО КОРЕКТНИ И ОСВЕН ЧЕ ПОКРИХА ТЕРАСАТА , НАПРАВИХА ОЩЕ ЕДНА ХИДРОИЗОЛАЦИЯ ПРЕДИ ПОСТАВЯНЕТО НА ТЕРАКОТА.
АКО МИСЛИТЕ ДА ТЪРСИТЕ ПРАВАТА СИ ПО СЪДЕБЕН РЕД, ТО ПО-ДОБРЕ СИ НАМЕРЕТЕ МАЙСТОРИ И СИ ОТСТРАНЕТЕ ТЕЧА САМИ , ВМЕСТО ДА ПЛАЩАТЕ АДВОКАТСКИ ХОНОРАР И ДА ХОДИТЕ ДО СЪДА ГОДИНИ И НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЩЕ СПЕЧЕЛИТЕ НЕЩО В КРАЯ НА ДЕЛОТО!
НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ , НА ВСЕКИ ПРОБЛЕМ ИМА РЕШЕНИЕ , ВАЖНОТО Е ДА СМЕ ЗДРАВИ!
Re: Теч от тераса -права и начини на действие
04-01-2007 - 12:05:33
Здравейте и ЧНГ и на Вас
Благодаря за отговорът който беше зареден с толкова положителна енергия и ми вдъхна кураж smiling smiley
Съседът над нас неживее още активно тук и затова всеки път трябва да бъде откриван ,което също е много неприятно.
Терасата е покрита с навес той сам го слага не е от фирмата, но навесът е частичен непокрива цялата площ.
Проблемът идва от това че немогат да установят откъде идва течът и всеки път се посочват различни причини които в последствие се оказват грешни.
Първо казаха че е от навеса ,защото течът тръгва от краят на терасат а той не е съвсем до края.Оказа се че не от него.
Послебяха фугите ,но терасата е покрита с гранитогрес реден диагонално а линиите които текат са прави.
След товабеше канала уж спукан но се оказа че и това не е
И реално не се установи нищо ,но не са разбивали а без разбиване няма как да се разбере според мене
Все пак благодаря за насоките.Когато ги попитах има ли горе хидроизолация всеки увърта.Уж имало но друга фирма довършвала и неможели да ги открия.Говорят ми разни врели некипели и това увъртане ме навежда на мисълта че няма.

А да ви попитам какви са шансовете таванът ни да падне понеже съм с малко бебе и много ме е страх от това .Стаята е така разположена че както и да въртим все ще има теч над нас.Дори сега временно сме се пренесли в детската.
Та въпросът ми е да настоявам ли за смяна на тавана.
Re: Теч от тераса -права и начини на действие
04-01-2007 - 17:09:23
Таванът ви няма да падне, но трудно ще успеете да осъдите фирмата. Все пак има чужда намеса - навес. А бе все едно да искаш гаранция, като си отварял телевизора.
Re: Теч от тераса -права и начини на действие
07-01-2007 - 21:03:25
zdraveite nai dobri sa 4e6medjiite v takiva slu4ai i imat dobar opit da otkriat vodata makar i otsraniavaneto na problema nee tiahna rabota te naistina sa dobri znam go ot nekolko kraten opit v razli4ni obekti
izpitano e poviarvaite mi pone 6de vi kaje ot kadee te4a ima si na4ini kato po4nem ot cvetni boi do neznam si kakvi tehniki imat da otkroiat ot kadee idva te4a
Re: Теч от тераса -права и начини на действие
08-01-2007 - 10:03:36
Здравейте
Откритите тераси са си проблем, за съжаление често срещан оцобено с далаверата на строителите да вкарат два-три етажа в покрива. Аз живея в тая далавера и преди 5 години си разкрих покрива на двете нива за да си направя тераси, като махнах дървенията и теголата (битумните керемиди) и от плочата направих изолация която не е мръднала. Какво направих:
Първо - 5 см. Фибран или друг екструдиран пенополиспирол ХПС, със затворена структура. Върху него армирана замазка с наклон към барбаканите на терасата.
Второ - Върху тази замазка 2 пласта битумно фолио 4 мм положено с горелка, до 50 см височина по зида.
Трето - втори пласт замазка с мрежа върху хидроизолацията, не само цимент а лепило за изолация - за да не я повреди, отново армирано с тънка мрежа.
Отгоре жече настилка - аз сложих мозаечни плочи, но фугата трябва да е от пластичен материал, не стандартната или цимент, за да поема разширенията, ние сложихме на Сика, то е като гума и се полага с пистолет.

Това със силикона ми е познато, не върши никаква работа. Трябва ви сериозна изолация, според мен.
Бихте могли да минете и без разбиване, ако направо върху настилката горе залепят битума, но имайте предвид, че така запечатвате и плочата ще съхне към вас, поне до лятото.
Тавана може да ви падне, вероятно не е добре шприцван, но може и да нямате проблеми - напоследък по таваните почти нищо не слагат не е като едно време - няколко сантиметра гипс.
Окаченият таван ви пази донякъде, но скоро гледах наводнен хънтър от квадратните елементи - като мокра тоалетна хартия е, той си е велпапе, по принцип. Конструкцията а кое читаво направена не е опасна да падне.
Но ще берете ядове и добре че с бебето не сте там - влагата е жива болест.
Кураж, успех и си намерете свестно майстори - специализирана фирма за покриви и изолации, не всичкоправещи... Плащате веднъж по-скъпо и забравяте. И да си поемат нещата от-до, с договор, за да няма после - ми то другите не знаем какво са правили...
Re: Теч от тераса -права и начини на действие
01-02-2007 - 15:30:55
Здравейте,
не се плашете нещата ще се отравят!!!
Всичко което казва StefanB е така и за да го направите се нуждаете от:
1.много сериозен разговор със съседа от горе за достъп до мястото с уточняване на точна дата за започване на ремонта / при хубаво време за около 4-5 дни/.
2.много сериозен разговор с фирмата строител за да ви поеме част от разходите/ никога няма да се съгласи на всичките/ тук вече идва на помощ телевизията и заплахи за съд;
3.и не на последно място събиране на пари.
Мога да ви помогна с краен изпълнител с гаранция поне 10 години на ремонта.
Ако ви интересува дайте адрес за връзка.
smiling smiley
Re: Теч от тераса -права и начини на действие
09-12-2007 - 10:56:51
Здравейте отново
Искам да разкажа докъде стигнаха нещата с нашия теч smiling smiley
Значи пролетта дойдоха от фирмата и къртиха окло сифоните ,смениха сифоните фугираха наново и си измиха ръцете.Странното беше че проблем в сифоните нямаше а защо ги смениха така и неразбрах. moody smiley
Дотук добре 6 месеца без проблеми.Сега обаче при последните дъждоме обилни Ноември нов теч същите места същите петна същите процедури :crazy:
Сега сме на фаза силикон отново и чакаме пролетта да видим как щели да къртят уж и всичко наново хидроизолация дрън дрън
Откровенно си мисля че тези хора са абсолютни некъдърници :g:
И със съседа говорих и той е на мненние че нищо пак нимя д асвършат
Питам се не е ли по добре да си търся фирма з ахидроизолация.И ако може да ми препоръчате така от Пловдив от до всичко д асвръши и какви ще с ацените грубо да ми кажете
Терасата е около 30 квадрата
Мерси предварително smiling smiley
Re: Теч от тераса -права и начини на действие
09-12-2007 - 19:13:41
Приверете там [www.hygrooptima.com]
Те не са строители и не извършват строителна дейност но много ще ви помогнат само за консултация.
И аз си имам много голям проблем с моя незавършен обект,заради тях замразихме строежа тоест хидроизолаци.На мокро и влажно време не се извършва хидроизолация.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход