Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Еко къщи до ключ!

Публикувано от cassiopea 
Re: Еко къщи до ключ!
18-12-2006 - 21:39:41
Скоро чета на упаковка със стиропор - не горим . Още от дете знам че той гори и дима му при горене е силно отровен . На майтап поднесах пламък от запалка до едно парче - едва успях да го загася . Не пожелавам на никой да му се подпали изолацията от този материал .
Re: Еко къщи до ключ!
18-12-2006 - 22:21:29
Любо, не знам как да ти отговоря! Уж за В1, ама май е по-важно на практика как стоят нещата, щото при късо и замазките горят. 90% пожароустойчивост според мен означава, че обработеното дърво е по-трудно горимо, а не негоримо. Т.е. ако дървена хижа изгаря за 15 мин., то обработената ще изгори с известно забавяне, да речем 45-60 мин. Естествено има значение за евакуация на хората и по-ценното, обаче аз се съмнявам, че един сертификат може да ми гарантира тези 30 минути. Затова си правя и тестове, нещо като brainiac.
Топло и хидроизолационните материали, с изключение на ватите, малко или много горят. Наистина не знам какво точно се разбира под пожароустойчивост, но според мен тяхната е нула. При това положение твърдението "трудно запалим, не поддържа горенето", всеки път ме усъмнява.
Re: Еко къщи до ключ!
19-12-2006 - 09:18:53
Здравей отново Любо,

не ми харесаха неоправданите нападки на повечето участници тук и за това реших да не се включвам повече. Но що се отнася до твоя въпрос, както казах и по-горе, това свойство на дървото е изключително и естествено поради факта че е покрито с мазилки и гипскартони се губи част от него в това си прав, но само част, гипскартона е хигроскопичен и не затруднява на 100% тази способност на дървото, значи в крайна сметка излиза, че ДА прав си - факта,че има изолации пречи на това свойство, но не го премахва изцяло и за това си позволих да го изтъкна по-горе. Тук трябва да призная е предимството на т.нар. финландски къщи от трупи - при тях това е в пълна сила, но пък те си имат множество недостатъци за сметка на това.
Re: Еко къщи до ключ!
20-12-2006 - 19:00:37
Valnuva me temata i zatova reshih da vzema otnoshenie.Ne mi dopadat napadkite i zaiajdaniata,neka samo da izraziavame nashite mnenia i da uvajavame mnenieto na drugitePredi 2 1/2 dpolovina kupih jivopisno miasto v Gabrovskia balkan sas neveroiatna gledka,reshih da postroia neshto hubavo tam,ne tradicionna postkomunisticheska kashta.Tarsih v i-net primerni modeli,no nishto ne me grabna.Togava otidoh na Stroiko 2000 v NDK,tam firma Ekozid beshe predstvena,pozainteresuvah se i chuh neveroiatni neshta ot firmata za tezi kashti.Biah naistina vpechatlen.Ne sam i predubeden kam tova stroitelstvo.Ot togava zapochnah da obrashtam poveche vnimanie na takiva sgradi(az jiveia vav USA) Napravih i mnogo dopalnitelni prouchvania ,naistina biah vpechatlen ot srokovete i tehnologiite,koito se izpolzvat v stroitelstvoto im.Naloji mi se da prekaram tova liato vav edno malko planinsko gradche blizo do canadskata granica,za moi kasmet se nastanih tochno v takava kashta,a v sasedstvo stroiaha strahotno krasiva i goliama kashta pak po takava tehnologia,naistina se vpechatlih ot skorosta i razchupenata arhitektura.










Zapochnah da obrashtam po-veche vnimanie na kashtite v tova gradche i se okaza che nad 90% sa stroeni po sashtata tehnologia bez znachenie kolko novi ili stari ili kolko skapi ili evtini sa.Kashtata ,koiato vijdate na snimkata se namira na golf igrishte i ivestitora ia prodavashe za $5 mln. clap:
eto i sasednite ,koito izobshto ne sa po-evtini



Do tuk dobre...Kashtata, vkoiato jiviah beshe na 106 god,perfectno poddarjana i dobre izglejdashta,koeto govoriza dalgoletieto na tezi kashti,no vatre vsichko se chivashe ,chuvash kogato niakoi se kachva po vatreshnata stalba( i to dosta se chuvashe)Stenite sa mnogo tanki i chuvash iasno kakvo si govoriat v sasednata staia dori i na gornia etaj.Vodata ot baniata i toaletnata se chuvashe sashto dosta natrapchivo.E tova veche razvali otlichnoto mi vpechatlenie.Ta si kazah ,zashto mi e takava kashta kato niama da se chuvstvam kmfortno i shte chuvam vsichkite vatreshi i vanshni shumove.Tova ne sa chak tolkova drebni neshta ,na koito da ne obarne chovek vnimanie.Da naistina kashtata beshe stara ,ne znam kak e v po-novite ,no ako tehnologiata e podobna.......losho!!!
Vaprosat mi e kam Cassiopea i vsichki koito imat kompetentno mnenie,
ima li podobrenia v novite tehnologii ,moje li da se izbegne tozi shum ivibracii kogato niakoi se kachva po-stalbite?

Shte si pozvolia da napravie dno predlojenie na Cassiopeia i drugite proizvoditeli na sglobiaemi kashti.
Tova stroitelstvo e chujdo na Bulgarina,mislia che cenovata politika e ABSOLUTNO nepravilna.Monolitnoto stroitelstvo izliza dori po-evtino v momenta,kak mislite che shte probiete na pazara i shte se nalojite tazi tehnologia,moje bi shte triabva da stroite po-evtino za da mojete da nakarate poveche horada predpochetat tezi kashti i da se ubediat v kachestvata im.
Uspeh na vsichki i vasela koleda.
PS Ne znam zashto drugite snimki ne mogada gi kacha ako znaete kade gresha ,kajete mi.



Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2006-12-20 19:11 от Jim Cramer.
Re: Еко къщи до ключ!
21-12-2006 - 09:13:21
Точно в къща направена от Екозид живея, много проблеми имам с тях и с направеното от тях. Излъгах се от рекламите им и сега си патя. За шума: звуковия шум е перфектно изолиран благодарение на ватата в стените и пода (10-15 см Акусто на Изовер), нищо не се чува - музика или говор. За съжаление ударния шум се чува и усеща. За него трябват специални връзки на конструкцията, за които разбрах много, много късно. Но засега това е единствения конструктивен недостатък, който съм установил. Проблема ми по-скоро е изпълнението на довършителните работи - направени изключително некадърно и неграмотно (там където разчитах на този строител). И най-важното е че цената на тези къщи тук е страшно надута от българските строители. Моето становище от досегашния ми опит е следното: ДА на дървена къща със стабилна конструкция и качествени материали (но именнно къща, не тип бунгало със сандвич панели например), но НИКОГА НАПРАВЕНА ОТ БЪЛГАРСКИ СТРОИТЕЛ.
Успех.
Re: Еко къщи до ключ!
21-12-2006 - 09:29:48
Здравейте отново,

Както е казал по-горе Р.Велчев - основната звукоизолация се постига на много добро ниво с ватата (два пласта по 5 см в стените, покрива и пода). Що се отнася до ударния звук и вибрациите - наистина става въпрос за крепежни елементи. Не зная другите фирми в българия с какво работят, но аз писах някъде по-горе,че единствено ние в България работим с немски свързващи елементи на фирмата Strong Tie, както и единствено и само винтове и анкери - НЕ ГВОЗДЕИ - всички се сещате,че при тяхното използване се получава скърцане и вибрации. Също така планките на Strong Tie гарантират здравината и якостта на възлите и обират всички вибрации и ги пренасят коректно в носещата конструкция.
Що се отнася до цените - за съжаление в момента за България работим почти само за престиж, не надуваме цените - може и да кажете, че говоря празни приказки, но за това, което получават клиентите, цената, която плащат е повече от задоволителна. Защото както беше коментирано по-горе качествен дървен материял в България се намира много трудно и е доста скъп. Не можем да си позволим да работим с нискокачествени материяли за сметка на цената. Гореспоменатите крепежни елементи, също са съществена част от нея.
Вероятно за една барака с тънки стени и нискокачествена дограма два или три пъти по-ниска цена би била достатъчна, но няма да има същите свойства като нашите къщи, както и ние не бихме се подписали под гаранционни условия за такова нещо. Това е фирмена политика и мисля,че има смисъл в нея, защото в България се строят много видове бараки, които сериозно увреждат имиджа на дървените къщи и на подобни технологии като цяло.
Re: Еко къщи до ключ!
21-12-2006 - 10:06:37
И при винтовете и анкерите се предава ударния шум. Твърдата връзка никъде не изолира ударния шум. Решенията са връзки със специални уплътнения и плаващи подове, изолирани от стените, сложни технологии, които не са по възможностите засега на нито един български строител на сглобяеми къщи.
Re: Еко къщи до ключ!
23-07-2007 - 02:41:50
Идеята за финландска къща от цели трупи (еко къща) много ми допада.Особенно ако е до ключ!Порових в нета и намерих хора,работещи изцяло с финландски матеряли (което спестява доста проблеми...).Това е сайта им: vipdom.bg .Моля за мнението на по-просветените от мен в областа-какво мислите за тази фирма и за тези къщи?Благодаря предварително!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход