Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Колко излиза строежа на къща

Публикувано от RBG 
RBG
Колко излиза строежа на къща
23-11-2006 - 11:14:19
Здравейте,

Тъй като цените на апартаментите много се вдигнаха, обмисляме сериозно дали вместо това да не си построим една семейна къща. Парцела го имаме по семейна линия, близо е до София, с редовен градски транспорт.
Сега се мъча да си направя сметката колко би ми излязло, но тъй като въобще не съм в тази сфера бих желал да се допитам до хора, вече минали по този път.
Бих желал да направя следното: Къща на 2 етажа, 160м2 (по 80 на етаж, без сложни форми, изчистен дизайн), не ми трябват мази или сутерени (освен ако проектанта не каже че трябват за основа, това не знам още). Бих желал да има изолации, добър покрив и да е с горе-долу добро качество.
Звънях по обяви, но там цените варират от 100 до 400 Евро на квадрат, така че въобще не мога да преценя. Не искам да ми го прави фирма, въпреки че бих си спестил много главоболия. Един познат ми каза, че взимат мин 400 Е, но те предполагам работят с мин 100% печалба, а според мен това не е нормално и не бих дал толкова. Тъй като ще имам време другата година, бих могъл и сам да намеря бригада (вашите препоръки в такъв случай са добре дошли), сам да ги зареждам, наглеждам и каквото е необходимо.

Много разчитам на Вашите мнения, препоръки и съвети. Искам да взема възможно най-доброто решение (оптимално съотношение цена-качество), тъй като човек един дом си строи. Моля ако някой е наясно да ми даде инфо колко биха ми стрували материали, труд, административни уреждания и т.н.

Благодаря ви много
Поздрави
Re: Колко излиза строежа на къща
23-11-2006 - 11:21:38
Разрови назад, толкова има изписано, ще го четеш седмица... Ако още имаш после да питаш, ще помагаме.
Аз лично не виждам смисъл да говоря едно и също през месец...
Re: Колко излиза строежа на къща
23-11-2006 - 11:25:36
Разрови се в старите теми на форума и ще намериштговори.
Грубия строеж го смятай от 150 до 200 евро мин. в зависимост от материалите който ще ползваш и от проекта.
При мен конструктора е жкарал йелязо и бетон като за 5 ет кооперация.
Труда ми излиза 25000лв за 270кв. м. РЗП 1 етаж.
или :
40лв кв.м до плоча
20лв кв.м до покрив
30лв кв.м покрив
Материалите отделно.
Но щом имаш парцела не му мисли за около 350 - 400 евро на кв. м. ще влезнеш да живееш и после полека ще си оправиш двора.... 3то..... 5то.
Успех.
Re: Колко излиза строежа на къща
23-11-2006 - 12:28:16
thefog,

това с бункерите май е обща болест..
за 436 квадрата РЗП с 180 квадрата мазе бетона ми е 240 кубика, желязото около 13 тона...
Тъпа гредова конструкция...
Щото не съм бил казал, че искам безгредова, по думите на конструктора.
Според мен, щото във втори курс на ВИАС още не са стигнали до безгредовите, а те шерпите, дето чертаят при него са на тия години, той стои като бей и само акъл дава на 100 проекта едновременно, затова и сме на тоя хал...
Ако има как тая къща да се катурне по склона, ще се търкаля до Руски паметник без да мръдне...
Пълно малоумие...
Re: Колко излиза строежа на къща
23-11-2006 - 13:59:45
Аз строя къща до Ботевград. Два етажа, без мазе, с общо 150кв.м. РЗП. До сега сме изградили първия етаж и плоча отгоре. Оставяни на пролет да направим втория етаж и покрива. Работиха двама майстора и един чирак. До сега ми излезе 10000лева за груб строеж (конструкция и тухлени зидове). Само майсторите взимат 30лв/кв.м. за работа, което е много добре. Ако някой ти поиска по-малко значи неразбира от работата си....Направи си сметка но излиза по-ефтино да строиш къща отколкото апартамент.
Re: Колко излиза строежа на къща
23-11-2006 - 14:07:52
Апартаментите скочиха, но парцелите край София скочиха още повече. Ако не ти се занимава със строежа и поддръжката, продажбата и купуване на апартамент(-и) също са вариант.
Купете си къща на груб строеж
23-11-2006 - 14:14:44
avatar
Според мен най-изгодно е да се инвестира в къща на груб строеж близо до София и да се довърши по собствен вкус. Защото до колкото знам само един хубав покрив ще излезе за къща около 150кв.м около 7-8 000Е най-малко.
Проекта за къща е мисля минимум 3Е на кв.м. Да се разправяш с общини да искаш разрешения, да вадиш документи... Практиката показва, че това откзава много хора.
Има къщи за по около 120-160Е на кв.м на груб строеж с парцели 500-1000Е.
Да се довърши една къща до ключ, която е на груб строеж с квадратура 150кв.м по мои сметки излиза около 15 000Е. С перфектна ПВЦ дограма с троен стъклопакет, маркови интериорни врати, ламиниран паркет предназначен за натоварени помещения. С блиндирана врата, обзавеждане за две помещения, които съчетават баня и тоалетна. Измазване от върте и от вън с изолация и вградена кухня с ел.уреди.

Остава вече отделно обзавеждането. Но това са цени при, които тока и водата са вече вкарани в къщата и узаконени. Сега дограмата, настилките, външната изолация и вътрешните довършителни работи са по цени и качество по мой избор.
Ако някой иска в коридора да има гранит или мрамор или ако иска дъбов паркет ще излезе по-скъпо. Или ако обзавеждането за баня е на Идеал стандарт и т.н.
В цената съм включил и СОТ с монтажа на 8-9 датичка и предплата за 6 месеца напред. Блиндираната врата ще бъде с тристранно заключване и специална брава + още една допълнителна. И всичко това за около 15 000Е + - 1000Е.

Та намирате си къща с парцел 600-1000кв.м с построена на него къща 150-200кв.м според вкуса ви и си я довършвате по собствен вкус. Търсите цена до 150Е на кв.м за къщата. Аз примерно продавам много голяма къща над 300кв.м на груб строеж и цената илиза малко над 100Е за кв.м. Довършването ще излезе скъпо заради голямата квадратура, но инвестицията си заслужава, освен това може да се довърши само единия етаж, а другите след това и т.н. варианти много.

Но ако решите сами да си строите къща дори да е на ваш парцел ще ви бъде много трудно и много скъпо. Ако грубия строеж излезе 200Е на кв.м... сравнете сами и си преценете...ами ако излезе 300Е??? А отделно са проекти, разрешителни, чакане, нерви, пазарене с майстори и т.н. чудесни за свободното време и нерви нещица :} .

Това е моето мнение дано да съм бил полезен.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Колко излиза строежа на къща
23-11-2006 - 15:07:54

Naпълно подкрепям Продавача. Ето вчера ми се мярна една подобна обява, направих си труда да я изровя, на пръв поглед цената е надута поне 100 процента, на грубия строеж НО ако се вземе предвид че само парцела струва минимум 100 евро/кв. то при парцел 700 квадрата (за да останат 600 за двор, както е казано) цената му е 70000 евро. Като се вкара това в цената на квадрат на РЗП-то, излиза че ако днес платите тези пари за тази недостроена сграда, то все едно сте купили парцела пролетта и сте строили до сега, толкова бихте били в разход. Излиза, че собственика е на зор и му трябват пари, просто продава на себестойност. Но имате направен груб строеж, вода, ток и канал.

Ето обявата, съдете сами. Нарочно не я копирах с продавача, да не ме обвини някой в пристрастност...
На сайта, откъдето я взех има и снимки.


140000 EUR
(400 EUR/кв.м)



Местоположение:
град София, Малинова Долина

Данни:
Квадратура: 350
Етаж: 3-ти
Телефон: ДА
Допълнителна информация:
Еднофамилна къща в строеж, в района на Американски колеж, целогодишен достъп и хубава панорама към Витоша. ДВОР:595 кв. м, слънчев, къщата е много добре ситуирана в парцела, като двора е ориентиран на юг. РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ: ПЪРВО НИВО: дневна със светъл кухненски бокс отворени към двор, кабинет, два санитарни възела, котелно помещение, гараж; ВТОРО НИВО: една спалня със собствен санитарен възел, две спални се обслужват от общ санитарен възел, две тераси; МАНСАРДЕН етаж: две големи помещения, килер, санитарен възел, тераса; СЪСТОЯНИЕ: продава се на груб строеж /с възможност за довършване/. ОСОБЕНОСТ: канал. За контакт:

Особености:
В строеж, С гараж, С паркинг
Re: Колко излиза строежа на къща
23-11-2006 - 15:34:04
25 до 30 лева на квадрат труд всичко друго са материали закупени от теб . Сметни си желязото , бетона , тухлите , варта и дурвения кофраж . И колкото излиза сметката , приготви още толкова smiling smiley
Re: Колко излиза строежа на къща
23-11-2006 - 21:00:37
Е аз което не мога да разбера кое е много бетона 240 кубика или желязото 13 тона, което според мен е в нормите, имаш ли противоземетръсни шайби.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход