Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Керемиди

Публикувано от Joto 
Re: Керемиди
14-02-2007 - 16:19:05
Квадратния метър е 14,70 лв. с ДДС . Знам , че при големи количества правят и отстъпки.
teo
Re: Керемиди
14-02-2007 - 17:49:53
Благодаря за инфото.
Между другото разгледах сайта на фирмата и имам две питания. Капаците изглежда се монтират по сух метод, т.е няма замазване. На една от снимките видях, че са зарязани по профила на керемидата. За закрепването им предполагам се ползват пирони, които се коват към гредичката, която влиза в капака.
Самите керемиди също от снимките видях, че се коват. Вероятно поради по-малката си тежест това е необходимо. Така ли е ?
Re: Керемиди
14-02-2007 - 19:12:35
Ami v site nishto ne pishe za ustoichivost na UV. winking smiley A tazi cena e dosta po-visoka ot cenite na vsichki ostanali keremidi. No ima dostatachno hora s izlishni pari. Az v Germania nikade ne sam vidial takiva keremidi na pokriv. Neznam germancite javno izostavat sas stroitelnite tehnologii ili ne razbirat ot dobri materiali. Mejdudrugoto ti kato himik sigurno si chuval kakvo se poluchava s polimerite podlojeni na intenzivno UV luchenie.....stavat na prah winking smiley Ako sa zaroveni v zemiata moje i 200 godini da ne se razpadnat. no po edna ili druga prichina za sega keremidite stoiat na pokriva. Shte mi se da ti vidia pokriva sled 10 godini - kakav cviat li shte e.....i kak li shte izglejda....
A sashto prochetoh v site na vaprosnata firma che ne zadarjat sniag. Vav vsichki pokrivni sistemi ima elementi za snegozadarjane po edna prosta prichina che snega e hubavo da si sedi na pokriva zashtoto se javiava izolator i pomaga za suhranenieto na toplinata v kashtata. No stiga sam lial mozak veche - vseki da pravi tova koeto mu e kef. Chestit praznik na vsichki!
Re: Керемиди
14-02-2007 - 21:36:43
Могат да се закрепят с видийки или с пирончета.При малък наклон и това не е необходимо. А колкото до коментара на Exciter , мога да кажа , че при престоите ми в Америка съм се убедил, че американците не са по-изостанали от германците smiling smiley Бил съм на работа и в двете страни и дълго мога да споря , но ако си заслужава...Направи ми впечатление , че Exciter никъде и за нищо не дава пложително мнение, така че каквото и да кажа резултат няма да има. А и не това е целта ми. Убеден съм , че за моята къща съм избрал възможно наи-доброто на пазара, пък кой каквото иска да казва. Още повече , че полимерите в керемидите са само свързващия , а не основния елемент smiling smiley)
Re: Керемиди
15-02-2007 - 11:18:48
Tuhlata - javno ne si chel vnimatelno. Sorry, ako sam te zasegnal! winking smiley No ako ti pravi vpechatlenie komentiram samo izkazani kraini mnenia s koeto iskam da provokiram tozi, koito gi izkazva da se obosnove. V sluchaia ti se nervish... I se chudia koga nai-nakraia niakoi v toia forum she kaje edna duma za bulgarskite materiali!!!!???? Taka li nikoi ne otkri edno hubavo bulgarsko neshto ta da go spodeli s horata tuk....?????
Re: Керемиди
15-02-2007 - 11:34:36
Exciter, Bramak си е български отвсякъде... Хайде, побългарен. Аз съм доволен, може би защото черните не се купуват много и са успели да наберат якост, не зная, но не мога да кажа, че се чупят керемидите, непротив. Е, имаше тук-там счупени от транспорта, но тях ползваха майсторите за рязане покрай уламите.
Иначе аксесоарите им са Graas - то си пише на тях, внасят ги. И вентилационните отвори и покривното прозорче и на някои от кашончетата за планките за капаците. Самите керемиди , специално моите , са български, защото ми казаха от Силистра, че имало и румънски, от тамошния завод, но главно внасяли от червените, защото не смогват с търсенето.
Иначе преди да се спра на Брамак гледах българските - Стралджа, Монтана, ако се не лъжа, но(вече май го казвах) гледах да избегна варта, търсех сух монтаж, а пълен комплект елементи предлагаха (поне есента) само Брамак.
Re: Керемиди
15-02-2007 - 12:06:19
извинявай не сам се изнервил, просто не отричам на всяка цена хубавото. Ако съм те обил с нещо извинявай, но просто реагирам като потребител. Наистина трябва да се защитава българското, и си много прав, но сметнах , че за покрива ми това е най доброто.
Re: Керемиди
15-02-2007 - 15:32:43
A и керемидите за които говоря са български и с български материали smiling smiley spinning smiley sticking its tongue out
teo
Re: Керемиди
16-02-2007 - 09:43:32
Поразгледах нещата, които се предлагат на пазара и засега се спирам на българските керамични керемиди на Стралджа - модел "Европа" или португалски тип. Наподобяват силуета на възрожденските керемиди и са по-леки от бетоновите. За кв.метър цената, която ми предлагат е 0.96*12 бр.= 11.52 (с транспорта), което си е прилична цена.
Някъде бях прочел мнение, че били "боклук", но такова може да се прочете и за бетоновите. За Битумните също има противоречиви мнения.
Мисля, че при редовно подържане на покрива, т.е почистване на улуци от задръстване с листа, прах и пр., евентуално подменяне на счупена керемида и най-вече първоначална качествена направа, какъвто и да е покрива ще издържи поне няколко поколения.
Re: Керемиди
16-02-2007 - 14:56:13
Здравейте, и аз съм на темата покриви в момента. Вече станах инжинер без да искам smiling smiley. Виждам, че тук има доста коментари, а ровейки се из нета попаднах на един сайт с интересни неща

www.corotop.com

Може да ви е от полза. Има доста информация.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход