Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Борба с дървесен червей/дървояд

Публикувано от BatGeorgeone 
Борба с дървесен червей/дървояд
12-09-2006 - 23:27:31
Здравейте,

Бих желал да поискам съвет. На лятната ни виличка за голямо наше нещастие покривът е направен с греди от иглолистно дърво какво не знам но кората се вижда че е на иглолистно. Покрива е на 2-3 години като от последната година забелязах как по земята пада нещо като дървен прах като в дърводелска работилница и то пада сериозно количество, ако си оставя тъмна дреха отдоло на сутринта е бяла от праха. Това мислех си е от стените от мазилката, защото става около стените но се оказа че е от гредите които не са закрити с нищо и се виждат дори циглите на покрива понякога през дупките на покрива. Та забелязах че не всички греди са иглолистни и не всички иглолистни греди са такиве цапащи с прах, от близо погледнато видях супер много дупчици(по цапашите греди), явно от червеите, когато е тихо усетих че се чува и силно хрупане и дращене от тавана , оказа се че гадовете ядат та мляскат, опасявам се с това темпо да не ми съборят тавана над главата до лятото...

Как да се боря с тези дървояди, препарати методи линкове , всичко би ми било от полза???

Предварително благодаря.

Поздрави
Re: Борба с дървесен червей/дървояд
19-09-2006 - 21:48:57
Аз имах подобен проблем, но с незащитени дървени елементи в мазето. Оказа се обаче, че не е червей, нито е бръмбар а са едни такива проклети мушички с големина колкото оризово зърно. Поговорих с разни хора, дето уж с дърво работят, та те ми твърдвха че дървоядите ядат предимно кората, докато тия мушички гризкат всичко наред. Същите хора твърдяха, че щом не е грундирано дървото, проблемът е трудно решим.

Аз обаче проведох полеви експерименти smiling smiley

1. Като започнеш да нанасяш най-елементарния алкиден безир например - тез същества почват масово да напускат дупките си - чак залепват по безира.

2. НЯКОИ марки спрейове за пълзящи насекоми имат умопомрачителен ефект (една вратичка с размери 0,8х1,2м обработена от едната страна за 48 часа генерира една лопата такива гадове!)

3. Тия гадове обичат да им е влажничко. Изнамерих един обезвлажнител на въздуха и като успях да докарам влажност около 40% гадинките започнаха да се струпват по по-влажните и открити повърхности, а там се трепят лесно с чисто механични средства smiling smiley
Re: Борба с дървесен червей/дървояд
19-09-2006 - 22:49:44
Здравей Авеланш,

Мерси много за отговора.

Нямам търпение да опитам и силно се надявам гадовете да измрат или да се разкарат от гредите ми smiling smiley

Благодаря и поздрави
Re: Борба с дървесен червей/дървояд
20-09-2006 - 22:39:38
Дано да помогне и гадинките да са същия модел smiling smiley
На пазара вече има и разни грундове за дърво, които ги водят противогъбични и прочие... и те са вариант май.
Днес чух, от един комшия, че като имал дървояди (т'ва са някакви бръмбари) слухти коя му е последната дупка в която работи в момента и с една голяма спринцовка впръсква бензин winking smiley но тези бабини деветини не ми се е налагало да ги тествам winking smiley
Пиши после какъв е резултата winking smiley
Re: Борба с дървесен червей/дървояд
16-04-2010 - 13:10:42
Здравейте. Имам дървена ламперия в коридора. Направена е преди 20 години.Лапрерията е от ПДЧ, а най- отгоре има лайсна от масивно дърво. От време намирам на земята червей. Минах лайсната с тебешир-убиец(от аптеката ), но това не помага. Помогнете. Благодаря.
Re: Борба с дървесен червей/дървояд
16-04-2010 - 13:33:18
avatar
Не разбрах - един и същ червей ли намираш на земята?

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Re: Борба с дървесен червей/дървояд
16-04-2010 - 13:52:30
Дървесен червей и контакти за препарат!
Re: Борба с дървесен червей/дървояд
16-04-2010 - 21:24:21
Третирайте поразеното дърво с Бохимид Форте или Профи, има го в Бриколаж.
Re: Борба с дървесен червей/дървояд
17-04-2010 - 21:57:38
Няма да се оправи, докато не махнете кората и не третирате самата дървесина. Тези препарати изфирясват с времето, а през кората не могат да проникнат навътре.
Re: Борба с дървесен червей/дървояд
17-04-2010 - 23:01:38
:]:}
Quote
n.nikoloff
Не разбрах - един и същ червей ли намираш на земята?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход