Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Избор на Тента или Пергола

Публикувано от cloc 
Избор на Тента или Пергола
02-04-2018 - 16:30:01
avatar
Здравейте колеги,

взех с мой братовчед едно малко локално ресторанче под наем. Имам около 40 м2. лятна градина и искам да я покрия с покрив Ш 12 м./Д 4 м. който да се прибира и разпъва.
Спрял съм се на Тента или Пергола. Чета из нета че такава голяма тента няма и не може да се изработи, а пергола с такъв размер е в пъти по скъпа от тентата.
Някой тук може ли да каже кое е удачно за моят случай и някакви отзиви за някоя фирма. Трябва ми за гр. Пловдив.
Re: Избор на Тента или Пергола
05-04-2018 - 17:23:52
Здравейте, да наистина перголата е скъпичка но си заслужава инвестицията! Ако все пак се търси бюджетно решение, то може да се спрете на 2бр. тенти монтирани една до друга или със застъпване. Друг вариант е метална конструкция с поликарбонат или бризент.
Но ако мислите за в бъдеще то перголата е избора! при нея можете да монтирате и странични ветроупорни завеси и да използвате местата и през зимата с отопление от газови печки.

ролкови врати за гараж
Re: Избор на Тента или Пергола
07-04-2018 - 16:12:00
Наистина Перголата в пъти по скъпа от тентите , тя е съвсем друг клас слънце защитно съоръжение.
До като тентите са предимно слънце защитни и малко за дъжд, Перголата е на 100% защитава от слънце, дъжд, сняг..а в комбинация от странични ветро защитни завеси може да ви защити и от вятър и студ.

В България има много фирми който предлагат тези продукти, много фирми пишат собствено производство???
Но имай предвид че в България няма нито една фирма която да произвежда на 100 % тези продукти.
70% от фирмите предлагат Турски тенти, перголи и сенници, около 15% предлагат Гръцки и само 3-4 фирми предлагат Немски, Италиански и Испански, но те са предимно във високият клас, по ниският клас са предимно / комбинация / ....Турски, Гръцки и Немски профили и сглобки / има и малко Български/, електроника предимно Френска, Турска и малко Китайска, платове Турски, Испански, Китайски и Италиански.

За това ако някой ти каже че е собствено производство бъди сигурен че лъже...Има няколко фирми който предлагат Италиански и Френски продукти и там вече е друго, но и цените са нагоре.

Та ако решиш да инвестираш в тента, пергола или сенник гледай качеството и след това поддръжката след изтичане на гаранцията. Проверявай в нета за отзиви за фирмата. Мога да ти изброя само две или три фирми който наистина предлагат качество и визия за парите който плащаш. Надявам се да съм ти бил полезен.

Онлайн резервации: [www.bultrav.com]
Re: Избор на Тента или Пергола
25-03-2019 - 17:47:14
Определено перголата е по-добрия избор. По-скъпо е и определено е инвестиция, но ще ти служи с години. Перголата е по-устойчива на всякакъв външни влияния. Препоръчвам ти да се довериш на специалисти в областта, защото за този тип защити системи от изключително значени е монтажа, плюс това трябва да се довериш на фирма, която да предлага добро гаранционно и след гаранционно обслужване. Препоръчвам ти се де посъветваш със специалистите от [sunprotection.bg] Доста водеща фирма в този бранш с утвърдено име.
Re: Избор на Тента или Пергола
27-03-2019 - 20:13:33
teodor - от миналата година до сега сигурно 20 тенти и пергули е сложил *ok*
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход