Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Проблем с влага на под в спалня

Публикувано от silence89 
Проблем с влага на под в спалня
04-06-2017 - 19:16:38
Здравейте! Имаме нужда от съвет за хидро и топлоизолация на спалня. Първо малко пояснения - кварталът, в който живеем се намира върху скала. Къщата е с каменни основи и дренаж няма как да се направи, тъй като е заобиколена от други къщи. В проблемната стая беше направен ремонт преди около три години и още на следващата година започна да избива влага по долната част на едната стена и под леглото. До скоро си мислехме, че проблемът идва от тръби, които минават през тази стена, но преди няколко дни махнахме всички мебели + ламината и разбрахме, че влагата идва от пода. По стените беше налепен гипскартон и се оказа, че на още една стена влагата е тръгнала по него. Махнахме гипскартона от тези две стени и сега търсим съвети как да процедираме занапред. Една от стените е с каменна зидария на около метър от пода и граничи с мазата на един от съседите ни (в която няма видими проблеми). Останалите стени са на тухла, като едната стена граничи с външна тоалетна, другата стена граничи с антрето ни, а последната е външна (при последните две стени няма проблеми с гипскартона). Подът е на циментова замазка, като под него до колкото си спомням има сгурия. В момента 2/3 от пода е влажен, но по самите стени (тухлите и камъните) няма влага.
Четохме по темата за хидроизолация отвътре и за в момента сме се спрели на следният вариант: полагане на weber.tec 933 с цел изравняване на ъглите и долната част на стените, а след това - два слоя от weber.tec 930 по целия под и новоизмазаните места. Тук не знаем на каква височина да измажем стените. След тези стъпки си мислехме, че ще е добра идея да наредим поне 3-4 см фибран за под с цел топлоизолация. По стените мислим да сложим гипскартон на скара, като под него отново налепим фибран. Тук ще вметна, че в стаята не влиза почти никаква слънчева светлина и е доста прохладна.
Това е за в момента. Моля за съвет smiling smiley
Re: Проблем с влага на под в спалня
07-06-2017 - 20:21:33
avatar
Четете уж , а пък не обръщате внимание....Вебер работи при максимална влажност на основата 35-40% което вие нямате....
Искате съвет пък сте дали решение?!?
Продължавайте смело тогава....

Чест и почитание
Re: Проблем с влага на под в спалня
09-06-2017 - 14:24:29
Пф.. знаех си, че ще получа подобен отговор.
Четем, но в крайна сметка не се занимаваме със строителство и не сме експерти в тази област. На пазара има доста продукти за хидроизолация, но за всеки продукт в нета има различни мнения. По магазините не ни даваха ясни насоки и ни беше трудно да решим с кои материали да работим. Това, че сме се били спрели на варианта с вебер, не значи, че точно по него щяхме да действаме и точно за това искахме съвет - дали е правилния избор или не.
Общо взето намерихме склад, в който доста добре ни обясниха как може да действаме и ни препоръчаха следните материли: rofix 620 за изравняване по стените, хидроизолация Билмат (положена на два слоя) и хидроизолационна лента за ъглите. Дали този вариант ще свърши работи - само времето ще покаже.
Re: Проблем с влага на под в спалня
09-06-2017 - 15:41:13
avatar
Привет! Преди да си дадете напразно парите се спрете и ме разберете правилно.Трябва ви нещо което е за капилярна влага,а не хидроизолация от посочения вид.Имате проблем идващ от камък,а той е порьозен и увлича вода в себе си като я предава впоследствие на зидария и от там идва специфичното пълзене по стените....Или трябва ви материал който да направи бариера в зидарията и да изолира пода за постоянно.Билмат също е за суха основа! Трябва ви пиритен разтвор или:

ОПИСАНИЕ:
WATERBLOCK - SI E ГОТОВ ЗА УПОТРЕБА, ВОДООТБЛЪСКВАЩ, СИЛИКАТЕН РАЗТВОР. СЛЕД КАТО ПРОНИКНЕ В СТЕНАТА, СИЛИКАТИТЕ РЕАГИРАТ С ВАРТА И ОБРАЗУВАТ НЕРАЗТВОРИМИ МИНЕРАЛИ ПРЕДОТВРАТЯВАЩИ КАПИЛЯРНОТО ПОКАЧВАНЕ НА ВОДАТА.

ОБЛАСТИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ:
WATERBLOCK - SI СЕ ПРИЛАГА ЗА ЗАЩИТА ОТ ВЛАГА ПРИЧИНЕНА ОТ КАПИЛЯРНОТО ПОКАЧВАНЕ НА ВОДАТА. КАПИЛЯРНИТЕ СИЛИ ПРЕДИЗВИКВАТ ПОКАЧВАНЕ НА ПОДПОЧВЕНИТЕ ВОДИ ПО СТОМАНОБЕТОННИ ИЛИ ТУХЛЕНИ СТЕНИ. ТОВА ПОКАЧВАНЕ ВОДИ ДО ОВЛАЖНЯВАНЕ НА СТЕНИТЕ НАД КОТА ТЕРЕН .
WATERBLOCK - SI СЪЗДАВА ХОРИЗОНТАЛНА ПРЕГРАДА СРЕЩУ КАПИЛЯРНОТО ПОКАЧВАНЕ НА ВОДАТА. ИЗПЪЛНЯВА СЕ В ОСНОВАТА НА СТЕНИТЕ .
ЗА ХИДРОИЗОЛАЦИЯ НА ОСНОВИТЕ НА СТЕНИТЕ СЕ ПРИЛАГА WATERBLOCK .

УКАЗАНИЯ ЗА УПОТРЕБА:
WATERBLOCK - SI СЕ ПОЛАГА В ПРЕДВАРИТЕЛНО ПРОБИТИ С ХИЛТИ ДУПКИ, С ДИАМЕТЪР 30 ММ, ПРЕЗ 15 СМ , С НАКЛОН ОТ 30 0 ДО 45 0 И ДЪЛБОЧИНА 6 СМ ПО - МАЛКА ОТ ДЕБЕЛИНАТА НА СТЕНАТА. ОБИКНОВЕННО СЕ ПРОБИВАТ ОТ ВЪНШНАТА СТРАНА. ДУПКИТЕ СЕ ПРАВЯТ НА ДВЕ НИВА КАТО РАЗСТОЯНИЕТО МЕЖДУ ТЯХ ЗАВИСИ ОТ КАПИЛЯРНОСТТА НА СТЕНАТА. ПО - МАЛКИ РАЗСТОЯНИЯ ВОДЯТ ДО ПО ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ. ОТВОРИТЕ СЕ ЗАПЕЧАТВАТ С VIMACRET, НАЙ - РАНО 24 ЧАСА СЛЕД ИМПРЕГНАЦИЯТА. СЛЕДВАЩА СТЪПКА Е ЗАПЕЧАТВАНЕТО НА ВЪНШНИТЕ СТЕНИ, В КОНТАКТ С ПОЧВАТА, С ЕЛАСТОМЕРНА ЦИМЕНТОВА ХИДРОИЗОЛАЦИЯ.

РАЗХОД:
ЗАВИСИ ОТ АБСОРБЦИОННАТА СПОСОБНОСТ НА СТЕНАТА И МОЖЕ ДА СЕ ПРОВЕРИ С НЯКОЛКО ОПИТА. ПРИ ОБИКНОВЕННА ТУХЛЕНА СТЕНА Е 15 Л ИЛИ 18 КГ/М 2/НАПРЕЧНО СЕЧЕНИЕ .

Чест и почитание
Re: Проблем с влага на под в спалня
09-06-2017 - 15:45:30
avatar
Ако изпитвате трудност за намирането на материали ми пишете - ще ви упътя към колеги вносители.Или ако има нещо което не сте разбрали пишете - не съм искал да ви засегна...
Сега сте лесна мишена и каквато и глупост да ви предложат ще искате да опитате, а ефекта ще е нулев...повярвайте това което сте описал няма да работи!!!

Чест и почитание
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход