Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Помощ относно ВиК

Публикувано от alana 
Помощ относно ВиК
16-06-2016 - 13:28:46
Добър ден. Имам пореден проблем с в ВиК инсталацията и моля за помощ. Живея в ЕПК блок, а през тавана ми минават две отходни( доколкото знам) тръби на съседите, които се съединяват в една обща и тя влиза в дебелата обща мръсна тръба на блока( извинявам се за лаишкото обяснение*pardon*
Та преди около две години едната тръба на тавана ми прокапа, след което водопроводчик я намаза с нещо, вече не помня с какво и тя спря да капе веднага.
Тогава домоуправителят беше много очуден, че капе от тези тръби на съседите, тъй като апартаментът бил необитаем. Сега, две години по-късно, отново прокапа, но от друго място по тръбите. По-скоро сълзи, като отвреме.навреме върху лайсните на окачения ми таван( от плоскости), се събира вода и се процежда по една капка. Разместих плоскостите и видях, че има лека пукнатинка на мястото на сълзенето. Водопроводчикът все още не е дошъл, чакам го тези дни, а аз в момента живея и работя в съседен град и би ми било много трудно да сменям цялата мръсна инсталация, ако се наложи. Въпросът ми е възможно ли е и тази тръба временно да се замаже с нещо, или да й се сложи някаква изолационна лента или вид лепило, поне докато приключи сезона.
Другото, което ме притеснява е, че апартаментът отгоре все още е необитаем, тоалетна не се ползва, а има теч.Всеки ме пита, как така има теч,като не живеят хора. Възможно ли е да е от по-горен етаж и как се процедира, ако се наложи смяна на тръба?Има ли някаква вероятност в тези тръби да има вода, която избива отнякъде-другаде, в следствие на някакво запушване, да се връща ии нещо подобно? Още веднъж се извинявам за вероятно глупаво звучащите въпроси, но нямам никаква представа от това.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход