Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Мокро петно върху стената на коридора

Публикувано от alana 
Мокро петно върху стената на коридора
26-01-2016 - 19:43:14
Здравейте. Тази сутрин забелязахме мокро петно върху стената на коридора, която граничи с банята. През тази стена минават вертикалните щрангове на блока. Петното е някъде с размери 30 на 30 см, от сутринта до вечерта не е нараствало. Извикахме един човек да погледне( не е водопроводчик, но разбира), и той каза, че е възможно течът да е от горните етажи. Пропуснах да обясня, че петното започва от ъгъла, в който стената се съединява с тавана и продължава 30 см. надолу. Домоуправителят ни отключи горния апартамент, който е необитаем, там водата е спряна изцяло, и външно не се забелязваше проблем. Повдигнахме паната на окачения таван в банята, защото под него няма един ред плочки и стената се вижда, но откъм банята не е мокра нито стената, нито тавана. Проблемът е в коридора. Казаха ми, че е възможно да е и конденз откъм банята,понеже е вътрешна, не се отоплява, няма прозорец. Другото е, че живеем на морето, където е много влажно, сега и доста студено, апартаментът се ползва рядко, съответно рядко се проветрява. Възможно ли е да е конденз или някаква влага, в резултат на рядкото проветряване?
Надеждата ми е, да не са тръбите в нашата част, защото голяма част от тях са скрити в бетонна колона и не ми се мисли, ако трябва да се разбива, заедно с новите плочки.
Най-изнервящото е, че всеки вдига рамене и казва, че има още десет етажа над нас и водата можела да се просмуква отвсякъде( ако е теч) и не знаем какво да правим. Съветват ни да изчакаме да видим дали ще си изсъхне от само себе си. Преди около година пак се появи едно петно точно по средата на същата стена и си изсъхна...не знам какво да мисля..
Re: Мокро петно върху стената на коридора
26-01-2016 - 20:52:30
avatar
При разлики в температурите е нормално...

Чест и почитание
Re: Мокро петно върху стената на коридора
26-01-2016 - 21:52:48
Мислите, че действително е конденз, а не теч , така ли?
Re: Мокро петно върху стената на коридора
28-01-2016 - 20:46:22
avatar
би трябвало да се оправи до ден два - възможно е да се получава от прекалено студената вода.Ако не изсъхва,ще трябва намеса...

Чест и почитание
Re: Мокро петно върху стената на коридора
30-01-2016 - 22:24:35
Явно не ви остава друго освен да изчакате.
Re: Мокро петно върху стената на коридора
31-01-2016 - 15:57:22
Явно си е течsad smiley. Петното си стои мокро, в същите размери, около 30 см от тавана надолу. Обаче от няколко дни на 10-15 см. от него започнаха да се появяват малки моки точки, които се обединиха в ново петно. То нараства леко, но хоризонтално, не се спуска надолу. Иначе няма стичане на вода, просто мокри петна.
Ходихме в горния аартамент, който е необитаем. Взет е от някакви лихвари, но домоуправителя има ключ. Той пък преди години е наводняван, стените му и тавана са на петна, но са сухи. Точно на същото място където е моя проблем от тавана им почва петно, а тапетите надолу са жълти, но сухи. Още по-надолу има дървена ламперия, която ми се струва надута. Чувала съм, че зад ламперията се задържа влага. Водата в апартамента е спряна, но домоуправителя се съмнява в циркулационната тръба, че може би е пукната някъде в плочата, между мен и него. Аз пък се съмнявам в още по-горния етаж, но там хораат твърдят, че нямало проблем. Утре чакам един специалист да види, но направо съм отчаяна, защоот знам, че водата може да се промуши отвсякъде, а над мен има още десет етажаsad smiley
Re: Мокро петно върху стената на коридора
02-02-2016 - 18:08:25
Всички предположения могат да се окажат верни докато не се открие основното. Имате ли застраховка имущество? Тя би трябвало да покрие този проблем. Успех smiling smiley

[www.ldl-remonti.com]
Re: Мокро петно върху стената на коридора
02-02-2016 - 19:56:42
avatar
отворете си ревизионния капак по време на дъжд,че ще е по лесно и вижте дали няма леки струйки вода ,ако е тръба и то постояннотечаща петното ще се уголемява.Лично аз съм имал проблеми от теч на покрив на първи жилищен етаж,без някой друг да се оплаква....
Снимайте и покажете моля....

Чест и почитание
Re: Мокро петно върху стената на коридора
03-02-2016 - 21:09:09
Повикахме друг специалист, който преди ни беше вършил водопроводни услуги и сме доволни. Момчето основно сменя щрангове, та доста разбира. Ходи, гледа в двата апартамента и според него е циркулационната тръба на топлата вода между двата етажа. Пропуснах да добавя, че другите два щранга, на студената и топлата вода, стигат до мен, после правят...как да се изразя обратен завой( не ми се смейте много, жена съм*pardon*) и се връщат надолу, тоест не продължават нагоре към тавана. В ЕПК блок съм, на кръгове е и затова е така. Та единствено тази тръба минава през тавана и продължава нагоре(освен дебелата,канализационната, но тя е по-далеч и считат, че не е тя. Най-лошото е, че тръбите ми са почти изцяло циментирани в колона, та освен че ще се къртят няколко плочки от колоната, ще се разбива и цимента вътре и ще е ужас. Исках да ви опитам, как ви се струва цена 200лв. всичко, която включва къртенето в горния апартамент,къртенето та бетона и плочките в моя, ваденето на тръбата, прекарването оттам на новата тръба (била чешка и казва, че са качествени).
200 лв. е крайната цена с разбиването, цената на тръбата и труда. Някои казват, че било скъпо, но съм се видяла в чудо вече, а хората изглеждат опитни...Да отбележа, че целият разход го поемам аз, той като с лихварите горе няма как да се оправя, а поне съм благодарна на това, че ще разрешат да се пробива в техния апартамент.
Другото, което искам да попитам е, имам застраховка, но предполагам, че ще ми изплатят евентуално боята за мократа стена, едва ли мога да разчитам на нещо повече, така ли е?
Re: Мокро петно върху стената на коридора
03-02-2016 - 23:57:43
200 лева никак не е скъпо. Застраховката би трябвало да поеме целия ремонт. Но е нужно да подадеш сигнал за тази щета, преди да правиш каквото и да било.

[www.ldl-remonti.com]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход