Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Геодезическо заснемане- проблем!

Публикувано от niggaz4life 
Геодезическо заснемане- проблем!
19-10-2014 - 17:31:51
Здравейте форумци, имам "малък" проблем и ще се радвам ако може да ми дадете някой ценен съвет.
И така значи имам следния казус:
Собственик съм на УПИ - 220кв.м. и решихме със семейството ми да започнем строеж, но след като ходих при служителите в общината ми казаха, че на тази улица съгласно Общия строителен план е дадено свързано застрояване. Дотук всичко беше нормално за мен и отидох при геодезисти, които ми обясниха, че щом е дадено като свързано застрояване трябва да се направи геодизическо заснемане на всички парцели, които са дадени като свързано застрояване, а това са още 3 УПИ и моя още един и излиза, че трябва да се направи заснемане на 4 УПИ, което е почти половината улица. Въпроса ми е следния: Кой трябва да заплати за геодезическото заснемане на на тези УПИ, като съм сигурен, че част от собствениците ще откажат да дадът пари за това заснемане, което касае и тях, те просто не са заинтересовани и както се казва нямат зор. Просто не знам какво да направя, защото не ми се иска да давам толкова много пари, при условие, че това заснемане касае и тях.
Предварително благодаря за Вашите съвети.
Re: Геодезическо заснемане- проблем!
19-10-2014 - 20:12:36
Ами колега, аз също правих УПИ, но само на моя имот, тъй като е над 300м2. Когато е свързан, касае всички. Относно плащането, плаща този който има зор. Т.е. ти. Ако съседите са свестни(което е рядкост), би следвало да си поделите разходите.
Re: Геодезическо заснемане- проблем!
22-10-2014 - 01:09:50
avatar
Мисля, че е най-добре Вие да си платите всичко сам, защото смятам, че за да започнете строеж ще имате нужда от съгласието на всички други хора от улицата. И поради тази причина не е хубавото да ги цакате с пари от самото начало. Вашия парцел и другите УПИ-та в един имот ли се водат? Ако е така ще имате нужда от подписите им, дори ако искате да си направите само тоалетна. И доколкото си спомням цените, мисля, че разликата от това да заснемат само Вашия имот, няма да е кой знае колко по-голяма от това да заснемат и 4-те./ ОКОЛО 700 ДО 1000 ЛВ./ И ако искате да си продадете готовата къща, пак може да трябват подписите на съимотниците. Проверете внимателно всичко и преценете дали искате да се пускате в такава сложна игра. Естествено монетата има две страни. Те също няма да могат да строят и продават без Ваше съгласие. Затова проверете всичко в Агенцията по вписванията с Вашия нотариален акт, за да няма неясноти. Плюс това не може да се строи в парцел , който няма лице от 12-14 метра. Но това е за самостоятелни парцели, който могат да са такива, ако са над 300 кв.м. За такъв малък парцел не знам как се спазват и отстоянията от 3 -метра от съседите.?? Именно поради тези причини, смятам, че ще сте зависим от комшиите.

WWW.SECHKOV.COM - ГРУБ СТРОЕЖ И ДОВЪРШИТЕЛНИ РАБОТИ
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход