Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Хидроизолация на баня

Публикувано от dimitrov 
Хидроизолация на баня
06-08-2006 - 17:01:02
Търся фирма/човек за вътрешна хидроизолация на баня в панел блок. От течовете панелата е така прогизнала че дори ми избива влага в спалнята и мокри петна по тавана от фугите. Спалнята е на една стена с банята, там откъдето минават тръбите.

От години има течове от шранговете и фугите и се убедих че дори и да спре теча друг ще почне или нещо друго ще се случи. Поради това искам да направя изолация която да отвежда водата от наводненията и течовете в отходния канал - дренаж.

За запълване на шуплите в стената до тръбите съм се спрял на Изомат AQUAMAT-F. За фугите м/у панелите още на знам какъв материал да използвам. А също се чудя и каква изолация да сложа на мократа стена в спалнята.

Дайте идеи как да изолирам?
Re: Хидроизолация на баня
06-08-2006 - 17:16:31
Единственото решение е смяна на тръбите на цялата сграда.
Това което си мислиш е неосъществимо на практика.
Re: Хидроизолация на баня
06-08-2006 - 17:20:14
За съжаление останалата част от живущите в блока не са съгласни или не могат да заделят средства. Така че трябва да търся индивидуално решение.
UPI
Re: Хидроизолация на баня
06-08-2006 - 17:47:15
avatar
Има варианти на хидроизолация. Зависи дали искаш да се предпазиш от себе си (своята баня) или от течовете на другите. Има строителна химия която е измислена именно затова. Зависи и от това какъв бюджет имаш за тази цел.
Re: Хидроизолация на баня
06-08-2006 - 18:02:07
Искам да се предпазя от течовете на другите. Готов съм да закупя и най-скъпите материяли. Нещо по-конкретно може ли да кажеш?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2006-08-06 18:02 от dimitrov.
UPI
Re: Хидроизолация на баня
06-08-2006 - 19:38:20
avatar
Има два варианта - единия да направиш ремонт на другите (не много удачно, но в някои случаи е за предпочитане), другия е да направиш ремонт на твоята баня, който да не пуска водата на другите към твоята територия. Тогава ти е неонбходим един материал, който се нанася като дебела шпакловка и прави т.нар. кристализация на бетона. Потърси в гугъла за кристализация на бетона. Ако не се справиш добре - пиши пак. Ще се помъча да ти помогна.
Re: Хидроизолация на баня
06-08-2006 - 20:47:32
Благодаря много за предоставената информация. Прочетох доста относо кристализацията на бетона. Виждам че нанасянето на този продукт не е сложно и мога сам да го нанеса.

Дали в Практикер или Бриколаж мога да намеря такова хидроизолационно покритие за бетон? Примерно Vandex Super или някое друго.
UPI
Re: Хидроизолация на баня
06-08-2006 - 21:06:45
avatar
по - добре виж това [www.novostroy.com] и иди до офиса им и си задай въпросите. те са мили хора и ще ти обяснят всичко. Аре бай засега. Ако изпитваш затруднения виж www.upi-bg.com. там са ми координатите.
Re: Хидроизолация на баня
07-08-2006 - 06:03:37
Мога да се закълна че няма изолационен строителен продукт който да е разработен с цел преодоляване на теч от тръби.
Избора за какво да си даваш парите разбира се е твой, но ако имаш само няколко етажа над теб по-добре спонсорирай сменянето на тръбите над теб и на твоя етаж, като не желаят всички.
Ако пропуска пода на горната баня, най-добре плати за ремонт у комшиите.

Re: Хидроизолация на баня
07-08-2006 - 09:36:26
Аз съм на 2-ия етаж и да спонсорирам всички до 10-ия ще ми излезе солено. Пък и то не е само това. Повечето съседи са зазидали стените там където са тръбите и са наредили теракота. А също така единия апартамент е празен. Чакат потоп да стане и тогава чак евентуално може да се замислят за смяна. В момента е такова положението, че всеки казва "и на мен ми тече". Писнало ми е от разправии. За това търся решение, с което да отведа надолу водата и капилярната влага.

Решил съм да отворя всички фуги, които сега са запълнени с гипс, да сваля старата замаска и да измажа стените Vandex Super. Фугите не съм решил още с какво ще ги запълвам. Приемам всякакви идеи.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2006-08-07 09:54 от dimitrov.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход