Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Полимерни керемиди

Публикувано от slavkovrr 
Re: Полимерни керемиди
24-08-2010 - 16:22:40
За мене по правилното е това,че калциев карбонат ще реагира с вода, която е наситена с въглероден двуокис, за да формира разтворим калциев бикарбонат :

CaCO 3 + CO 2 + H 2 O → Ca(HCO 3 ) 2 CaCO 3 + CO 2 + H 2 O → Ca (HCO 3) 2
,НО това което показах :
Са(СО)3 + СО2 = СаСО3 + Н2О е от един колективен труд наречен:ОСТАТЪЧЕН РЕСУРС НА СТРОИТЕЛНИ КОНСТРУКЦИИ НА АЕЦ от Димитър Стефанов, Антоанета Канева, Георги Върбанов, Николина Колева от РИСК ИНЖЕНЕРИНГ АД.

В сравнение с мрамора и мозайката пясъка е химически устойчив и стабилен! Само подозирам,че подготовката му за полимер-пясъчни керемиди е по-скъпа заради промиването,пресяването и осушаването и транспортните разходи във вашия случай,тъй като ми се струва ,че сте в района на врачанските залежи на мрамор!
Така,че пак ще кажа,ако трябва да се избира между полимер-пясъчни и полимер-мраморни керемиди правилния избор е за полимер-пясъчните!Колега нищо лично не влагам,просто изпитвам известни съмнения и ги споделям!Ако не сте съгласен покажете 15 годишна полимер-мраморна керемида,свалена от покрива!
Re: Полимерни керемиди
24-08-2010 - 16:26:59
Благодаря за отговорите солидарно и на колегите Vedernik и фло !

Като цяло се изяснява наличието на редица предимства в употребата на полимерни керемиди.....въпреки че е трудно да навлязат масово на пазара.....
Как мислите /обективно-въпрос без умисъл/ - защо не са масово нявлязли на Запад, където е традиция ползуване на керемиди дори от естетически аспект особено в някои по-южни, Европейски страни?
Какво ги препятствува в употребата на този тип керемиди?

Питането е съвсем прагматично ....от гледната точка на строители, каквито сме и ние.....

Поздрави и благодаря за активността....

panda
Re: Полимерни керемиди
24-08-2010 - 16:33:56
На полимера сигурно му се разкатава майката от ултравиолетовото лъчене.
Re: Полимерни керемиди
24-08-2010 - 16:48:44
Още един въпрос - за всякакви климатични условия ли са подходящи? Има ли условия които трябва да се съобразят или практически са универсални? Как им влияят постоянно високи температури, влажност, химически замърсявания и т.н. , т.е има ли условия при които не се препоръчва използуването им?

Моля и за компетентното мнение и на Фло....

Благодаря



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-08-24 16:50 от panda.
Re: Полимерни керемиди
24-08-2010 - 17:09:01
Quote
panda
Още един въпрос - за всякакви климатични условия ли са подходящи? Има ли условия които трябва да се съобразят или практически са универсални? Как им влияят постоянно високи температури, влажност, химически замърсявания и т.н. , т.е има ли условия при които не се препоръчва използуването им?

Моля и за компетентното мнение и на Фло....

Благодаря

Колега ,ако трябва да бъдем коректни трябва да видим как изглежда Протокол от изпитване от акредитирана лаборатория с нанесени данни!Тогава можем да коментираме,защото сега само си говорим за съмнения и догадки!Този протокол ,заедно с декларацията за съответствие производителя е длъжен да го представи при поискване от клиента.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-08-25 08:41 от фло.
Re: Полимерни керемиди
29-08-2010 - 18:07:45
Здравейте!Искам да споделя моя горчив опит от продукцията на някои недобросъвестни производители на пластмасови керемиди.Миналата есен стигнах до покрива на вилата си във Варненско.Разрових се в интернет и открих двама производителя в гр. Добрич.Единия от тях беше затрупан с поръчки и можех да се запиша за доставка след месец.Аз нямах време за чакане и отидох в с.Котленци при другия производител.Те ги имаха на склад и веднага ги взех.Проблемите ми започнаха още докато майсторите ги качваха на покрива.Чупеха се и се ронеха.Майсторите ходеха по тях като балерини.Караха ме да ги връщам, но аз държах да покрия с такива керемиди.
Аз лично продължам да съм убеден, че пластмасовите керемиди са най- доброто решение за покриване, но внимавайте от кого купувате.Aко искате мога да ви пратя снимки.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-08-29 18:17 от Vektor.
Re: Полимерни керемиди
29-08-2010 - 18:37:30
Смеят ли украинците да се оплачат?
Re: Полимерни керемиди
07-09-2010 - 18:00:14
Полимерно-пясъчните изделия за строителството са сравнително нови и все още малко познати в България.Въпреки това популярността и доказването им на пазара нараства с всяка година, благодарение на положителните им качества. Основните достойнства са: устойчивост при удар, ниска топлопроводимост, добри звуко изолационни свойства, минимална абсорбция на вода, висока устойчивост както на ниски така и на високи температури, антистатични са, химически и биологично устойчиви. Тази уникална комбинация от качества е осъществена , благодарение на използваните компоненти , т.е. еластична пластмаса подсилена с пълнители, притежаващи сила и твърдост. В резултат на революционното обединение на тези материали се създава полимерно- пясъчната керемида.
ВНИМАНИЕ !!! Евтините суровини и неспазването на технологичния процес от някои производители в България води до факта, че на пазара се появяват продукти, които не отговарят на необходимите изисквания за здравина и пр.

[bgshare.1gb.bg]
[bgshare.1gb.bg]
Re: Полимерни керемиди
26-09-2010 - 14:53:04
Фирма “ЦаревецПласт” ЕООД повече от 30 години успешно работи в сферата на продукти от пластмаса и заема достойно място сред лидерите в тази област. Благодарение на натрупания колосален опит през 2007г. разширихме производството си с полимерно- пясъчни изделия за строителството, а именно- керемиди, аксесоари към тях и тротоарни плочи. Благодарение на професионализма и високото качество на нашата продукция сме завоювали безупречна репутация на надежден производител и партньор.Нашите керемиди се произвеждат в съответствие с изискванията за сериозен, елегантен, красив и дълговечен покрив.Ние не правим експерименти с клиентите си и с чиста съвест можем да кажем, че стотиците покриви, които сме покрили ще служат десетилетия- качествено и надеждно.Радва ни и факта, че досега не сме чули лоша дума за нас и нямаме нито една рекламация или претенция.

Въпроси и отговори:

Въпрос: От каква пластмаса се правят керемидите?
Отговор: Благодарение на дългогодишния ни опит в работата с полимери ние използваме само СЪВМЕСТИМИ ПЛАСТМАСИ (промити и гранулирани) по специално утвърдена технология, което е гаранция за дълъг “живот”.

Въпрос: Какво още съдържат?
Отговор: Пясък. Ние използваме КВАРЦОВ- промит, изсушен, фрактиран, без примеси, осъществяващ здрава спойка и армировка на композита.

Въпрос : Как им въздейства слънчевата светлина?
Отговор: Пигмента (оцветител), който влагаме е «BAYFERROX» на фирмата “Bayer Chemicals-LANXESS” и “FEROX”на корпорацията “Adolf Wurth” GmbH & Co. - доказаното немско качество с висока устойчивост на ултравиолетовите лъчи.

Въпрос : Чупят ли се?
Отговор: Нашите керемиди не се чупят. Нямат аналог по здравина. При транспортиране брака е 0%.Не се повреждат при монтаж и падане от високо.

Въпрос:Поемат ли вода при дъжд и сняг както другите керемиди?
Отговор: Не.Не поемат вода.100% водорезистентни са, което многократно им удължава живота.

Въпрос: Минали ли са през лабораторни изпитания?
Отговор: [bgshare.1gb.bg]

Въпрос:Кое е най- важното, което трябва да знаем за изработката на керемидите?
Отговор:Важните неща са много, но особенно внимание трябва да обърнем на качеството и съвместимостта на пластмасите, вида на пясъка , контрола на температурите и марката на използвания пигмент (боя).

Въпрос:Как да разпознаем Вашите керемиди?
Отговор: По идеалния гланц и плътен цвят по цялата площ.Размерите на нашата керемида са- 410/330мм. На обратната страна са написани името на фирмата и телефони за контакт.

Въпрос: Каква е цената на полимерно- пясъчните керемиди?
Отговор: Цената на пръв поглед е средна за сегмента керемиди, предлагани на нашия пазар. Имайки в предвид икономията на дървен материал заради лекотата на керемидите, дългия срок на служба благодарение на безспорните си качества, нечупливост при експлоотация и транспорт се оказва лидер по отношение цена-качество в сравнение с всички други покривни материали.
Re: Полимерни керемиди
26-09-2010 - 21:25:26
Quote
danyor


Въпроси и отговори:

Въпрос: От каква пластмаса се правят керемидите?
Отговор: Благодарение на дългогодишния ни опит в работата с полимери ние използваме само СЪВМЕСТИМИ ПЛАСТМАСИ (промити и гранулирани) по специално утвърдена технология, което е гаранция за дълъг “живот”.

Тази конкретика сигурно е със съдействието на радио Ереван:]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход