Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Пречиствателни станции за еднофамилни къщи

Публикувано от angijulay 
Re: Пречиствателни станции за еднофамилни къщи
25-05-2013 - 19:36:43
Джулия нещо се обърка,как с такава пречиствателна система не може акт 16,а се надяваш се със септична да стане?Изгребана да ,но септичните от доста време са забранени.А тия по-скъпите дето постоянно ги хвалят като ми извадят разрешително то Басейнова дирекция че могат с попивни полета тогава да се хвалят.
Re: Пречиствателни станции за еднофамилни къщи
25-05-2013 - 23:06:32
Проблемът с попивните полета възниква в зимния сезон,когато почвата замръзва,а няма растителност, която да поеме водата.Тогава има опасност да стигне до подпочвените води, особено ако в един и същ парцел са сондажа и попивното поле.
Иначе водата от станцията става за поливане, но след обеззаразяване с UV лампа, за да няма бактерии от типа на Ешерихията. За количествата...всеки квадратен метър райграс има нужда от поне пет литра вода за денонощие.Това е преди да сме стигнали до живия плет и овошките...Така,че там няма какво да и берете грижа на станцията.
Нитрати и нитрити...за това вече не е нужна лаборатория-има едни тест лентички като лакмусчета...оцветяват се според концентрацията.
Re: Пречиствателни станции за еднофамилни къщи
13-06-2013 - 22:30:03
Уважавам мнението на всички по отношение на ПС. Но все пак не видях еднозначно мнение за определена станция, технология или фирма. Всички имат в определена степен и предимства и недостатъци по отношение на кубатура, технология, изпълнение, гаранционни срокове, мощност, цени и т.н.Всеки дърпа чергата към себе си, което е нормално за нашите ширини. Приемам, че съм достатъчно технически неграмотен, че да не мога да избера необходимата ми пречиствателна станция. Къщата ми е на 15 km от София, няма канализация, няма дере, няма канал, няма къде да заустя водите. Нормативи? Наредби? Закони? Къде са? Знам, че темата може би вече е банална, но ако има някой, който скоро се е сблъсквал с този проблем, моля да сподели. Сигурно не съм само аз на това дередже.
Re: Пречиствателни станции за еднофамилни къщи
15-06-2013 - 11:34:43
Колкото и да си технически неграмотен в Интернет има вече достатъчно информация по отношение на проблема ти и общо взето ако в проекта не си заложил предварително пречиствателна станция имаш два варианта:
1вариант: Узаконяваш с изгребна яма , изграждаш такава и я помпаш непрекъснато или слагаш от евтините подобия на пречиствателна станция/ септичен резервоар/ и пак помпаш, но малко по-рядко .
2 вариант: Узаконяваш както е по проект и след това си слагаш качествена пречиствателна станция от чешките , тези дето не им се прави нищо после и не се помпат с лайнарка. Водата заустваш в обикновен попивен кладенец в двора си без проблем, защото е чиста или я събираш и си поливаш тревата с нея.
Повечето от хората, които са избрали втория вариант са решили кардинално проблема. Почнеш ли да се ровиш в закони, разрешителни и т.н, ще си скъсаш нервите, а ако се задоволиш с първият вариант ще ти скъсат джоба всеки месец от помпане. Миризмите не искам да коментирамmoody smiley
Re: Пречиствателни станции за еднофамилни къщи
25-06-2013 - 08:53:43
Quote
фло
Quote
kalinelo
След толкова много коментари направо ме заболя главата smiling smiley. Въртя се в един затворен кръг. Предстои ми избор на пречиствателно съоръжение. Имам еднофамилна къща. Имам няколко оферти, 2 от които доста скъпички и са от порядъка на около 4000 евро, и оферта за БГ пречиствателна станция за около 4000 лв. Ще помоля колегата Фло или някой, който си е монтирал ПС да сподели мнение за избора ми.
Малко е информацията,споменаваш само 2 цени ,за да коментирам. В тоя форум колегата bulhomes си направи сам пречиствателна станция за около 400 лв.ми се струва,Питай го на лични съобщения дали има впечатления от работата и за споделяне! Това по-долу е схемата на станцията му:

Ще взема да пообясня докъде стигнах, че доста хора ме питат.
С узаконяването - зор работа. В ЗУТ никъде не фигурира термина пречиствателна станция. РИОСВ не ми отговориха дали ще работи, че имало конфликт на интереси. Нашия главен архитект искаше да закопая още един бидон, че да се изгребва от него "чистата" вода. В крайна сметка (след доста скандали) записахме съоръжението като изгребна яма.
За съжаление и за функционалността също не мога нищо да кажа. Остана да взема компресор. Междувременно вероятно първия бидон е потънал малко под втория и водата отказала да минава. Бащата разкопал колената и ги пробил отгоре за да ги обезвъздуши. Верно, тръгнала водата, но излезли и всички топчета (едва ли са всички, ама доста). Комбинацията от още няколко фактора остави този проект в забвение (общината ще прави канализация, имам и много други далеч по-важни и интересни ангажименти).
Re: Пречиствателни станции за еднофамилни къщи
26-06-2013 - 11:22:02
Да не ставаме дребнави, но с 400 лв ще си направиш само дупката с подложката, да не говорим до къде ще стигнат за пречиствателна smiling smiley
Разликата от 4000 лв за български и 4000 вро за чешките е направо огромна и за мен напълно неоснователна. До сега никой не ми се е обосновал кое точно струва 2 пъти повече при така прехвалените чешки ? Няколко страници назад ви написах каква е реалната им цена все пак. тая тази надценка която правят в БГ, поне да си бяха извадили едно разрешение от Басейнова дирекция.. а не да ми пробутват 10 сертификата на чешки с истекла дата.
Re: Пречиствателни станции за еднофамилни къщи
11-07-2013 - 15:28:35
Купиш ли от българските, ще установиш още първите месеци, че е било по-добре да си я направиш като bulhomes, защото ефекта ще е същия, а дадените пари наистина неоснователни. Като прибавиш и разходите за л....ката всеки месец и съвсем ще ти стане ясно защо хората купуват от чешките. Самият процес на пречистване е доста сложна микробиология и само който е на " ти" с тая наука, добре разбира разликата. Моят съвет е ако нямаш пари за пречиствателно съоръжение с доказани качества, сложи си септичен резервоар и си го помпай от време на време като изгребните ями. Поне ще се спасиш от миризмите вътре в къщата. Много се оплакват от тия евтините, че мирише в сервизните помещения от тях. С изгребна яма се узаконява лесно, но на някои места искат договор с фирма, която ще я изпомпва и извозва до близката пречиствателна станция.
Re: Пречиствателни станции за еднофамилни къщи
29-12-2013 - 05:21:46
Знаете ли нещо за „IMHOFF” - [www.jilishta.com]
Re: Пречиствателни станции за еднофамилни къщи
29-12-2013 - 10:41:08
ОТдавна го има това и всички станции, които са с един съд, на практика ползват вариант на тази технология. Предимството е, че копеш по-малка дупка.Недостатъкът-че утайникът се запълва по-бързо и вместо веднъж на две години, ще викаш помпата всяка година, ако не и по-често.
Re: Пречиствателни станции за еднофамилни къщи
29-12-2013 - 11:30:34
Благодаря. Те пишат че не се ползват ток и химикали. Знаете ли на практика това дали работи за малка сезонна построика? Дали е проблем че само 2ма души през лятото ще я ползват?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход