Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Пречиствателни станции за еднофамилни къщи

Публикувано от angijulay 
Re: Пречиствателни станции за еднофамилни къщи
19-08-2010 - 17:48:21
Руси били споделил как да постъпя:Примерно аз нямам възможност да я заустя, трябва да слагам дренажна тръба под земята и уж трябва да попива.Кой от евтинити варианти би ми препоръчил/Тия от техно пласт стават ли?/
Re: Пречиствателни станции за еднофамилни къщи
19-08-2010 - 19:44:41
Не стават!!! Цената им е съблазнителна,но са си септични резервоари.На всички септични резервоари са им лепнали име- "Пречиствателна станция", за да ги продават по-скъпо. Иначе как да ти поискат 3-4 хил. лв за обикновен бидон,,особено ако е само един.Пак ще плащаш на лайнарката редовно.
Ако няма къде да заустваш,дренажа си е решение или събираш водата в резервоар и поливаш тревата или зеленчука.
А ако има наблизо дере,пускаш в дерето.
Вариантите са два - или плащаш повече в началото за добра станция и после нямаш разходи,или пак плащаш,но по-малко и след това много повече sad smiley.Аз избрах първия вариянт и съм доволен.
Re: Пречиствателни станции за еднофамилни къщи
19-08-2010 - 20:04:41
КАква лайнарка ще вика?
Станцията се чисти само от утайка и това се прави на няколко години веднъж...Като "няколко" да е разбира като 5-6.
След това се презарежда и така за следващите 5-6 години.Вариант да се чисти по-често е само ако се избере станция с много малък съд.
Re: Пречиствателни станции за еднофамилни къщи
19-08-2010 - 20:12:59
Надявам се,че като даваш съвети,имаш такава и я ползваш.Иначе просто не е честно*stop*
Re: Пречиствателни станции за еднофамилни къщи
19-08-2010 - 21:08:04
На техно-пласт за 4 човека е 1400лв. а по-голямата 2000лв това го проверих в Практис.В нея се слагат само бактерий и те нищо ли няма да свърщат?Защо да давам 8000 лв?Заради електрониката и компресора ли ,ако е за това мога да си купя въздуходувката евтино/не повече от 500лв/ и сам да си преправя с помоща химик/ баджанака работи за Ashland/ .Ако ти кажа само как се е смял на рекламите на тия фирми където предлагат станциий ,защото има толкова много лъжи,ама като това е профилирана материя и не всеки разбираи те се възползват !
Re: Пречиствателни станции за еднофамилни къщи
19-08-2010 - 21:58:25
Всеки си преценява сам.Верно е,че има много лъжи,и аз това казвам.А цената не е от електрониката ,а от самата технология,която не е толкова проста,колкото изглежда,но ако има някой,който е в час и може да ти излезе по-евтино - супер.Но експамерименти "направи си сам" без специалист в тая насока,ще ти изиграят лоша шега.Съседа през две къщи слага малко след мен някаква ,така и не видях каква беше,но от по-евтините е,защото му се виждаше лудост ,че давам толкова пари,но сега се жали и е недоволен.Миришело му в жегите,не работела нещо.За n...- ти път я помпа.
m17
Re: Пречиствателни станции за еднофамилни къщи
23-08-2010 - 11:15:17
До rusi 6675

Аз мисля че споменах - няма да вкарвам фекални води а само от банята и евентуално мивките. И както обясни Фло, едва ли ще се получи процес на пречистване защото няма достатъчно хранителни вещества в тази вода. Така че по-скоро очаквам проблеми с миризма и/или заблатяване. Затова варианта с въздушна помпа или пречиствател за басеин ми се струват много подходящи всъщност.
Виждал съм точно такава "система" за съхраняване на дъждовни води. Там нямаше грам никакво пречистване. А вътре попада малко органика все пак - листа, насекоми и сие т.е изглежда проблема с пречистването не е много съществен.

Познавам хора които поливат директно от двойна яма ( т.е примитивна пречиствателна станция, слагат таблетки с дрожди от време на време ) и в интерес на истината не им миришеше в градината.

И определено ще го направя и ще споделя но няма да е скоро - поне след няколко години ще стигна до това.

Друг вариант (най вероятния ) е да си закупя такъв кит от германия като само приспособя резервоар тук. В германия това е модна тема и има доста предложения. Но все пак искам консултация от независими и компетентни хора и затова коментирахме тук.
Re: Пречиствателни станции за еднофамилни къщи
24-08-2010 - 14:40:39
rusi 6675 изпратих ти едно лично съобщение относно пречиствателните станции envi pur. Ще се радвам ако ми отговориш.Благодаря ти предварително.
Re: Пречиствателни станции за еднофамилни къщи
24-08-2010 - 16:56:25
Тодоров тези май са най-добри съответно и скъпи.Като съм разговарял с химик за тях се изказа най-ласкаво.
Re: Пречиствателни станции за еднофамилни къщи
24-08-2010 - 17:04:20
мерси stenmark и аз чувам добри отзиви наистина, но цената е 8200 ....
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход