Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Отпление с пелети - струва ли си!

Публикувано от mtodorov 
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
06-03-2017 - 20:03:41
Предстои ми избор на пелетна камина, попадам на на доста противоречиви мнения за най различни марки. Случайно попаднах на един магазин в който ме насочиха към MORETTI DESIGN. Моля ако някои има такава или е запознат с продуктите на марката да даде съвет, добър вариант ли е и цената оправдава ли качеството. *sos*
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
14-03-2017 - 19:53:43
Скъпо ли е отоплението в пелетна камина?
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
15-03-2017 - 08:24:00
Quote
elenatrifonova
Скъпо ли е отоплението в пелетна камина?

това е като да питате "Скъпо ли е да имам кола?"

Научете се да питате бе хора :)

Правилният въпрос е следният:

Имам жилище (къща, апартамент) еди-колко си кв.м, имам/нямам топлоизолация, дограмата е ...., и т.н.
Искам да поставя пелетна камина, като ще се отоплявам с радиатори/подово, с/без БГВ.....

Така по-лесно бихте получили адекватен отговор.
Но все пак, каквото и да е отопление да ползвате, има фактори, които трябва да се имат в предвид-като дали обектът ще се ползва/отоплява през целия ден, разположение, изложение, желана температура, и т.н.
Примерно имайте в предвид, че повишаването на работната температура в едно помещение от 21 на 23 градуса не е с 10% повече енергия а доста над 30%.

И най-важният фактор е професионалното изпълнение. Много хора се хвърлят на ниска цена, но с времето вие си плащате за евтиното в пъти повече.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2017-03-15 08:25 от rosen71.
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
24-09-2017 - 23:54:40
Здравейте, сега през октомври ми се налага да завърша парната инасталация (положени са тръби, радиатори, 200 л. бойлер на Сънсистем с 2 серпентини...). Предстоят ми закупуване на пелетен котел, горелка и т.н, както и свързването със системата. Виждам, че в повечето подобни теми, основния въпрос е за избор на котел... Прави ми впечатление, че има доста препоръки за Грейко. Аз съм от В.Търново и производителя има офис тук. Беше ми предложен котел с горелка 20 кВт за около 4000 лв. Та 1 въпрос - дали Грейко са добър избор и ако да - защо, ако не - пак защо? Другия въпрос е за необходината мощност на котела - ще отоплявам къща на 2 етажа с РЗП 150 кв. със средна височина 2,65 м, 10см изолация с графитен стиропор, дограма Трокал - троен стъклопакет... Питам защото от 2-ма различни човека занимаващи се с парно, получих доста различна информация относно мощността на котела. Единия ми каза, че 15 кВт са ми достаъчни, а другия ги сметна 27... Благодаря ви предварително!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход