Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Каква е реалната себестойност(цена ) на строителството и какво би следвало да плати клиента

Публикувано от Stan 
Каква е реалната себестойност(цена ) на строителството и какво би следвало да плати клиента
08-09-2009 - 09:50:24
Здравейте,тук във форума има много мнения относно цените на строителните услуги.
За съжаление никой или много малко от строителите споделят истината за реалната цена на строителните услуги.
Бих искал да споделите вашето мнение кое е реално и кое е справедливо нека не забравяме че услугите са в една графа с търговията а както знаем "Търговията е като любовта и двете страни трябва да са удоволетворени в една връзка "иначе развод и после само се плюят кой къде намери.
Какво сте се захапали с тази цена не ми е ясно. Това е свободен пазар и не себестойността , анадценката върху нея оказва влияние върху крайната стойност. А няма закон закон, който да ограничава тази надценка при НИ и не би трябвало да има.
Що не обсъдим себестойноста на доматите дето ми ги продават за 2лв килцето или на хляба или на тока или на мобилните услуги и т.н. - все неща дето се ползват абсолютно ежедневно от всеки човек, а имот повечето хора купуват веднъж в живота си. Аре стига с платени текстове....
Re: Каква е реалната себестойност(цена ) на строителството и какво би следвало да плати клиента
08-09-2009 - 10:04:32
Е защо се нервиш? :}
Както виждаш съм сложил и въпрос за справедлива цена.
Нека да обсъдим и печалбите в проценти кажете каква печалба е справедлива и за двете страни все пак имаме клиент ,той какво да мре ли за да може да подсигури благоденствие за поколения на строителя? spinning smiley sticking its tongue out
Какви са тези справедливи печалби eye popping smiley eye popping smiley eye popping smiley аз ако искам ще си сложа 1000% нма ограничение. Който може купува който не може духа супата това е. Само за протокола да напомня, че комунизма го отхвърлихме 1989г някъде smiling smiley
Re: Каква е реалната себестойност(цена ) на строителството и какво би следвало да плати клиента
08-09-2009 - 10:11:40
tino76 Написал:
-------------------------------------------------------
> Какви са тези справедливи печалби аз ако
> искам ще си сложа 1000% нма ограничение. Който
> може купува който не може духа супата това е. Само
> за протокола да напомня, че комунизма го
> отхвърлихме 1989г някъде

Да ето го и първия истински пост който ни показва какво залагат строителите и какво е тяхното отношение към клиентите.
Любопитно че бъде да чуем и други мнения.
:]
Какво отношение какви 5 лева ехоооо. Когато се регистрира едно търговско дружество, било със строителна дейност или някаква друга, това става с цел ПЕЧАЛБА, а не за да се прави услуга на младите семейства или на колекционерите на НИ. Живеем в капитализъм, пазарна икономика и свободна стопанска инициатива. Никъде не пише по законите , че всеки трябва да има жилище ре хора. Това е положението.
Re: Каква е реалната себестойност(цена ) на строителството и какво би следвало да плати клиента
08-09-2009 - 10:21:04
tino76,звучиш точно като партиен секретар на събрание ,който по-далече от Трън не е ходил ,ами вземи от капитализма бре.
Колко процента печалба залагат в капиталистическите страни вземи за пример една Германия или САЩ ?
Но отношението ти към клиента е направо без коментар,ще е добре и да напишеш от коя строителна фирма си spinning smiley sticking its tongue out
Re: Каква е реалната себестойност(цена ) на строителството и какво би следвало да плати клиента
08-09-2009 - 10:24:46
avatar
Едно нещо струва толкова, колкото някой е склонен да плати за него. Всичко останало е спам.

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Re: Каква е реалната себестойност(цена ) на строителството и какво би следвало да плати клиента
08-09-2009 - 10:26:22
Пазарът определя цената.Така стана възможно сегашното намаление на цените.Така е и в строителството.Свободен пазар,има конкуренция.И тук имаше теми за това...искат се цени от 2-3-4 фирми.Имайки готов проект,си уточняваш нещата със строителите.Няма такова нещо като цена на метър.Единия ми съсед разправяше,че преди 2 години е купил 8 тона арматура за цялата си къща.Братовчед му сега строи къща 300 метра надолу по улицата и в неговата (почти същата на външен вид) има 14 тона желязо вложено.
На единия къщата е с 4-скатен керемиден покрив,на братовчеда е с плосък.

Как мислиш...дали има шансове да докарат нещо близко като цена на кв.м....щото според мен е безсмислено дори да се започва да се смята.
Доколкото съм чувал от приятели които работят в строителни фирми, при по-лускозното изпълнение цената на квадрат излиза максимум около 300 Евро на квадрад; най-ниските цени за които съм чувал да се говори са в рамките на 80-100 Евро на квадрат. На колко се продава в последствие е друг въпрос, но като се направи една проста сметка става ясно че на цена под 400%-500% печалба никой не иска да продава!
Друг е въпроса дали си струва човек да плати такава цена - това всеки сам го решава - аз лично повече от 300-350 Евра не бих платил за каквото и да е строителство, но това е лично мой избор.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход