Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Въздуховоди за камина с въздушна риза

Публикувано от Миташки 
Въздуховоди за камина с въздушна риза
29-05-2009 - 23:22:43
Моля всички от форума да дадат инфо за фирми и цени на топлоизолирани въздуховоди. Предстои ми монтаж, а цените, които получих ми се сториха доста високи.

За оплаквания, моля обърнете се на: [www.armenskipop.net].
Re: Въздуховоди за камина с въздушна риза
30-05-2009 - 13:49:11
На времето моите ги направи Секаста -= фирмата кояо ми направи и камината, те продават Девил камери.
Няма философия особена, алуминиева гофрета във вата облечена с кутия от гипсфазер (не картон, а фазер е при мен, но мисля, че и с картон ще се получи).
Тоест, отиваш на цените на сухо строителство, а гофретите можеш и сам да поставиш... преди да затворят.
Погледни сайтовете за камини и отопление с въздуховоди, има много и руски и френски, ще се ориентираш за какво ти говоря.
успех!
Re: Въздуховоди за камина с въздушна риза
26-10-2009 - 16:35:25
Готов съм вече и направих няколко топли проби. Работи перфектно, но все още е само октомври. Като паднат вечер температурите и дървата догорят, започва да духа топличък въздух, а не горещ. Ще сваля термодвойката по-надолу и сигурно вентилатора ще се включва при но-горещ въздух

За оплаквания, моля обърнете се на: [www.armenskipop.net].
Re: Въздуховоди за камина с въздушна риза
26-10-2009 - 17:02:24
Стефане, и преди питах по други теми, но не получих конкретен отговор. По тия въздуховоди не се ли чуват звуците от стаите и ако не - има ли нещо, което да ги спира?
Re: Въздуховоди за камина с въздушна риза
26-10-2009 - 17:41:50
E, при мен не се чуват, понеже отиват в хотата, поне при мен, а тя е зад дебела вата. Иначе може и да се чува нещо, то си е като "ухо"...

Миташки, да знаеш, като дойде другата есен, преди да падне студа запали камината и добре отвори прозорците, за да изгориш прахта, дето влиза във въздуховодите лятотио и после като а опърли въздуха от хотата с тепература 300-500 гр. , смрадта е неописуема. Опитвах какво ли не да затворя дупките - с капаците докрай, с найлон, абе няма спасения, първото горене мирише като за световно. После няма проблем.
И дръж чисто около камината, че всичкия прах го качва на тавана с тия тръби.... И цапа яко латекса навсякъде.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-10-26 17:43 от StefanB.
Re: Въздуховоди за камина с въздушна риза
26-10-2009 - 18:14:58
А какво е "Хота". Гугъла не знае...
LKK
Re: Въздуховоди за камина с въздушна риза
26-10-2009 - 18:40:01
"Хота" трябва да е "булото" на камината. / Пространството около камерата оградено с вата и ГК, където се загрява първоначално въздуха, за да се пусне по въздуховодите.
Re: Въздуховоди за камина с въздушна риза
27-10-2009 - 18:56:34
Bulhomes, шум от съседните стаи не съм забелязъл да се чува. Имах опасения, че може да се чува вентилатора и свистенето на въздуха, но с по-голямо Ф на въздуховода системата е много тиха, даже почти безшумна.
Стефане, благодаря за съвета, така ще направя другата есен. Даже ме подсети, че не съм сложил решетките на смукателните въздуховоди и ако влезе някоя мишка, тогаз да видиш СМРАД. А прах около камината няма как да засмуче, защото дърпам атмосферен въздух извън къщата.

За оплаквания, моля обърнете се на: [www.armenskipop.net].
Re: Въздуховоди за камина с въздушна риза
28-10-2009 - 10:43:20
Миташки Написал:
-------------------------------------------------------
> Bulhomes, шум от съседните стаи не съм забелязъл
> да се чува. Имах опасения, че може да се чува
> вентилатора и свистенето на въздуха, но с
> по-голямо Ф на въздуховода системата е много тиха,
> даже почти безшумна.
> Стефане, благодаря за съвета, така ще направя
> другата есен. Даже ме подсети, че не съм сложил
> решетките на смукателните въздуховоди и ако влезе
> някоя мишка, тогаз да видиш СМРАД. А прах около
> камината няма как да засмуче, защото дърпам
> атмосферен въздух извън къщата.

С какво Фи са?
Колко стаи/площ отопляваш?


Re: Въздуховоди за камина с въздушна риза
28-10-2009 - 11:05:46
Алу гофрета на 100 е май или 110. Камината е в хола, към спалнята горе разчитам на конвекцията - въздухът сам се качва нагоре по въздуховода и дори клапата е минимално отворена, че горе става 27 градуса и не се спи, а детската е на същия етаж като хола, но през антре, там е с венилатор, Спалнята е 18 квадрата, детската 24 хола 36 чисти площи, коридора 13, там не се отоплява. Като запаля зимата става баня до вечерта, но парното си стои включено, щщото баните иначе са студени, просто с термовентилите в стаите радиаторите си изключват над 21 градуса. Камината е Девил, номинална мощност 12 кВ, вечер като я заредя до следващия ден вечерта има жар, просто е много добре сметната явно и не пуши, а тлее бавно, почти без въздух - държа почти затворени жалузите. Само като има силен западен вятър се случва да изпуши, че покрива ми е стръмен и за да спазя изискването трябваше да надграждам комина няколко метра - евентуално с платформа или вишка, качих го само два, колкото можеше със скеле. Отгоре има шапка, имах и от ония въртящите, но го махнах, по-скоро спираше тягата в моя случай.
Абе камината е много капризно нещо и освен общите правила, всичко е според конкретното място, комин, сечение, влажност на дървата, налягане, вятър и т.н....
Като се опушиш първата зима му хващаш цаката как е най-добре в твоя случай,,,
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход